Hoe de nieuwe MacBook Air eruit gaat zien en wanneer hij komt

2022 wordt het jaar van de nieuwe MacBook Air, een succesvol model dat een grote esthetische en technische upgrade gaat krijgen, waarvan veel al bekend is

Apple gaat door op het pad van revolutie dat het eind 2020 is ingeslagen,

Apple gaat verder op de revolutionaire weg die het eind 2020 is ingeslagen, toen het bedrijf uit Cupertino erin slaagde de tech-wereld te choqueren – wat geen sinecure was – met de introductie van ‘zelfgemaakte’ Apple Silicon-chips, waarvan M1 de eerste verrassende exponent was.

De M1 Pro- en M1 Max-chips voor de nieuwe MacBook Pro zijn de afgelopen tijd onderweg geweest, en de langverwachte update voor een van Apple’s bestverkochte producten, de MacBook Air, volgt in 2022. De superlichte laptop van Apple was een van de eersten die de Silicon M1-revolutie van Apple omarmde en zal ook een van de eersten zijn die zijn opvolger, de Apple Silicon M2, zal gebruiken. Naast de technische veranderingen voorspellen de geruchten een grootscheeps herontwerp, met een grote esthetische verandering inclusief de introductie van verschillende kleuren voor de behuizing.

MacBook Air 2022, de esthetische veranderingen

We blijven hem MacBook Air noemen totdat een officiële aankondiging anders aangeeft, maar de eerste geruchten over de ultralichte laptop van Apple zien een naamsverandering aan de horizon: MacBook Air zou simpelweg MacBook kunnen gaan heten.

Een ingrijpende verandering, net als die voor de vorm van de machine, die na jaren van een “wig”-structuur, waarbij het gedeelte dat naar de gebruiker is gericht dunner is dan het scharniergedeelte, plaats moet maken voor een traditionelere oplossing zoals die van de nieuwe MacBook Pro.

Het volledige chassis van de volgende MacBook Air moet dus even dik zijn, wat in ieder geval dunner is (net als het gewicht) dan dat van de nieuwste “Pro”, vanwege het ontbreken van een actief koelsysteem. Van de MacBook Pro zou de volgende MacBook Air de inkeping in het scherm moeten lenen, de zogeheten notch waarin de camera voor videobellen en -conferencing is geïntegreerd, die volgens de geruchten dezelfde is bij 1080p.

De MacBook Air moet de “vrolijkste” laptop van Apple worden: het chassis zal naar verwachting de pastelkleuren hebben die de recente 24-inch iMacs met M1-chips onderscheiden.

MacBook Air 2022, wat is nieuw

In termen van chips zal de volgende MacBook Air naar verwachting zijn voorzien van de M2-chip, die de weinig benijdenswaardige taak krijgt om de lat voor prestaties bij een laag stroomverbruik, die de huidige M1 nog legt, hoger te leggen.

Waarschijnlijk om de dikte zo laag mogelijk te houden, zou de toekomstgerichte filosofie om alleen Thunderbolt/USB-C-ingangen te hebben ook het kenmerk van de volgende MacBook Air moeten zijn, hoewel Apple met de Pro-variant terug is van weggeweest door de ingangen te herintroduceren die klanten al lang wilden.

Vergeet de Touch Bar op de Pro-variant, Apple is niet van plan deze te introduceren op de volgende MacBook Air, die een traditioneel toetsenbord zal blijven hebben met functietoetsen in de buurt van het full-size scherm. De MagSafe magnetische oplaadconnector komt terug, mogelijk met snelladen, waarover echter nog geen informatie is.

Informele insiders denken dat de volgende MacBook Air een beeldscherm krijgt met mini-LED-technologie, die betere kleuren en een laag stroomverbruik oplevert, maar zonder de ProMotion-technologie van de MacBook Pro, die de vernieuwingsfrequentie op 120 Hz brengt. Verwacht wordt dat het medio 2022 zal debuteren.