Hoe Iliad SIM-kaart blokkeren

Om een Iliad SIM-kaart te blokkeren, moet u een document invullen en per fax of post naar de telefoonoperator sturen: zo doet u dat

In slechts een paar maanden tijd heeft Iliad de markt voor mobiele telefonie in Italië ingrijpend veranderd, waardoor alle bedrijven de prijzen hebben verlaagd en de maandelijkse abonnementen hebben gewijzigd door het aantal aangeboden gigabytes te verhogen. Iliad heeft zich ook onderscheiden door een vrij betrouwbare dienst (er zijn een paar problemen geweest, maar die zijn allemaal vrij snel opgelost) en een klantenservice die altijd klaar staat om op verzoeken van klanten te reageren.

De afgelopen dagen hebben veel gebruikers echter geklaagd over de moeilijkheid om een Iliad simkaart te blokkeren nadat ze deze zijn kwijtgeraakt of hun smartphone hebben verloren. Bij alle andere telefoonbedrijven kunt u uw SIM-kaart of de IMEI-code van uw smartphone blokkeren door rechtstreeks naar het servicecentrum te bellen, maar niet bij Iliad. De enige manier om de Iliad SIM kaart te blokkeren is door een fax of een brief per post naar de telefoonmaatschappij te sturen. Deze procedure is vrij lang en niet gemakkelijk uit te voeren: het in te vullen document is alleen beschikbaar in de rubriek “Formulieren” van de Ilias-website. Veel klanten van de Franse operator hebben hun beklag gedaan op forums en gespecialiseerde sites, en het is mogelijk dat Iliad al werkt aan een vereenvoudiging van de procedure.

Simkaarten van Iliad blokkeren, wat te doen

Als u uw Iliad-simkaart bent kwijtgeraakt of als uw smartphone is gestolen, is er maar één manier om de telefoonkaart van de operator te blokkeren: vul een document in op de website en stuur het per fax of post op. Het bestand is te vinden in de sectie formulieren en heet “Verzoek tot blokkeren/deblokkeren iliad SIM en IMEI code” en maakt het mogelijk om zowel de telefoonkaart als de IMEI code van de smartphone te blokkeren. Hetzelfde document kan naar Iliad worden gestuurd om de SIM te ontgrendelen in het geval de telefoonkaart of smartphone wordt teruggevonden.

Naast het invullen van het document moet u Iliad een identiteitsbewijs sturen en, in geval van diefstal, het proces-verbaal van verlies. Als u de IMEI-code van uw smartphone wilt blokkeren, moet u dit in het document aangeven.

Om de SIM-blokkering van Iliad te voltooien, moet u de documenten naar het faxnummer +390230377960 sturen, zowel vanuit Italië als vanuit het buitenland, of naar het postadres Iliad Italia S.p.A. CP 14106, 20146 Milaan.