Hoofd : Bestandsextensies : .ase Het dossier

.ase Bestandsextensie

Bestandstype1 Adobe Swatch Exchange File

Ontwikkelaar Adobe Systems
Categorie Instellingen bestanden
Formaat Binary

Wat is ASE file?

Bestand gebruikt door Adobe InDesign en Illustrator professionele paginalay-out en grafische toepassingen; ook gebruikt door Adobe Color, een aanraak-app voor Android- en iOS-apparaten; bevat een kleurstaal, wat een opgeslagen verzameling kleuren is; laat illustratoren en uitgevers kleurstalen delen.

Meer informatie

OPMERKING: ASE-bestanden zijn geïntroduceerd met versie 2 van Adobe's Creative Suite (CS). Photoshop slaat kleurstalen op als .ACO bestanden.

Programma's die ASE bestanden openen
Windows
Adobe Illustrator
Adobe InDesign
Adobe InCopy
Macintosh
Adobe Illustrator
Adobe InDesign
Adobe InCopy

Bestandstype2 Aseprite Sprite File

Ontwikkelaar David Capello
Categorie Rasterafbeeldingsbestanden
Formaat Binary

.ASE optienummer2

Een ASE-bestand bevat een sprite gemaakt door Aseprite, een geanimeerde sprite-editor en pixelart-tool. Het slaat een 2D-animatie of -grafiek op, die bestaat uit lagen, kaders, paletten, labels en instellingen. ASE-bestanden kunnen ook worden opgeslagen als .ASEPRITE bestanden.

Meer informatie

ASE-bestand geopend in Aseprite 1.2

ASE- en ASEPRITE-bestanden worden in hetzelfde formaat opgeslagen en zijn de meest voorkomende bestanden die worden geassocieerd met Aseprite . De bestanden worden gemaakt om de sprite-afbeelding of -animatie op te slaan en kunnen worden gesloten en opnieuw worden geopend voor verdere bewerking in Aseprite.

U kunt een ASE-bestand in Aseprite maken door Bestand → Nieuw ... te selecteren en vervolgens Bestand → Opslaan of Opslaan als ... en kies de ASE-indeling. U kunt een ASE-bestand openen in Aseprite door Bestand → Openen ... of Recent openen te selecteren en het ASE-bestand te kiezen.

Aseprite kan ook worden gebruikt om ASE-bestanden naar meer populaire indelingen te exporteren, zoals .PNG of .GIF bestanden. Open hiervoor het ASE-bestand en selecteer Bestand → Kopie opslaan als.

Programma's die ASE bestanden openen
Linux
Aseprite

Bestandstype3 Autodesk ASCII Scene Export File

Ontwikkelaar Autodesk
Categorie Tekstbestanden
Formaat N/A

.ASE optienummer3

Tekstbestand met 2D- of 3D-scènegegevens; geëxporteerd door verschillende Autodesk-programma's; opgeslagen in een tekstindeling, die meer compatibel is met andere programma's.

Meer informatie

ASE-bestanden lijken op Autodesk .ASC -bestanden, maar bevatten extra scènegegevens, evenals punten en vormen.

Programma's die ASE bestanden openen
Windows
Autodesk AutoCAD
Autodesk 3ds Max
Macintosh
Autodesk AutoCAD

Bestandstype4 Velvet Studio Sample

Ontwikkelaar N/A
Categorie Geluidsbestanden
Formaat N/A

.ASE optienummer4

Audiomonster gebruikt door Velvet Studio, een audionavigatieprogramma; gebruikt voor het creëren van verschillende instrumentgeluiden

Programma's die ASE bestanden openen
Windows
Velvet Development Velvet Studio

Over ASE bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .ase verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Velvet Studio Sample beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.