Hoofd : Bestandsextensies : .awb Het dossier

.awb Bestandsextensie

Bestandstype1 ADX Audio Package File2

Ontwikkelaar CRI Middleware
Categorie Geluidsbestanden
Formaat N/A

Wat is AWB file?

Een AWB-bestand is een audiopakket dat wordt gebruikt door verschillende Sega Dreamcast-, PlayStation 2-, GameCube- en Wii-videogames die zijn ontwikkeld door CRI Middleware. Het bevat ADX- of ADX2-geformatteerde audio die meestal wordt gebruikt voor geluidseffecten, muziek en dialogen in een game.

Meer informatie

U kunt VGMToolbox gebruiken om het AWB-bestand uit te pakken in Windows. AWB-bestanden met audio die is opgeslagen in het ADX2-formaat, slaan meerdere .HCA of HCA-MX-bestanden op. HCA-bestanden zijn gecodeerd met de eigen codec High Compression Audio (HCA) en HCA-MX-bestanden zijn gecodeerd met de HCA-MX-codec.

OPMERKING: AWB-bestanden worden meestal gezien met .ACB -bestanden in het spel installatiemap.

Programma's die AWB bestanden openen
Windows
VGMToolbox

Bestandstype2 AMR-WB Audio File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Geluidsbestanden
Formaat N/A

.AWB optienummer2

Audioformaat bekend als "Adaptive Multi Rate - WideBand" (AMR-WB) dat een gepatenteerde standaard voor spraakcodering gebruikt; vergelijkbaar met een .AMR bestand, maar ondersteunt een bredere frequentiebandbreedte van 50 Hz tot 7 KHz; ondersteunt negen verschillende bitsnelheden, van 6.6 kbps tot 23.85 kbps.

Meer informatie

Het AWB-formaat wordt ondersteund door verschillende mobiele telefoons en wordt gebruikt voor het maken van Nokia True Tones.

Programma's die AWB bestanden openen
Windows
Nokia Multimedia Converter
FairStars Audio Converter
AMR Player

Over AWB bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .awb verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype AMR-WB Audio File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.