Hoofd : Bestandsextensies : .bash_profile Het dossier

.bash_profile Bestandsextensie

Bestandstype Bash Interactive Login Shell File

Ontwikkelaar The GNU Project
Categorie Systeembestanden
Formaat Text

.BASH_PROFILE optienummer

Shell-bestand gebruikt door Mac OS X- en Linux-terminalprogramma's; slaat setup-instructies op voor de shell-omgeving, zoals omgevingsvariabelen en standaard scripts die moeten worden uitgevoerd; vaak gebruikt voor het instellen van promptvoorkeuren voor gebruikersopdrachten, evenals bestandssysteempaden voor directory's en binaire programmabestanden.

Meer informatie

BASH_PROFILE-bestanden worden automatisch uitgevoerd voor interactieve inlogshells. Met andere woorden, ze worden uitgevoerd nadat een gebruiker zich aanmeldt met zijn inloggegevens of wanneer een nieuw terminalvenster is gemaakt. Dit verschilt van .BASHRC bestanden, die alleen worden uitgevoerd wanneer Bash shell-scripts worden uitgevoerd binnen een terminal die al open is.

Omdat gebruikers vaak zowel BASH_PROFILE- als BASHRC-bestanden willen uitvoeren bij inloggen, bevatten ze vaak het volgende segment in het bestand BASH_PROFILE, dat het BASHRC-bestand forceert om te worden uitgevoerd wanneer alleen het bestand BASH_PROFILE wordt uitgevoerd:

als [-f ~ / .bashrc]. Dan bron ~ / .bashrcfi

OPMERKING: BASH_PROFILE-bestanden worden verborgen in de basismap van een gebruiker en bevatten geen bestandsnaam. Ze gebruiken altijd de bestandsnaam .bash_profile.

Programma's die BASH_PROFILE bestanden openen
Windows
IDM UltraEdit
Linux
GNU Bash
IDM UltraEdit
Macintosh
MacroMates TextMate
GNU Bash
Apple Terminal
IDM UltraEdit

Over BASH_PROFILE bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .bash_profile verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Bash Interactive Login Shell File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.