Hoofd : Bestandsextensies : .bashrc Het dossier

.bashrc Bestandsextensie

Bestandstype Bash Non-Interactive Login Shell File

Ontwikkelaar The GNU Project
Categorie Systeembestanden
Formaat Text

.BASHRC optienummer

Shell-bestand gebruikt door Linux- en Mac OS X-terminaltoepassingen; bevat installatie-instructies voor de shell, zoals verklaringen voor omgevingsvariabelen en standaard scripts die moeten worden uitgevoerd; vaak gebruikt voor het instellen van promptvoorkeuren voor gebruikerscommando's en paden voor algemene directory's en uitvoerbare programma's.

Meer informatie

BASHRC-bestanden worden automatisch uitgevoerd wanneer een gebruiker een nieuwe shell maakt die een niet-interactieve inlogshell is. Met andere woorden, BASHRC-bestanden worden uitgevoerd voor elke Bash-opdracht die wordt uitgevoerd nadat de terminal is gemaakt. Dit kan handig zijn voor het initialiseren van dezelfde instellingen voor ingesloten shellscripts.

BASHRC-bestanden verschillen van .BASH_PROFILE bestanden, die worden uitgevoerd voor interactieve inlogshells (wanneer een gebruiker aanmeldingsreferenties invoert of een nieuwe terminal opent).

OPMERKING: BASHRC-bestanden zijn verborgen en bevatten geen prefix voor bestandsnamen. Ze hebben altijd de bestandsnaam .bashrc en bevinden zich in de basismap van de gebruiker.

Programma's die BASHRC bestanden openen
Windows
IDM UltraEdit
Linux
GNU Bash
IDM UltraEdit
Macintosh
MacroMates TextMate
GNU Bash
Apple Terminal
IDM UltraEdit

Over BASHRC bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .bashrc verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Bash Non-Interactive Login Shell File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.