Software : Apple : Apple Terminal

Apple Terminal

Versie
2
Platform
Licentie Bundled
Categorie Utility

Software Review

Hoofdfuncties

  • Opdrachtregelinterface
  • Computerbewerkingen configureren en programmeren
  • Pas voorkeuren aan zoals venstergedrag en interface-uiterlijk

Apple Terminal is een applicatie die is gebundeld met Mac OS X. Het is een terminalemulator met een opdrachtregelinterface waarmee gebruikers Unix-opdrachten kunnen typen om meer functionaliteit van hun Mac te krijgen.

hulpprogramma kan worden gebruikt om een Mac en script te configureren en een aantal computerbewerkingen te programmeren. U kunt de standaardback-upplannen in Time Machine wijzigen, de functie voor automatisch herstellen uitschakelen, verborgen bestanden weergeven in Finder, pictogrammen voor dock-stations vergroten en nog veel meer. Met Terminal kunt u verschillende voorkeuren aanpassen. U kunt vensters, schillen en tabgedrag instellen. De interface kan ook worden aangepast, omdat u kunt kiezen om verschillende profielen op de interface toe te passen, zoals de achtergrondafbeelding of -kleur, tekstkleuren, venstergrootte, tabbladweergave en toetsenbordacties.

Omdat OS X biedt een indrukwekkende grafische gebruikersinterface, zullen de meeste toevallige OS X-gebruikers nooit Terminal gebruiken. Het kan echter een handig hulpmiddel zijn om elementen aan te passen, taken uit te voeren waarvoor mogelijk aanvullende software nodig is en problemen met het oplossen van problemen in uw besturingssysteem. Apple Terminal is een handig hulpprogramma voor opdrachtregelgebruikers voor Mac OS X.

Bijgewerkt: 17 februari 2016

▶ Primaire bestandsextensie

.command – Terminal Command File

▶ Andere bestandsextensies gebruikt Apple Terminal 2

Ondersteunde bestandstypes
.BASH_HISTORY Bash History File
.PROFILE Bash Shell Profile
.BASHRC Bash Non-Interactive Login Shell File
.BASH_PROFILE Bash Interactive Login Shell File
.INETLOC Internet Location
.ICONSET Mac OS X Icon Set Folder
.SH Bash Shell Script
.TERMINAL Terminal Settings File
Extra gerelateerde bestandsindelingen