Hoofd : Bestandsextensies : .dat Het dossier

.dat Bestandsextensie

Bestandstype1 Data File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Gegevensbestanden
Formaat Text and Binary

Wat is DAT file?

Een DAT-bestand is een generiek gegevensbestand dat door een specifieke toepassing is gemaakt. Het kan gegevens in binaire of tekstindeling bevatten (tekstgebaseerde DAT-bestanden kunnen in een teksteditor worden bekeken). DAT-bestanden zijn meestal alleen toegankelijk voor de toepassing die ze heeft gemaakt.

Meer informatie

Veel programma's maken, openen of verwijzen naar DAT-bestanden. Bovendien worden veel DAT-bestanden alleen gebruikt voor toepassingsondersteuning en zijn ze niet bedoeld om handmatig door de gebruiker te worden geopend.

Programma's die DAT bestanden openen
Windows
Original program that created the file
Blue Marble Geographics Global Mapper
Golden Software Surfer
Golden Software Voxler
Wolfram Research Mathematica
Tecplot 360
Linux
Wolfram Research Mathematica
Tecplot 360
Macintosh
Wolfram Research Mathematica
Tecplot 360

Bestandstype2 Inno Setup Uninstaller Data File

Ontwikkelaar Jordan Russel
Categorie Misc-bestanden
Formaat Binary

.DAT optienummer2

Bestand gemaakt door Inno Setup, een programma dat wordt gebruikt voor het maken van Windows-programma-installatieprogramma's en uninstallers; meestal unins000.dat (of een soortgelijke naam) genoemd en bevindt zich in de installatiemap van het programma; bevat gegevens die Inno Setup helpen het programma te verwijderen wanneer de gebruiker ervoor kiest om dit te doen via het Configuratiescherm van Windows.

Meer informatie

Inno Setup ".dat" -bestand heeft een overeenkomstig .EXE bestand met de naam unins000.exe (of een soortgelijke naam). Wanneer het uitvoerbare bestand wordt uitgevoerd, gebruikt het de informatie in unins000.dat om het programma van de Windows-computer te verwijderen.

Programma's die DAT bestanden openen
Windows
Referenced by Jrsoftware Inno Setup uninstaller

Bestandstype3 Porteus Save Container File

Ontwikkelaar Porteus Team
Categorie Gegevensbestanden
Formaat N/A

.DAT optienummer3

systeembestandsbestand gebruikt door Porteus, een draagbaar Linux-besturingssysteem (OS); bevat opgeslagen wijzigingen die in het Porteus OS zijn aangebracht; omvat wijzigingen in systeeminstellingen, bladwijzers, gedownloade bestanden en browsergeschiedenis.

Meer informatie

Het DAT-bestand wordt gebruikt als een container die wijzigingen bevat die u hebt aangebracht in Porteus, zodat u uw besturingssysteem hetzelfde kunt houden wanneer u het op andere apparaten installeert. Het is een noodzakelijk containerbestand als u Porteus installeert op apparaten die zijn geformatteerd met een Windows-bestandssysteem. Het bestand wordt gebruikt om gegevens, zoals symlinks en Linux-machtigingen, te behouden om uw systeem correct uit te voeren.

Om een DAT-bestandscontainer te maken om uw aanpassingen op te slaan, start u Porteus op in KDE, Xfce of LXDE desktop interfaces. Nadat het opstarten is voltooid, opent u het menu en selecteert u Systeem → Porteus save.dat manager. Volg daarna de aanwijzingen om uw DAT-bestand te maken.

Gemeenschappelijke DAT bestandsnamen

porteussave.dat - Algemene bestandsnaam gegeven bij het opslaan van een OS-sessie.

Programma's die DAT bestanden openen
Linux
Porteus

Bestandstype4 Piriform Key File

Ontwikkelaar Piriform
Categorie Gegevensbestanden
Formaat Text

.DAT optienummer4

Sleutelbestand gebruikt door Piriform-applicaties, zoals CCleaner en Recuva, die gebruikers helpen hun pc's te beheren; bevat het registersleutelnummer waarnaar wordt verwezen door de toepassing om in de juiste modus te werken.

Meer informatie

OPMERKING: als het bestand wordt verplaatst of verwijderd van de locatie in de toepassingsmap, werkt de toepassing in de proefmodus in plaats van de gekochte modus.

Programma's die DAT bestanden openen

Bestandstype5 Minecraft Data File

Ontwikkelaar Mojang Specifications
Categorie Spelbestanden
Formaat Binary

.DAT optienummer5

Een DAT-bestand is een gegevensbestand dat wordt gebruikt door Minecraft, een 3D-verkenning- en constructiespel. Het wordt opgeslagen in een gecomprimeerd Gzip-formaat en kan verschillende soorten gegevens opslaan, waaronder spelersinventaris, spelerpositie en wereldinformatie. DAT-bestanden worden gebruikt voor het opslaan van informatie over de wereldstaat en voor het bijhouden van de voortgang van de speler.

Meer informatie

DAT-bestanden werden ook gebruikt voor het opslaan van "chunks" op het niveau. Dit zijn kleine kaartstukken die op aanvraag worden geladen terwijl een speler de wereld rond navigeert. Dit formaat werd geïntroduceerd, beginnend met de Minecraft Infdev-versie, en de chunks gebruikten een 16 x 16 x 128 kaartdimensie. Vanaf de bètaversie van de Minecraft-versie 1.3 werd een nieuw formaat met de naam "Regio" geïntroduceerd, dat brokken met de .MCR -extensie opslaat. Vervolgens werd het .MCA formaat, genaamd "Anvil," geïntroduceerd met patch 1.2.1.

Minecraft DAT-bestanden hebben verschillende formaten gebruikt bij incrementele releases van het spel. Daarom is een DAT-bestand van de ene versie van het spel mogelijk niet compatibel met een andere versie. OPMERKING: Minecraft is een perspectiefspel voor de eerste persoon waarbij spelers blokken bouwen en vernietigen en monsters in een 3D-omgeving vermijden. Minecraft-server is een Java-programma dat wordt uitgevoerd als een opdrachtregelinterface.

Gemeenschappelijke DAT bestandsnamen

level.dat - Het Minecraft-gegevensbestand met wereldinformatie zoals de speler, de gebruikte niveau-generator en het tijdstip van de dag.

Programma's die DAT bestanden openen
Windows
Mojang Minecraft
NBTExplorer
INVedit
Linux
Mojang Minecraft
NBTExplorer
Macintosh
Mojang Minecraft
NBTExplorer
MCPlayerEdit

Bestandstype6 Exchange E-mail Attachment

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Misc-bestanden
Formaat Binary

.DAT optienummer6

Winmail.dat-bestanden bevatten opmaakinformatie voor RTF-berichten (Rich Text) die worden verzonden vanaf Microsoft Exchange Server; ze worden toegevoegd aan het einde van e-mails wanneer de e-mailclient van een ontvanger geen RTF-berichten ondersteunt; het bestand Winmail.dat is niet handig voor gebruikers die geen Outlook of Exchange Server gebruiken om hun e-mail op te halen.

Meer informatie

Lees meer over Winmail.dat-bestanden, inclusief hoe u ze kunt openen en hoe u kunt voorkomen dat ze worden verzonden.

Gemeenschappelijke DAT bestandsnamen

Winmail.dat - Een bestand aan het einde van e-mailberichten wanneer een e-mailprogramma de rich text-opmaakgegevens uit de bron-e-mail niet kan lezen. Dit bestand is afkomstig van een Microsoft Exchange Server.

Programma's die DAT bestanden openen
Windows
Microsoft Windows Mail
Microsoft Outlook
Encryptomatic Message Viewer Lite
Traction WinMail Decoder Pro
Winmail.dat Reader
Biblet WMDecode
Macintosh
Microsoft Outlook
iOS
Kupon.BG Klammer 3
Winmail.dat File Viewer Pro

Bestandstype7 Piriform DAT File

Ontwikkelaar Piriform
Categorie Misc-bestanden
Formaat N/A

.DAT optienummer7

Een DAT-bestand is een gegevensbestand dat wordt gebruikt door Piriform-toepassingen, zoals CCleaner, Speccy, Defraggler en Recuva. Het fungeert als een vlag en vertelt een Piriform-applicatie om in de draagbare modus te werken, die wordt gebruikt wanneer gebruikers een Piriform-applicatie vanaf een USB-stick willen gebruiken of wanneer gebruikers geen sporen op een computersysteem willen achterlaten.

Meer informatie

Als u een Piriform-toepassing in de draagbare modus wilt uitvoeren, maakt u een leeg bestand met de naam piriform.dat en slaat u het op in de installatiemap van de toepassing. Voor CCleaner kan het bestand bijvoorbeeld worden opgeslagen in C: \ Program Files \ CCleaner \. Nadat het bestand is opgeslagen, slaat CCleaner de programma-instellingen op in een bestand met de naam CCleaner.ini in plaats van andere opslaglocaties, zoals het Windows-register.

OPMERKING: de inhoud van het bestand piriform.dat doet maakt niet uit. Daarom zal een leeg bestand of een niet-leeg bestand dat gegevens bevat hetzelfde resultaat opleveren.

Gemeenschappelijke DAT bestandsnamen

portable.dat - De naam van het DAT-bestand dat door de Piriform-applicatie wordt gebruikt om als draagbare versie te werken.

Programma's die DAT bestanden openen

Bestandstype8 Windows Registry Hive File

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Systeembestanden
Formaat Binary

.DAT optienummer8

Bestand gebruikt door de Microsoft Windows-registercomponent; bevat gegevens voor het register van het systeem of gebruikersniveau, zoals wachtwoorden, accountinstellingen of bestandskoppelingen; kan in specifieke delen van het register worden geladen wanneer een gebruiker zich bij Windows aanmeldt.

Meer informatie

Een gemeenschappelijk registerbestand is NTUSER.DAT, dat de gebruikersinformatie op registerniveau opslaat. Het bevindt zich in de map C: \ Users \ [gebruiker] \. Een ander gebruikelijk DAT-bestand is SCHEMA.DAT, een registerback-up en -herstelbestand in de map C: \ Windows \ System32 \ SMI \ Store \ Machine \

Programma's die DAT bestanden openen

Bestandstype9 Nonimmigrant Visa Application Data File

Ontwikkelaar U.S. Department of State
Categorie Gegevensbestanden
Formaat Binary

.DAT optienummer9

Gegevensbestand voor aanvraagformulieren gemaakt door het Amerikaanse Online Non-Immigrant Visa Application (DS-160) proces, dat beschikbaar wordt gesteld door het Consulair Elektronisch Applicatiecentrum van het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken; gemaakt door de online, browsergebaseerde applicatie en bevat gegevens zoals persoonlijke achtergrondinformatie; gebruikt voor het opslaan en laden van de applicatie via het online formulierarchiveringsproces.

Programma's die DAT bestanden openen

Bestandstype10 SimCity 4 Game Data File

Ontwikkelaar Electronic Arts
Categorie Spelbestanden
Formaat Binary

.DAT optienummer10

Spelpakketbestand gebruikt door SimCity 4, een simulatiespel voor stad bouwen; kan verschillende typen gamegegevensbestanden bevatten, waaronder .SC4MODEL , .SC4LOT en .SC4DESC bestanden; gebruikt voor het verpakken van bestanden in bruikbare inhoud voor het spel.

Meer informatie

SimCity 4 DAT-bestanden kunnen worden bekeken met iLives Reader of DatGen (ontwikkeld door DarkMatter).

Programma's die DAT bestanden openen
Windows
Electronic Arts SimCity 4
Electronic Arts Building Architect Tool
iLive Reader
DatGen
Macintosh
Electronic Arts SimCity 4

Bestandstype11 VCD Video File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Videobestanden
Formaat Binary

.DAT optienummer11

Videostream van een video-cd (VCD) -schijf; meestal opgeslagen in MPEG-1 of MPEG-2 formaat; bevat de feitelijke videogegevens die worden afgespeeld vanaf de VCD.

Meer informatie

OPMERKING: Video-CD-spelers moeten de video van de DAT-bestanden afspelen zonder de bestanden handmatig te hoeven openen.

Programma's die DAT bestanden openen
Windows
CyberLink PowerDirector
CyberLink PowerProducer
Nero
MPlayer
CyberLink PowerDVD
Xilisoft Video Converter Ultimate
Squared 5 MPEG Streamclip
Wondershare Filmora
CyberLink Media Suite
Linux
VCDGear
MPlayer
Macintosh
MPlayer
Eltima Elmedia Player
Xilisoft Video Converter Ultimate
Aiseesoft Video Converter Ultimate for Mac
Squared 5 MPEG Streamclip
Wondershare Filmora

Over DAT bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .dat verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype VCD Video File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.