Hoofd : Bestandsextensies : .dbm Het dossier

.dbm Bestandsextensie

Bestandstype1 ColdFusion Server File

Ontwikkelaar Adobe Systems
Categorie Web-bestanden
Formaat Text

Wat is DBM file?

Webpagina geschreven in DBML (Database Markup Language), de voorloper van Adobe's CFML (ColdFusion Markup Language); uitgevoerd door een webserver waarop ColdFusion draait, die HTML genereert die naar de computer van een gebruiker wordt verzonden; vergelijkbaar met een bestand .ASP of .PHP , maar vereist dat ColdFusion wordt uitgevoerd.

Meer informatie

De DBML-taal is gebruikt door ColdFusion 5 en eerder. Nieuwere versies van ColdFusion gebruiken de .CFM -extensie.

Programma's die DBM bestanden openen
Windows
Microsoft Internet Explorer
Microsoft Edge
Adobe ColdFusion Builder
Linux
Adobe ColdFusion 2018
Macintosh
MacroMates TextMate
Apple Safari
Adobe ColdFusion Builder
iOS
Apple Safari

Bestandstype2 DAZ Brick Material File

Ontwikkelaar DAZ Productions
Categorie 3D-beeldbestanden
Formaat XML

.DBM optienummer2

Bestand gemaakt door DAZ Studio, een toepassing voor het modelleren van 3D-tekens; slaat een shader-mixernetwerk op, dat aangeeft hoe een materiaal in de schaduw staat; kan worden bewerkt en van een voorbeeld worden voorzien met het open einde van het canvas dat wordt geboden door de Shader Mixer-weergave; opgeslagen in een XML-indeling.

Meer informatie

OPMERKING: Selecteer Window → Tabs → Shader Mixer om de Shader Mixer in DAZ Studio te openen. Kies Bestand → Shader openen ... vanuit de Shader Mixer-weergave om een DBM-bestand te openen en Bestand → Shader opslaan ... om een DBM-bestand op te slaan.

Programma's die DBM bestanden openen
Windows
DAZ 3D DAZ Studio
Macintosh
DAZ 3D DAZ Studio

Over DBM bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .dbm verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype DAZ Brick Material File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.

Recent commentaar

Anoniem schreef op 27.02.2019:
Hallo! In mijn digitale animatieklas bestuderen we het gebruik van DAZ 3D en ik vroeg me af of ik schaduwbestanden kon maken. Bedankt voor je uitleg over de .dbm-extensie! Het heeft me echt geholpen te weten dat deze bestanden bestonden en bewerkt konden worden naar opgeslagen shaders! Ik heb geprobeerd er een te maken en te openen met behulp van de instructies in je artikel en het was heel gemakkelijk... Lees verder