Software : Adobe : Adobe ColdFusion Builder

Adobe ColdFusion Builder

Versie
2016
Platforms
Licentie Commercial
Categorie Internet

Software Review

Hoofdfuncties

  • Aanpasbare op Eclipse gebaseerde ontwikkelomgeving
  • Intelligente broncodeproductietools voor CFML, HTML, JavaScript en CSS
  • Codevoorbeelden in de belangrijkste webbrowsers
  • Integratie met Microsoft Office, Sharepoint en Exchange Server

ColdFusion Builder is een commerciële IDE die wordt gebruikt om internettoepassingen op de server te maken. Het is gebouwd op het open source-platform Eclipse, dezelfde software die de Adobe Flash Builder-applicatie van stroom voorziet.

De ColdFusion Builder-interface kan worden aangepast in verschillende lay-outs voor de werkruimte, 'perspectieven' genoemd. In elk perspectief kunt u de IDE aanpassen voor een specifiek ontwikkelingsdoel, zoals het ontwerpen van webpagina's, programmeren of inzetten. ColdFusion Builder biedt hulpprogramma's voor het beheer van lokale en externe ColdFusion-servers. Een ingebouwd paneel geeft de beschikbare servers weer en bevat besturingselementen voor het starten en stoppen van elke server. In het paneel kunt u ook ColdFusion-serverlogboeken bekijken en menuopties bieden voor het starten van servermonitors en beheerpagina's. Indien nodig kunt u meerdere servers configureren voor een enkel project. Er kan bijvoorbeeld een webproject worden opgezet om zowel ontwikkel- als productieservers te gebruiken.

De IDE (Integrated Development Environment) van ColdFusion Builder bevat verschillende productiviteitstools voor het ontwikkelen van ColdFusion-toepassingen. De broncodebewerker biedt syntaxisaccentuering, slimme popups, codevermindering en andere ingebouwde intelligentiekenmerken. In de weergave van de webbrowser worden voorbeelden van de huidige toepassing weergegeven terwijl deze wordt ontwikkeld. Bovendien zijn er verschillende wizards meegeleverd voor het genereren van programmamodules, zoals Object to Relational Mapping (ORM) -code en andere databasecomponenten. Aangezien ColdFusion gebaseerd is op Eclipse, kunt u de IDE uitbreiden met plug-ins van derden (of "uitbreidingen") die beschikbaar zijn voor de Eclipse-community. Adobe bevat ook een raamwerk waarmee u plug-ins kunt maken met behulp van de ColdFusion Markup Language (CFML), hoewel Eclipse-plug-ins oorspronkelijk in Java zijn geschreven. U kunt ColdFusion-projecten delen via de online communitywebsite van RIAForge.

Als u een webontwikkelaar of programmeur bent die ColdFusion-servertoepassingen maakt, is ColdFusion Builder een zeer nuttig programma. Het geeft je een grote hoeveelheid functionaliteit en helpt je schonere code sneller te schrijven. Zodra u het zelf probeert, zult u onmiddellijk de voordelen ontdekken.

Bijgewerkt: 29 augustus 2016

▶ Primaire bestandsextensie

.cfm – ColdFusion Markup File

▶ Andere bestandsextensies gebruikt Adobe ColdFusion Builder 2016

Ondersteunde bestandstypes
.JS JavaScript File
.HTML Hypertext Markup Language File
.CSS Cascading Style Sheet
.CFML ColdFusion Markup Language File
.CFC ColdFusion Component File
.XHTML Extensible Hypertext Markup Language File
.XML XML File
Extra gerelateerde bestandsindelingen
.DTD Document Type Definition File
.XSD XML Schema Definition
.DBM ColdFusion Server File
.TXT Plain Text File
.HTM Hypertext Markup Language File
.JAR Java Archive File
.JAVA Java Source Code File