Software : MEGA Team : MEGA

MEGA

Versie
6
Platforms
Licentie Freeware
Categorie Scientific

Software Review

Hoofdfuncties

  • Ondersteunt de indelingen FASTA, GCG en PHYLIP
  • Build-reeksuitlijningen maken
  • Test evolutionaire hypotheses
  • Diagnose van mutaties
  • Geschatte divergentietijden

MEGA (Molecular Evolutionary Genetics Analysis) is een tool die wordt gebruikt om evolutionaire DNA- en eiwitsequenties te analyseren. De applicatie is beschikbaar als een GUI-interface-editie en een opdrachtregeleditie.

MEGA ondersteunt verschillende DNA- en eiwitsequentieformaten, waaronder FASTA, GCG, PIR / NBRF, PHYLIP en Clustal W. De applicatie kan worden gebruikt om sequentie-alignments te bouwen, divergentie-tijden te schatten, fylogenetische histories af te leiden, mutaties te diagnosticeren, snelheden van moleculaire evolutie te schatten en evolutionaire hypothesen te testen. De applicatie wordt ook geleverd met zelfstudies en voorbeeldbestanden om beginnende gebruikers te helpen aan de slag te gaan.

MEGA is ontworpen voor laboratoriumonderzoek door biologen om evolutionaire geschiedenis van genen en soorten te reconstrueren. Het ondersteunt verschillende populaire DNA- en eiwitsequentieformaten en biedt u hulpmiddelen om de gegevens te onderzoeken en een verscheidenheid aan tests uit te voeren. MEGA is een noodzakelijk hulpmiddel voor mensen die onderzoek doen met DNA- en eiwitsequenties.

Bijgewerkt: 22 september 2015

▶ Primaire bestandsextensie

.mdsx – MEGA Saved Session

▶ Andere bestandsextensies gebruikt MEGA 6

Ondersteunde bestandstypes
.FASTA FASTA Sequence File
.GCG GCG DNA Sequence File
.MTS MEGA Tree Session File
.MEG MEGA Data File
Extra gerelateerde bestandsindelingen