Hoofd : Bestandsextensies : .h264 Het dossier

.h264 Bestandsextensie

Bestandstype H.264 Encoded Video File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Videobestanden
Formaat Binary

.H264 optienummer

Een H264-bestand is een videobestand gecodeerd met H.264-compressie, een populair formaat voor video in hoge definitie. Het wordt vaak gebruikt als het videoformaat voor AVCHD-camcorders, HDTV, Blu-ray en HD DVD. H264 verwijst over het algemeen naar een videobestand dat eigenlijk een .MP4 -bestand is.

Meer informatie

H.264 is eigenlijk een videocompressiecodec waarvoor een videocontainer nodig is om de gecodeerde video te hosten. Daarom kan een bestand met de extensie ".h264" een verkeerd genoemd .264 bestand of .MP4 bestand zijn (of een ander ondersteunend container bestandsformaat zoals .AVI of .MKV ). Desondanks wordt de extensie ".h264" soms nog steeds gebruikt om de inhoud van H.264-gecodeerde videobestanden te beschrijven.

Programma's die H264 bestanden openen
Windows
Microsoft Windows Media Player
VideoLAN VLC media player
Apple QuickTime Player
Apple iTunes
Corel VideoStudio
Xilisoft Video Converter Ultimate
CyberLink Media Suite
Linux
VideoLAN VLC media player
Macintosh
VideoLAN VLC media player
Apple QuickTime Player
Apple iTunes
Xilisoft Video Converter Ultimate
iOS
VideoLAN VLC for iOS

Over H264 bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .h264 verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype H.264 Encoded Video File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.