Hoofd : Bestandsextensies : .mdl Het dossier

.mdl Bestandsextensie

Bestandstype1 MathWorks Simulink Model

Ontwikkelaar MathWorks
Categorie Gegevensbestanden
Formaat Text

Wat is MDL file?

Simulatiemodel gemaakt met Simulink, een ontwerptoepassing op basis van simulatie en modellen; bevat het blokschema en blokeigenschappen van de simulatie.

Meer informatie

MDL-bestanden worden opgeslagen als gewone tekst en bevatten meestal een lijst met objecten. Elk object bevat een reeks eigenschappen en waarden die worden gescheiden door regeleinden.

OPMERKING: het MDL-formaat is vervangen door het .SLX -modelformaat met de release van Simulink 2012.

Programma's die MDL bestanden openen

Bestandstype2 Warcraft 3 3D Model Text File

Ontwikkelaar Blizzard Entertainment
Categorie 3D-beeldbestanden
Formaat Text

.MDL optienummer2

Modelbestand gebruikt door Warcraft III, een realtime strategiespel ontwikkeld door Blizzard Entertainment; slaat een 3D-model op, inclusief objecten, mazen en texturen voor gebouwen en eenheden; biedt tekstgebaseerde bewerking van modeleigenschappen voordat een binair .MDX -bestand wordt gegenereerd dat door Warcraft III wordt gebruikt.

Meer informatie

MDL-bestanden gebruiken een geneste structuur om modeleigenschappen te maken. Een materieel element kan bijvoorbeeld een laageigenschap bevatten die op zijn beurt een transparante eigenschap voor de laag definieert.

OPMERKING: MDL-bestanden zijn de tekstversie van binaire MDX 3D-modelbestanden. Ze kunnen worden geconverteerd naar het MDX-formaat met behulp van het programma MDLX Converter. Van daaruit kunt u verschillende modelleertools gebruiken om het model te bewerken.

Programma's die MDL bestanden openen
Windows
Microsoft Notepad
Notepad++
Blizzard Warcraft 3 Art Tools
MDLX Converter
Macintosh
Apple TextEdit

Bestandstype3 Half-Life Model File

Ontwikkelaar Valve
Categorie Spelbestanden
Formaat Binary

.MDL optienummer3

Driedimensionaal model dat wordt gebruikt voor personages en wezens in het videogame Halverwege; gemaakt met behulp van veelhoeken en texture mapping voor detail; kan worden bekeken vanuit verschillende weergaven (wireframe, flatshaded, smoothshaded en textured) met behulp van de Half-Life Model Viewer.

Meer informatie

OPMERKING: QC-bestanden worden feitelijk gebruikt door de Source-game-engine van Valve, dus ze zijn niet beperkt tot Half-Life-modellen.

Programma's die MDL bestanden openen

Bestandstype4 Flight Simulator Airplane Model

Ontwikkelaar N/A
Categorie Misc-bestanden
Formaat N/A

.MDL optienummer4

Driedimensionaal model van een vliegtuig of ander vliegtuig gebruikt door Microsoft Flight Simulator; standaard modelformaat dat wordt gebruikt door meerdere versies van de Flight Simulator-reeks.

Programma's die MDL bestanden openen
Windows
Microsoft Flight Simulator

Bestandstype5 Rational Rose Model File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Gegevensbestanden
Formaat N/A

.MDL optienummer5

Diagram of model gemaakt door Rational Rose-software; gebruikt voor het modelleren van software architectuur en ontwerp en het maken van bedrijfsmodellen die de voorspelbaarheid en productiviteit verbeteren.

Programma's die MDL bestanden openen

Bestandstype6 DigiTrakker Module

Ontwikkelaar N/A
Categorie Geluidsbestanden
Formaat N/A

.MDL optienummer6

Audio-tracking-module-indeling gebruikt door het DigiTrakker-programma voor het bijhouden van muziek.

Programma's die MDL bestanden openen
Windows
FMJ-Software Awave Studio
MODPlug Player
Macintosh
CocoModX

Bestandstype7 Lectra Modaris Clothing Design File

Ontwikkelaar Lectra
Categorie CAD-bestanden
Formaat N/A

.MDL optienummer7

CAD-bestand gemaakt door Lectra Modaris, een applicatie voor het ontwerpen van kleding; slaat de "cutter's must" -lijst (of richtingskaart) op, evenals de geometrie voor de stukken van het kledingstuk; gebruikt voor het opslaan van nieuwe mode-ontwerpen in heren-, dames- en kinderkleding.

Meer informatie

Wanneer een ontwerp is voltooid, kan het worden verzonden naar een machinesnijder die de ontworpen patronen in een rol stof of een ander materiaal snijdt.

Programma's die MDL bestanden openen

Bestandstype8 Luigi's Mansion 3D Model File

Ontwikkelaar Nintendo
Categorie Spelbestanden
Formaat Binary

.MDL optienummer8

Modelbestand gebruikt door Luigi's Mansion, een Nintendo GameCube-spel; slaat 3D-modelgegevens op voor personages, inclusief Luigi, en objecten die in het spel verschijnen.

Meer informatie

Luigi's Mansion gebruikt voornamelijk het MDL-formaat voor zijn modellen, maar gebruikt ook het .BMD -modelformaat voor sommige modellen in het spel.

OPMERKING: De mdl2obj-tool kan Luigi's Mansion MDL-bestanden openen en ze converteren naar .OBJ bestanden.

Programma's die MDL bestanden openen
Windows
mdl2obj

Over MDL bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .mdl verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Luigi's Mansion 3D Model File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.

Recent commentaar

Anoniem schreef op 22.03.2020:
Hallo! Ik ben een engineering major en ben onlangs begonnen met werken met MathWorks Simulink. Ik was benieuwd naar de bestandsextensie .mdl, omdat mijn versie in plaats daarvan .slx-bestanden gebruikt. Na het lezen van uw artikel, begrijp ik dat mijn professor een oudere versie moet hebben aangezien hij dit type bestand gebruikt... Lees verder