Hoofd : Bestandsextensies : .ogg Het dossier

.ogg Bestandsextensie

Bestandstype1 Ogg Vorbis Audio File

Ontwikkelaar Xiph.Org
Categorie Geluidsbestanden
Formaat Binary

Wat is OGG file?

Een OGG-bestand is een gecomprimeerd audiobestand dat gebruikmaakt van gratis, niet-geoctrooieerde Ogg Vorbis-audiocompressie. Het is vergelijkbaar met een .MP3 -bestand, maar klinkt beter dan een MP3-bestand van gelijke grootte, en kan songmetadata bevatten, zoals artiestinformatie en trackgegevens. OGG-bestanden worden ondersteund door veel softwaremuziekspelers en enkele draagbare muziekspelers.

Meer informatie

Het Ogg-formaat is een container die wordt gebruikt voor het opslaan van audiogegevens. De term "Vorbis" verwijst naar een specifiek coderingsschema dat wordt aangeboden door Xiph.Org, de ontwikkelaars van Ogg. OGG-bestanden kunnen ook andere typen audiocompressie bevatten, waaronder FLAC en Speex. Deze bestanden kunnen echter niet officieel worden aangeduid als "Vorbis" -bestanden, omdat ze een ander compressieschema gebruiken.

Programma's die OGG bestanden openen
Windows
Synfig Studio
Foobar2000
Microsoft Windows Media Player
Roxio Creator
Mozilla Firefox
Google Chrome
Google Drive
Nero
Gretech GOM Player
VideoLAN VLC media player
MPlayer
Apple QuickTime Player
FMJ-Software Awave Studio
Nullsoft Winamp
NCH Switch
Linux
Synfig Studio
Mozilla Firefox
Google Chrome
Google Drive
VideoLAN VLC media player
MPlayer
PCF Miro
SoX
Clementine
Audacity
Snap!
Totem
Myriad Melody Assistant
Myriad Harmony Assistant
Zinf
Android
Google Chrome
RealNetworks RealPlayer Cloud
antvplayer Media Converter
Videolabs VLC for Android
Macintosh
Synfig Studio
Mozilla Firefox
Google Chrome
Google Drive
VideoLAN VLC media player
MPlayer
Eltima Elmedia Player
Apple QuickTime Player
Nullsoft Winamp
NCH Switch
Roxio Popcorn
Roxio Toast
SoX
Xilisoft Video Converter Ultimate
Adobe Audition
iOS
Google Chrome
VideoLAN VLC for iOS
RealNetworks RealPlayer Cloud
olimsoft OPlayer

Bestandstype2 Origin Graph File

Ontwikkelaar OriginLab
Categorie Gegevensbestanden
Formaat N/A

.OGG optienummer2

Een OGG-bestand bevat een grafiek gemaakt door Origin, een applicatie voor gegevensanalyse en grafische weergave die door verschillende wetenschappers en ingenieurs wordt gebruikt. Het slaat een grafiek op die is gegenereerd uit geïmporteerde gegevens, zoals een kolom, staaf, cirkel, lijn, symbool, waterval, 3D, polaire of statistische grafiek. OGG-bestanden slaan ook metagegevens op over de grafiek, zoals de titel en kleuren.

Meer informatie

U kunt OGG-bestanden openen met Origin and Origin Viewer. Origin is alleen beschikbaar voor Windows en is het primaire programma dat wordt gebruikt om OGG-bestanden te maken, openen en bewerken. Wanneer geopend in Origin verschijnt de grafiek als een venster in een open project ( .OPJ of .OPJU bestand). Origin Viewer wordt ook vaak gebruikt omdat het een gratis alternatief is voor Origin en kan worden gebruikt in Windows en macOS.

Als u een OGG-bestand in Origin wilt openen, selecteert u Bestand → Openen ... en selecteert u de optie "Origin Venster .ogg "bestandstype, navigeer naar de OGW-bestandslocatie en klik op Openen.

U kunt Origin-grafieken opslaan als sjablonen om de instellingen te behouden die u wilt gebruiken met andere grafieken die u maakt. Hiertoe selecteert u Bestand → Sjabloon opslaan als ... en Origin maakt een .OTP -bestand om de sjabloon op te slaan.

OPMERKING: De release van Origin 2018 bevatte een bijgewerkte unicode-indeling voor het opslaan van werkmappen ( .OGGU ), dat prestatievoordelen heeft ten opzichte van het oudere, niet-Unicode OGG-bestandsformaat.

Programma's die OGG bestanden openen

Over OGG bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .ogg verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Origin Graph File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.