Software : Synfig Studio Development Team : Synfig Studio

Synfig Studio

Versie
1
Platforms
Licentie Open Source
Categorie Graphics

Software Review

Hoofdfuncties

  • JPEG-, PNG-, BMP-, WAV- en MP3-indelingen importeren in uw animaties
  • Animaties maken met lagen, verlopen, vervormingen en filters
  • Geavanceerde belichtingseffecten toepassen en een soundtrack met uw animatie synchroniseren

Synfig Studio is een opensource-toepassing die wordt gebruikt om professionele 2D-animaties te maken. Met dit programma kunt u vector- en bitmapillustraties gebruiken om animaties te maken in plaats van de frame-voor-frame-methode.

Met Synfig Studio kunt u uw animaties opslaan als SIF (standaardproject), SIFZ (project gecomprimeerd met gzip) en SFG (gecomprimeerd met zip) bestanden. U kunt verschillende afbeeldingsindelingen zoals PNG, JPEG, BMP en SVG importeren in uw project. De meeste elementen in Synfig Studio zijn vectorgebaseerd en alle lagen zijn parametrisch gegenereerd, wat betekent dat de enige pixelvorming die optreedt wanneer de resolutie van een project wordt gewijzigd, in uw geïmporteerde rasterafbeeldingen voorkomt. De toepassing bevat verschillende soorten lagen, verlopen, vervormingen, filters en transformaties voor het maken van uw animatie. Synfig Studio wordt ook geleverd met volledige ondersteuning voor gradiëntpaden, waardoor het voor u gemakkelijker is om zachte schaduwen toe te voegen aan de animatie zonder deze in elk frame te hoeven verven.

De software biedt High Dynamic-Range Imaging (HDRI), wat resulteert in betere lichteffecten en kleursamenstelling. Synfig Studio biedt ook enkele standaard audiofuncties. Je kunt de OGG-, MP3- en WAV-formaten importeren en je animatie synchroniseren met een soundtrack met Sound Layer.

Synfig Studio is een gratis tool die 2D-animators de functionaliteit van een commercieel programma geeft. Hoewel het gemakkelijk te gebruiken is, wordt het je niet meteen een professionele animator, maar wanneer je je techniek verfijnt, geeft Synfig Studio je de functionaliteit die nodig is om animaties van filmkwaliteit te maken.

Bijgewerkt: 20 juni 2016

▶ Primaire bestandsextensie

.sif – Synfig Studio Project

▶ Andere bestandsextensies gebruikt Synfig Studio 1

Ondersteunde bestandstypes
.SFG Synfig Studio Compressed Project
.SIFZ Synfig Studio Compressed Project
Extra gerelateerde bestandsindelingen
.SVG Scalable Vector Graphics File
.BMP Bitmap Image File
.OGG Ogg Vorbis Audio File
.MP3 MP3 Audio File
.JPEG JPEG Image
.JPG JPEG Image
.WAV WAVE Audio File
.PNG Portable Network Graphic