Hoofd : Bestandsextensies : .pdb Het dossier

.pdb Bestandsextensie

Bestandstype1 Program Database

Ontwikkelaar N/A
Categorie Database bestanden
Formaat N/A

Wat is PDB file?

Een PDB-bestand is een databasebestand dat wordt gebruikt door verschillende applicaties, waaronder Pegasus, Quicken, MS Visual Studio en Palm Pilot-software. Het slaat gegevens op in een gestructureerde indeling en wordt meestal geïnstalleerd met de bijbehorende applicatie.

Meer informatie

PDB-bestanden die door verschillende programma's worden gebruikt, worden meestal in een eigen indeling opgeslagen, wat betekent dat ze alleen kunnen worden geopend door het programma waarmee ze zijn geïnstalleerd. Een Intuit Quicken PDB-bestand wordt bijvoorbeeld niet herkend door Microsoft Visual Studio.

Visual Studio gebruikt PDB-bestanden om foutopsporingsinformatie over een programma op te slaan, inclusief symboolinformatie, die te groot is om in het programma te worden opgeslagen zelf. De symboolinformatie bestaat uit een lijst van alle symbolen in een programmamodule met adressen, de naam van het bestand en de regel waarop het symbool is aangegeven. U kunt Visual Studio gebruiken om informatie uit het PDB-bestand te laden om een programma te debuggen.

Programma's die PDB bestanden openen
Windows
Microsoft Visual Studio

Bestandstype2 Protein Data Bank File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Gegevensbestanden
Formaat Text

.PDB optienummer2

Gegevensbestand gemaakt in de indeling Protein Data Bank (PDB); slaat 3D-coördinaten op die de structuur van atomen in een eiwit of andere chemische verbinding specificeren; gebruikt als standaardformaat voor het bestuderen van eiwitstructuren; ook gebruikt door de Research Collaboratory for Structural Bioinformatics (RCSB) voor het bestuderen van biologische macromoleculen.

Meer informatie

Veel bankgegevens van Protein Data worden beschikbaar gesteld via de Worldwide Protein Data Bank (wwPDB), een organisatie die macromoleculen archiveert en deze vrij distribueert.

OPMERKING: PDB-bestanden worden vaak bekeken binnen een Java-applet met Jmol, een open source-molecuulvisualisatiepakket. PDB-bestanden worden ook ondersteund door enkele browserplug-ins met moleculaire weergave.

Programma's die PDB bestanden openen
Windows
Microsoft Internet Explorer
Mozilla Firefox
Avogadro
Agile Molecule Abalone
Agile Molecule Ascalaph
Okino Computer Graphics PolyTrans
Linux
Mozilla Firefox
Avogadro
Jmol
RasMol
Macintosh
Mozilla Firefox
Apple Safari
Avogadro
iOS
Apple Safari
WEB
Animated Physics

Bestandstype3 Tanida Demo Builder File

Ontwikkelaar Tanida
Categorie Gegevensbestanden
Formaat N/A

.PDB optienummer3

Filmprojectbestand gemaakt en gebruikt door Demo Builder, een programma dat wordt gebruikt om zelfstudies, presentaties en demonstraties te maken om te laten zien hoe software en systemen werken; bevat opgenomen schermscènes, samen met geïmporteerde video en afbeeldingen.

Meer informatie

Een filmproject van Demo Builder kan naar verschillende indelingen worden geëxporteerd, afhankelijk van hoe u uw zelfstudie wilt presenteren. Ondersteunde formaten zijn onder andere Flash, HTML, Windows Media Video, MPEG4 en Word Document.

Programma's die PDB bestanden openen

Bestandstype4 Palm Desktop Database File

Ontwikkelaar Palm
Categorie Database bestanden
Formaat Binary

.PDB optienummer4

Standaard gegevensformaat dat door verschillende programma's op Palm-gebaseerde PDA-apparaten wordt gebruikt; kan verschillende soorten gegevens opslaan, zoals eBooks, tekstverwerkingsdocumenten, spreadsheets, databases, kaarten en afbeeldingsbestanden.

Meer informatie

Om te bepalen welk programma een PDB-bestand heeft gemaakt, opent u het bestand in een teksteditor. De codes Type en Creator moeten zich bevinden in de kop van het bestand aan de bovenkant van het document.

Programma's die PDB bestanden openen
Windows
XnViewMP
Palm Desktop
LLUSoft PDB Explorer
DC & Co iSilo
Calibre
Cool Reader
Linux
XnViewMP
txt2pdbdoc
Calibre
Cool Reader
Android
Fictionwise eReader
Cool Reader
Macintosh
XnViewMP
Lemkesoft GraphicConverter
PorDiBle
Calibre
Cool Reader

Bestandstype5 PowerDesigner Database Backup File

Ontwikkelaar Sybase
Categorie Backup bestanden
Formaat N/A

.PDB optienummer5

Back-up van een PowerDesigner-databasebestand ( .PDM ); bevat gegevens die in de database zijn opgeslagen, evenals verwijzingen naar andere bestanden; gemaakt als een back-up voor het geval het belangrijkste databasebestand moet worden hersteld.

Programma's die PDB bestanden openen
Windows
Sybase PowerDesigner

Over PDB bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .pdb verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype PowerDesigner Database Backup File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.