Hoofd : Bestandsextensies : .prn Het dossier

.prn Bestandsextensie

Bestandstype1 Printable File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Pagina-indeling Bestanden
Formaat N/A

Wat is PRN file?

Een PRN-bestand bevat instructies voor een printer, waaronder de af te drukken inhoud, het aantal af te drukken pagina's, het papierformaat en de te gebruiken printerlade. Het wordt gemaakt door "Afdrukken naar bestand" te kiezen in het dialoogvenster Afdrukken in een Windows- of macOS-programma. PRN-bestanden zijn vergelijkbaar met PostScript-bestanden ( .PS ).

Meer informatie

PRN-bestanden kunnen in Mac OS X worden afgedrukt door het bestand naar het bureaubladprinterpictogram te slepen. In Windows kunnen ze worden afgedrukt door met de rechtermuisknop op het bestand te klikken en "Microsoft Office Document Imaging" te selecteren (alleen sommige versies van Microsoft Office Document Imaging ondersteunen PRN-bestanden). U kunt ze ook openen via de Windows-opdrachtregel. Hiertoe selecteert u "Uitvoeren" in het Startmenu, typt u "cmd" en voert u de volgende stappen uit:

Als de printer via USB is aangesloten, typt u: "COPY / B [bestandsnaam.prn] \\ [Computernaam] \ [Gedeelde printernaam]"

Als de printer is aangesloten via een oudere parallelle poortverbinding, typt u: "COPY / B [filename.prn] LPT1:"

OPMERKING: Neem de [haakjes] niet op bij het typen van de eigenlijke opdracht.

U kunt het PRN-bestand ook hernoemen als een .XPS bestand en open het met verschillende programma's, zoals Microsoft XPS Viewer, Pagemark XpsViewer en NiXPS View. Als u de naam van het bestand wilt wijzigen, selecteert u de bestandsnaam en geeft u de naam .prn in .xps.

U kunt een PRN-bestand openen met een teksteditor, zoals Microsoft Kladblok of Apple TextEdit. Het bestand slaat de tekst op die moet worden afgedrukt als platte tekst, maar de afdrukinstructies bestaan uit printercodes, die niet mogen worden gewijzigd of anders zult u printerfouten tegenkomen.

Programma's die PRN bestanden openen
Windows
Adobe Acrobat
ACD Systems Canvas
CorelDRAW
Microsoft Windows Command Prompt
AllWeb FastPrint
Free Raw Print (FRP)
Compatible printer driver that can interpret PRN files
Linux
Adobe Acrobat
Macintosh
Adobe Acrobat
Compatible printer driver that can interpret PRN files
Drag to Desktop Printer icon

Bestandstype2 Lotus 1-2-3 Formatted Text File

Ontwikkelaar IBM
Categorie Gegevensbestanden
Formaat Text

.PRN optienummer2

Een PRN-bestand is een tekstbestand dat is gemaakt met de Lotus 1-2-3-spreadsheet-software. Het bevat een export van het momenteel actieve werkblad en wordt opgeslagen als een standaardtekst. PRN-bestanden kunnen worden gebruikt voor het importeren van spreadsheetgegevens in andere programma's, zoals Microsoft Excel.

Programma's die PRN bestanden openen
Windows
Microsoft Excel
IBM Collaboration Solutions
Macintosh
Microsoft Excel for Mac

Over PRN bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .prn verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Lotus 1-2-3 Formatted Text File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.