Hoofd : Bestandsextensies : .sh Het dossier

.sh Bestandsextensie

Bestandstype1 Bash Shell Script

Ontwikkelaar N/A
Categorie Ontwikkelaarsbestanden
Formaat Text

Wat is SH file?

Een SH-bestand is een script dat is geprogrammeerd voor bash, een type Unix-shell (Bourne-Again SHell). Het bevat instructies geschreven in de Bash-taal en kan worden uitgevoerd door tekstopdrachten in te voeren in de opdrachtregelinterface van de shell.

Meer informatie

Bash is een commandotaal en Unix-shell die de Bourne-shell vervangt, en zo kreeg het de naam Bourne-again. Het wordt veel gebruikt door vele Linux-distributies en OS X.

OPMERKING: SH-bestanden kunnen ook worden gebruikt om scripts op te slaan voor andere shell-programma's zoals Bourne Shell, C-Shell en Korn Shell. Apple Terminal is een Bash-shell.

Programma's die SH bestanden openen
Windows
gVim
Richardson EditRocket
Notepad++
Eclipse
IDM UltraEdit
Cygwin
Linux
Richardson EditRocket
GNU Bash
Vim
Eclipse
IDM UltraEdit
Macintosh
MacVim
Richardson EditRocket
GNU Bash
Eclipse
Apple Terminal
IDM UltraEdit
iTerm

Bestandstype2 Unix Shell Archive

Ontwikkelaar N/A
Categorie Gecomprimeerde bestanden
Formaat N/A

.SH optienummer2

Zelfextraherend "shar" -archief met bestanden en een shellscript met instructies voor het extraheren van de inhoud; gemaakt met het Unix shar hulpprogramma programma; meestal alleen bruikbaar op Unix-computers waarop de Bourne-shell is geïnstalleerd.

Meer informatie

Shar-bestanden gebruiken ook de bestandsextensie .SHAR .

Programma's die SH bestanden openen
Windows
ZipZag
Linux
unshar

Over SH bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .sh verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Unix Shell Archive beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.