Hoofd : Bestandsextensies : .wdf Het dossier

.wdf Bestandsextensie

Bestandstype1 Windows Driver Foundation File

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Systeembestanden
Formaat N/A

Wat is WDF file?

Stuurprogrammabestand gebruikt door de Windows Kernel-Mode Driver Framework (KMDF) en User-Mode Driver Framework (UMDF) componenten; bevat meestal een leeg bestand dat dienst doet als driver-versiemarkering; gebruikt door Microsoft's Online Crash Analysis (OCA) tool om driverinformatie te geven.

Meer informatie

WDF-bestanden zijn meestal te vinden in de directory% windir% \ system32 \ drivers. Voorbeelden van WDF-bestanden zijn MsftWdf_user_01_09_00.Wdf, MsftWdf_Kernel_01009_Coinstaller_Critical.Wdf en Msft_Kernel_WdfRamdisk_01009.Wdf.

De Windows Driver Foundation (WDF) is een conceptueel stuurprogrammamodel dat de KMDF- en UMDF Windows-componenten bevat, evenals stuurprogramma's verificatiehulpmiddelen.

Programma's die WDF bestanden openen
Windows
Microsoft KMDF
Microsoft UMDF

Bestandstype2 Workshare Compare DeltaFile

Ontwikkelaar Workshare
Categorie Gegevensbestanden
Formaat Binary

.WDF optienummer2

Document gemaakt door Workshare Compare, een toepassing die wordt gebruikt voor documentvergelijking; slaat een document op dat de vergelijking, of redline, tussen twee versies van een document bevat; gebruikt voor documentsamenwerking in kantooromgevingen.

Programma's die WDF bestanden openen
Windows
Workshare 9

Bestandstype3 Wiimm Disc File

Ontwikkelaar Wiimm
Categorie Spelbestanden
Formaat Binary

.WDF optienummer3

Schijfimage gemaakt door Wiimms WBFS Tool, een programma dat wordt gebruikt om Wii-schijfafbeeldingen te beheren; bevat gamegegevens die zijn geëxtraheerd uit een Wii-schijf; wordt gebruikt om de verkleinde grootte van een Wii-game-afbeelding op te slaan wanneer deze wordt opgeslagen op de harde schijf van een computer.

Meer informatie

Wiimm-schijfbestanden kunnen veel kleiner zijn dan het formaat van een Wii-schijfimagebestand, omdat ze de ongebruikte paddingruimte of "gaten" niet opslaan die zich op Wii-schijven bevinden. Dit kan de grootte van Wii-spellen aanzienlijk verkleinen wanneer het wordt opgeslagen in WDF-bestanden.

WDF-bestanden kunnen ook worden geconverteerd naar Wii Backup File System-bestanden ( .WBFS ), die worden gebruikt om Wii-spellen op externe apparaten op te slaan .

Programma's die WDF bestanden openen

Bestandstype4 Wintech Drawing File

Ontwikkelaar Wintech Engineering
Categorie CAD-bestanden
Formaat N/A

.WDF optienummer4

Een WDF-bestand is een gegevensbestand dat is opgeslagen in een formaat dat is ontwikkeld door Wintech Engineering en wordt gebruikt voor computer-aided manufacturing (CAD). Het bevat een of meer objecten en vormen die zijn opgeslagen in de volgorde waarin ze moeten worden geknipt. WDF-bestanden worden gebruikt door computer numeriek bestuurde (CNC) machines die worden gebruikt om ontwerpen uit verschillende materialen te snijden.

Meer informatie

WDF-bestanden kunnen worden geopend door versie 5 tot 9 van Wintech Profiler. Het WDF-bestandstype wordt gebruikt door Profiler 5 (macOS), Profiler 6 (Windows), Profiler 7 (Windows), Profiler 8 (Windows) en de Profiler 9.

Programma's die WDF bestanden openen

Bestandstype5 WinGenea Genealogy File

Ontwikkelaar Cremsoft
Categorie Gegevensbestanden
Formaat Binary

.WDF optienummer5

Stamboombestand gemaakt door WinGenea, een programma dat wordt gebruikt om genealogieën op te slaan en af te drukken; bewaart tot 32.000 personen en hoe ze zich tot elkaar verhouden; kan namen, datums, locaties en bronnen bevatten; gebruikt om informatie over de voorouders van de familie op te slaan.

Programma's die WDF bestanden openen
Windows
Cremsoft WinGenea

Bestandstype6 Wonderland Adventures Media File

Ontwikkelaar Midnight Synergy
Categorie Spelbestanden
Formaat Binary

.WDF optienummer6

Mediabestand gebruikt door Wonderland Adventures, een spel ontwikkeld door Midnight Synergy; meestal een hernoemd grafisch of audiobestand.

Meer informatie

WDF-bestanden kunnen geluidseffecten bevatten voor het spel of afbeeldingen die worden gebruikt voor afbeeldingen, texturen en skins van modellen. Ze kunnen worden hernoemd en geopend als een ander afbeeldingsbestandstype (zoals een .BMP bestand).

OPMERKING: WDF-bestanden kunnen worden geopend in Windows Media Player en Windows Photo Viewer. Het is echter mogelijk dat u de bestandsextensie moet wijzigen om Windows Photo Viewer het bestand te laten openen.

Programma's die WDF bestanden openen
Windows
Microsoft Windows Media Player
Microsoft Windows Photo Viewer
Midnight Synergy Wonderland Adventures
Midnight Synergy Wonderland Adventures Editor

Over WDF bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .wdf verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Wonderland Adventures Media File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.