Huis > W > Waar Staat Xls Voor?

Waar staat xls voor?

De extensie van een bestand dat gemaakt is met het rekenenprogramma (de spreadsheet) `Excel`.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Dienovereenkomstig, hoe kan ik een xls bestand openen?

Kies de XLS / XLSX / CSV-bestandslink die u wilt openen met Microsoft Excel via de rechtermuisknop op de contextmenuknop. Het is zo simpel, gebruik gewoon het contextmenu met de rechtermuisknop om Microsoft Excel te kiezen wanneer u maar wilt open een spreadsheet met Microsoft Excel. Trouwens, hoe excel bestand openen zonder office? Met de XLS Viewer kunt u bestanden openen die zijn opgeslagen met andere programma's, zoals bestanden die zijn opgeslagen met Microsoft Excel. Met de XLS Viewer kunt u uw XLS-bestanden (spreadsheet) bekijken zonder Microsoft Office te hebben geïnstalleerd en u hoeft het niet te uploaden naar online converters.

Mensen vragen ook: hoe werkt xlsx?

Een .xlsx-bestand is een gezipt archief van XML-bestanden. De structuur van een .xlsx-bestand wordt uitgelegd in de ISO/IEC 29500-1:2016-specificatie.
In het algemeen is een .xlsx-bestand een container voor gegevens. Het kan gegevens bevatten in de vorm van een tabel, een lijst of een combinatie van beide. Tabellen zijn de primaire manier om gegevens in een .xlsx-bestand weer te geven. Een tabel is een verzameling cellen die elk een waarde, een formule of beide kunnen bevatten.
Lijstobjecten worden gebruikt om gegevens weer te geven die niet het best in een tabel kunnen worden weergegeven. Een lijst kan bijvoorbeeld gebruikt worden om een reeks gegevenspunten weer te geven die niet gelijkmatig verdeeld zijn.
De XML-bestanden in een .xlsx-bestand zijn georganiseerd in een hiërarchie van mappen en bestanden. De hoogste directory, die "xl" heet, bevat een bestand met de naam "workbook.xml". Dit bestand bevat de informatie op werkboekniveau voor het bestand, zoals de standaard stijlen, de bladen in de werkmap en informatie over de werkmapvensters.
De "xl" directory bevat ook een subdirectory voor elk blad in de werkmap. De naam van elke subdirectory is de naam van het blad, met een spatie vervangen door een underscore. Elke subdirectory bevat een bestand met de naam "sheetN.xml", waarbij N het indexnummer van het blad is. Dit bestand bevat de bladinformatie voor het blad, zoals de gegevens, formules en opmaak van het blad.
De directory "xl" bevat ook een subdirectory "theme". Deze map bevat de bestanden die het thema van de werkmap bepalen. De themabestanden definiëren de kleuren, lettertypen en andere visuele elementen die gebruikt worden om de gegevens van de werkmap weer te geven.
De "xl" directory bevat ook een subdirectory met de naam "drawings". Deze map bevat de bestanden Je kunt ook vragen kan xlsx bestand niet openen? Er zijn een paar dingen die dit probleem kunnen veroorzaken. Eén mogelijkheid is dat het bestand corrupt is. Een andere mogelijkheid is dat het bestand een ander formaat heeft dan het programma verwacht. Als u bijvoorbeeld een .xlsx-bestand probeert te openen in een programma dat alleen .xls-bestanden ondersteunt, krijgt u een foutmelding.
Als u zeker weet dat het bestand niet corrupt is en dat het het juiste formaat heeft, dan kan het probleem liggen bij het programma dat u gebruikt. Probeer het bestand in een ander programma te openen om te zien of het werkt. Zo ja, dan ligt het probleem bij het eerste programma en moet u contact opnemen met de ontwikkelaar voor hulp.

Gerelateerde artikelen

Waar gratis ebooks downloaden illegaal?

Ebooks worden gedownload van The Pirate Bay.

Hoe kan ik een Excel bestand bewerken?

Als u in de bewerkingsmodus wilt werken, gaat u op een van de volgende manier te werk:

 1. Dubbelklik op de cel met de gegevens die u wilt bewerken.
 2. Klik op de cel met de gegevens die u wilt bewerken en klik vervolgens ergens op de formulebalk.
 3. Klik op de cel met de gegevens die u wilt bewerken en druk vervolgens op F2.
Vervolgens, waarom kan ik excel niet openen? Excel reageert niet, loopt vast, blokkeert of werkt niet meer
 • Start Excel in de veilige modus.
 • Installeer de meest recente updates.
 • Controleer of Excel niet wordt gebruikt in een ander proces.
 • Onderzoek mogelijke problemen met invoegtoepassingen.
 • De Excel en inhoud van bestanden onderzoeken.

Kan Excel bestand niet openen op Mac?

Stap 2: uw voorkeuren voor Excel verwijderen

 • Sluit alle Microsoft Office voor Mac toepassingen af.
 • Klik in het menu Go op Start.
 • Bibliotheek openen.
 • Open Voorkeuren.
 • Sleep com.
 • Open Excel en controleer of het probleem zich nog steeds voordoet.
 • Sluit alle Office voor Mac toepassingen af.
 • Klik in het menu Go op Start.
Hoe maak ik van een Excel bestand een PDF bestand? Om een Excel-bestand naar een PDF-bestand te converteren, moet je eerst het Excel-bestand openen. Vervolgens ga je naar het tabblad "Bestand" in de bovenste menubalk en klik je op "Opslaan als". Er zal nu een dialoogvenster verschijnen waarin je de optie hebt om het bestand op te slaan als een PDF-bestand. Selecteer de locatie waar je het bestand wilt opslaan en klik op "Opslaan".

Dienovereenkomstig, hoe kom ik aan gratis office?

Als je een student bent, kun je een gratis exemplaar van Microsoft Office 365 Personal krijgen. Ga naar de website van Microsoft en maak een account aan met je studenten-e-mailadres. Nadat je je account hebt aangemaakt, kun je de software downloaden en installeren op je computer.

Door Carny Turnbaugh

Vergelijkbare artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen? :: Wat is geluid met mp3 indeling?
Handige links