Huis > H > Hoe Grafiek Bewerken In Excel?

Hoe grafiek bewerken in Excel?

Gegevens in een grafiek bewerken

  1. Klik op de grafiek.
  2. Klik op het tabblad grafiekontwerp op gegevens bewerken in Excel.
  3. Als u het aantal rijen en kolommen in de grafiek wilt wijzigen, plaatst u de aanwijzer op de rechterbenedenhoek van de geselecteerde gegevens en sleept u om extra gegevens te selecteren.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Dit in overweging nemend, hoe selecteer je een grafiek in excel?

Selecteer het gewenste grafiektype op het tabblad Invoegen. Klik op het tabblad Grafiekontwerp op Gegevens selecteren. Klik in het vak Gegevensbereik van grafiek en selecteer de gegevens in het werkblad. Hoe verander je de as in Excel? Assen weergeven of verbergen (Office 2010)

  1. Klik ergens in de grafiek waarvan u de assen wilt weergeven of verbergen.
  2. Klik op het tabblad Indeling in de groep Assen op Assen.
  3. Klik op het type as dat u wilt weergeven of verbergen en klik vervolgens op de gewenste opties.

Hoe maak ik een grafiek met 2 Assen?

Er zijn een paar verschillende manieren om een grafiek met 2 assen te maken. De meest gebruikelijke manier is een grafiek met een Primaire en Secundaire As. Hiervoor selecteert u eerst de gegevens die u in een grafiek wilt opnemen. Klik vervolgens op het tabblad Invoegen op het lint en klik op het gewenste grafiektype. In dit voorbeeld gebruiken we een lijngrafiek.
Zodra de basisgrafiek is ingevoegd, klikt u op de grafiek en vervolgens op de tab Lay-out op het lint. Klik in de groep Assen op Primaire & Secundaire as. Uw grafiek zou nu twee Y-assen moeten hebben.
Als je een tweede X-as wilt toevoegen, kun je dat doen door op de grafiek te klikken en vervolgens op het tabblad Lay-out op het lint. Klik in de groep Assen op de knop Titels van assen en vervolgens op Titel secundaire as. Dit zal een tweede X-as titel toevoegen aan uw grafiek. Men kan zich ook afvragen: hoe selecteer je gegevens in excel? Er zijn een paar manieren om gegevens te selecteren in excel:
1. U kunt met uw cursor klikken en slepen over de cellen die u wilt selecteren.
2. U kunt klikken op de eerste cel die u wilt selecteren, de Shift-toets ingedrukt houden en dan klikken op de laatste cel die u wilt selecteren. Alle tussenliggende cellen worden dan geselecteerd.
3. Je kunt klikken op de eerste cel die je wilt selecteren, de Ctrl-toets ingedrukt houden, en dan klikken op alle andere cellen die je wilt selecteren. Zo kun je meerdere cellen selecteren die niet naast elkaar liggen.
4. U kunt op de kolomkop (de letter bovenaan de kolom) klikken om de hele kolom te selecteren. Of u kunt op de rijkop (het cijfer links van de rij) klikken om de hele rij te selecteren.

Gerelateerde artikelen

Kun je PNG bewerken?

Het is mogelijk om te creƫren.

Hoe bewerk je een grafiek in Word?

Klik met de rechtermuisknop op de grafiek en kies vervolgens Gegevens selecteren. Klik in het vak Legendagegevens (reeksen) op de reeks die u wilt wijzigen. Klik op Bewerken, breng uw wijzigingen aan en klik op OK. Uw wijzigingen kunnen ertoe leiden dat koppelingen naar de brongegevens in het werkblad worden verbroken. Wat is Gegevensbereik Excel? Gegevensbereik. Wanneer je een grafiek of diagram wil aanmaken in Excel of Google Spreadsheets dien je eerst te bepalen op welke gegevens deze moet gebaseerd zijn. De gegevens die getoond moeten worden in de grafiek noemen we het gegevensbereik.

Dus, hoe maak je een gegroepeerde kolom in excel?

Schakelen tussen gegroepeerde en gestapelde kolommen

Klik op Start >Deelvenster Lagen. Klik op het tabblad Laag voor de laag die u wilt wijzigen, op Gestapelde kolom of Gegroepeerde kolom.
Hoe druk je rasterlijnen mee af? Om rasterlijnen af te drukken, moet u eerst de pagina-instellingen openen. Vervolgens klikt u op het tabblad Pagina-indeling. In het gedeelte Rasterlijnen kunt u de optie Aanvinken selecteren.

En nog een vraag, hoe verwijder ik een grafiek in excel?

Om een grafiek te verwijderen in Excel, ga je naar het tabblad 'Insert' in het lint bovenaan het scherm. Hier vind je de knop 'Chart' met daaronder de optie 'Delete'. Als je de muis boven de knop 'Delete' houdt, verschijnt er een tooltip met de tekst 'Delete selected chart'. Klik op de knop om de geselecteerde grafiek te verwijderen.

Door Goto

Vergelijkbare artikelen

Waar kan je een grafiek maken? :: Hoe maak ik een grafiek met 2 Assen?
Handige links