Huis > H > Hoe Maak Je Een Spreidingsgrafiek In Excel?

Hoe maak je een Spreidingsgrafiek in Excel?

Selecteer de gegevens die u wilt plotten in het spreidingsdiagram. Klik op het tabblad Invoegen en klik vervolgens op Spreiding invoegen (X, Y) of Bellendiagram. Klik op Spreiding. Tip: U kunt de muisaanwijzer op elk diagramtype plaatsen om de naam ervan te zien.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Dienovereenkomstig, welke grafiek voor welk doel?

Een staafdiagram is geschikt om waarden te vergelijken of om een verdeling te visualiseren. Bijvoorbeeld de omzet van verschillende producten. Gestapelde staafdiagrammen worden vooral gebruikt wanneer het totaal van de delen of juist de onderlinge verdeling van belang is. Wat is het verschil tussen een grafiek en een staafdiagram? Een grafiek is een soort plaatje waarin informatie wordt gegeven doormiddel van lijnen en staven. Er zijn verschillende soorten grafieken. Een diagram is een soort plaatje waarin informatie wordt gegeven.

Mensen vragen ook: hoeveel grafieken zijn er?

Het antwoord op deze vraag hangt af van hoe je een grafiek definieert. Als je een grafiek beschouwt als een verzameling punten, hoekpunten genaamd, en de lijnen die ze verbinden, randen genaamd, dan is het antwoord dat er oneindig veel grafieken zijn. Dat komt omdat je een willekeurig aantal hoekpunten kunt hebben, en een willekeurig aantal randen die ze op een willekeurige manier met elkaar verbinden. Hoe maak ik een grafiek met 2 Assen? Er zijn een paar verschillende manieren om een grafiek met 2 assen te maken.
Eén manier is om software als Microsoft Excel te gebruiken. Maak eerst uw gegevensverzameling door de x- en y-waarden in twee aparte kolommen in te voeren. Markeer vervolgens beide kolommen met gegevens en voeg een scatter plot in. Zo ontstaat een grafiek met twee assen, met de x-waarden op de horizontale as en de y-waarden op de verticale as.
Een andere manier om een grafiek met twee assen te maken is met een grafische rekenmachine. De meeste grafische rekenmachines hebben een menu-optie waarmee u een grafiek met twee y-assen kunt maken. Daartoe moet u uw gegevens als twee afzonderlijke lijsten in de rekenmachine invoeren. Vervolgens kunt u de optie voor het maken van een grafiek met twee y-assen selecteren, waarna de rekenmachine de gegevens automatisch plot.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Hoe maak je een grafiek in Excel 2016?

Selecteer de gegevens die u wilt gebruiken om een grafiek te maken. Klik op Invoegen > Aanbevolen grafieken. Schuif op het tabblad Aanbevolen grafieken door de lijst met grafieken die worden aanbevolen voor uw gegevens en klik op een grafiek om te zien hoe de gegevens eruit komen te zien. Hoe heet een taartpunt in een cirkeldiagram? Een taartdiagram is een grafiek in de vorm van een cirkel of ronde taart (NL)/vlaai (L). Hiermee zie je in één oogopslag welke categorie (bijvoorbeeld type fout) het vaakst voorkomt.

Dienovereenkomstig, wat is een misleidende grafiek?

Een grafiek met een ongelijkmatig interval op de horizontale as geeft een foutieve ontwikkeling weer. En nog een vraag, hoe maak je een gestapelde staafdiagram? Een gestapelde bar chart maak je door simpelweg de waarden van de verschillende bars op te tellen. Dus als je bijvoorbeeld twee bars hebt met de waarden 3 en 7, dan is de totale hoogte van de gestapelde bar 10.

Hoe maak je een lijngrafiek in Word?

Om een lijndiagram in Word te maken, moet je eerst een tabel maken met de gegevens die je wilt gebruiken voor het diagram. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte tussen de verschillende waarden hebt, zodat je de lijnen kunt tekenen. Als je de tabel hebt gemaakt, selecteer je de gegevens die je wilt gebruiken voor het lijndiagram. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de geselecteerde gegevens en selecteer 'Invoegen als lijndiagram'. Er zullen verschillende soorten lijndiagrammen worden getoond. Selecteer het lijndiagram dat je wilt gebruiken en klik op 'OK'. Het lijndiagram zal nu in je document worden weergegeven.

Door Santa

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak je lijngrafiek in Excel? :: Hoe bereken je Delta Y?
Handige links