Huis > H > Hoe Maak Je Een Histogram In Excel?

Hoe maak je een histogram in Excel?

U kunt een histogram in Excel maken, maar zorg er eerst voor dat u de invoegtoepassing Analysis ToolPak hebt geïnstalleerd.

  1. Controleer of de invoegtoepassing Analysis ToolPak is geïnstalleerd.
  2. Typ de invoergegevens in één kolom.
  3. Klik op Gegevens, en vervolgens op Gegevensanalyse.
  4. Klik op Histogram, vervolgens op OK.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Trouwens, wat is het verschil tussen een staafdiagram en een histogram?

Verschil tussen een staafdiagram en histogram

Een staafdiagram maak je bij een discrete verdeling. Dit gaat bijna altijd om kwalitatieve data (nominaal of ordinaal). Een histogram maak je bij een continue verdeling. Dit gaat altijd om kwantitatieve data (interval of ratio).
Hoe maak je een histogram op SPSS? Histogram maken in SPSS

  1. Ga naar de SPSS Chart Builder.
  2. Selecteer Histogram in de lijst onder 'Choose from:'(linksonder in het venster).
  3. Dubbelklik op één van de vier typen histogrammen en er verschijnt een preview in het vak rechtsboven.

Dienovereenkomstig, hoe maak je een histogram van een draaitabel?

Een draaitabel is een tabel waarin de gegevens zijn georganiseerd volgens kolommen en rijen, en de tabelcellen bevatten de waarden die overeenkomen met het snijpunt van de kolommen en rijen. Een histogram is een grafische weergave van de gegevens in een draaitabel. Om een histogram van een draaitabel te maken, moet u een softwareprogramma gebruiken dat draaitabellen en histogrammen ondersteunt. Waarom kan ik geen histogram maken in Excel? Er zijn twee redenen waarom u geen histogram kunt maken in Excel. De eerste is dat u een oudere versie van Excel gebruikt die geen histogramfunctie heeft. De tweede is dat uw gegevens niet zijn georganiseerd op een manier die compatibel is met de histogramfunctie.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Mensen vragen ook: hoe maak je een frequentieverdeling in excel?

Om een frequentieverdeling te maken, maak je gebruik van de draaitabel functie. Plaats de cursor ergens in het gebied waarin je data staat. Klik vervolgens op invoegen en vervolgens op draaitabel. Je krijgt een menu "Draaitabel maken". Trouwens, wat voor soorten grafieken zijn er? Verschillende diagrammen

  • grafieken.
  • diagrammen.
  • lijndiagram.
  • staafdiagram.
  • histogram.
  • cirkeldiagram.
  • beelddiagram.
  • steelbladdiagram.

Daarvan, wat zegt een histogram?

Een histogram of kolommendiagram is de grafische weergave van de frequentieverdeling van in klassen gegroepeerde data, afkomstig uit een continue kansverdeling. Dit diagram toont kolommen met oppervlakte ter grootte van de (relatieve) frequenties opgericht boven de klassen. Wat is het nut van een staafdiagram? De meeste mensen denken dat een grafiek met staven dezelfde informatie weergeeft als een lijngrafiek. Dit klopt echter niet helemaal. Staven kunnen een grotere verscheidenheid aan informatie weergeven dan lijnen.
Bijvoorbeeld, wanneer je de prijsontwikkeling van een aandeel wilt laten zien, is een lijngrafiek de beste optie. Maar stel je nu eens voor dat je de prijsontwikkeling van 10 aandelen wilt laten zien. Dit kan verwarrend zijn in een lijngrafiek, maar in een staafdiagram is het veel eenvoudiger te zien.
In een staafdiagram kunnen staven ook verschillende kleuren hebben. Dit maakt het gemakkelijker om bepaalde trends te zien. Bijvoorbeeld, als je de prijsontwikkeling van verschillende soorten aandelen wilt laten zien, kun je een staafdiagram gebruiken waarin elke soort aandeel een andere kleur heeft.
Een ander voordeel van een staafdiagram is dat het gemakkelijker is om meer dan één set van data te vergelijken. Bijvoorbeeld, als je de prijsontwikkeling van verschillende soorten aandelen wilt vergelijken, k

Vervolgens, hoe maak je een scatterplot in spss?

Om een scatterplot in SPSS te maken, ga je naar 'Analyze' en vervolgens naar 'Descriptive Statistics'. Klik vervolgens op 'Crosstabs'. In het venster dat verschijnt, kun je in het veld 'Row(s)' kiezen voor de variabele die je wilt gebruiken voor de x-as van je scatterplot. In het veld 'Column(s)' kies je dan de variabele voor de y-as. Klik vervolgens op 'Statistics' en zorg ervoor dat je de optie 'Pearson correlation' hebt aangevinkt. Klik dan op 'Continue' en vervolgens op 'OK'.

Door Boff

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak je een normaalverdeling in SPSS? :: Wat is beter QLED of Neo QLED?
Handige links