Huis > H > Hoe Maak Ik Een Boxplot In Excel?

Hoe maak ik een boxplot in Excel?

Een Box en Whisker-grafiek maken

  1. Selecteer de gegevens die u als uitgangspunt wilt gebruiken: een of meerdere gegevensreeksen.
  2. Klik in Excel op Invoegen > Statistische grafiek invoegen > Box-and-whisker, zoals wordt weergegeven in de volgende afbeelding.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Je kunt ook vragen wat zit er in de box van een boxplot?

In een boxplot worden numerieke gegevens verdeeld over kwartielen en wordt tussen het eerste en derde kwartiel een vak (box) getekend, met een extra lijn langs het tweede kwartiel om de mediaan te markeren. Trouwens, welke waarden heb je nodig voor een boxplot? Om een boxplot te kunnen maken, hebben we nodig: de hoogste waarde (maximum); ■ het derde kwartiel (Q3); deze vormt de bovenkant van de rechthoek; ■ de mediaan, deze wordt gemarkeerd door een lijn in de rechthoek; ■ het eerste kwartiel (Q1); deze vormt de onderkant van de rechthoek; ■ de laagste waarde (minimum).

Hoe bereken je de kwartielen?

Om het eerste kwartiel (Q1) te berekenen, vindt u de mediaan van de onderste helft van de gegevens. Om het derde kwartiel (Q3) te berekenen, vindt u de mediaan van de bovenste helft van de gegevens. Om het tweede kwartiel of de mediaan (Q2) te berekenen, vindt u de mediaan van de hele gegevensreeks. Hoe maak je een boxplot in SPSS? Volg deze stappen om een boxplot te maken in SPSS:
1. Klik op het menu "Grafieken".
2. Klik op "Legacy Dialogs."
3. Kies "Boxplot."
4. Selecteer de variabelen die je in de boxplot wilt opnemen.
5. Klik op "OK".

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Men kan zich ook afvragen: wat betekent een kwartiel?

De waarde van een variabele uit een geordende reeks waarnemingen waarboven of waaronder een kwart van de waarnemingen ligt. Dit in overweging nemend, wat zegt de iqr? De interkwartielafstand is een statistische maat voor spreiding. Concreet is de interkwartielafstand het verschil tussen het derde en eerste kwartiel. De interkwartielafstand IQR wordt gebruikt om de middenvariatie van een indicator te kwantificeren.

Vervolgens, hoe zie je de standaardafwijking in een boxplot?

De standaardafwijking (of standaarddeviatie) vind je door van elk waarnemingsgetal het verschil met het gemiddelde te bepalen en dat getal te kwadrateren. Die kwadraten tel je op en je deelt ze door het totale aantal waarnemingen. Waar is een boxplot goed voor? Een boxplot is goed om de verdeling van gegevens visueel weer te geven. Het toont de mediaan, kwartielen en extremen van de gegevens.

Dienovereenkomstig, welke boxplot hoort bij welke verdeling?

Er zijn drie boxplots, één voor elke verdeling. De eerste boxplot hoort bij de uniforme verdeling, de tweede boxplot hoort bij de normale verdeling, en de derde boxplot hoort bij de exponentiële verdeling.

Door Charo

Vergelijkbare artikelen

Wat is een Doosdiagram? :: Hoe maak je een papier in Minecraft?
Handige links