Huis > H > Hoe Maak Je Een Cirkeldiagram Met Procenten In Excel?

Hoe maak je een cirkeldiagram met procenten in Excel?

Hoe het percentage in een cirkeldiagram in Excel weergeven?

  1. Selecteer de gegevens waarop u een cirkeldiagram wilt maken en klik op Invoegen > IkVoeg taart- of ringdiagram toe > Pie.
  2. Vervolgens wordt een cirkeldiagram gemaakt.
  3. Nu worden de overeenkomstige waarden weergegeven in de cirkelsegmenten.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe moet je een cirkeldiagram berekenen?

cirkeldiagram

Methode

  1. Stap 1: Meet met je geodriehoek de hoek van de sector op.
  2. Stap 2: Bereken Graden sector360°·100%
  3. Stap 3: Rond procenten af op 1 decimaal.
Hoe maak je een cirkeldiagram in spreadsheet? Een cirkeldiagram aanpassen
  1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets.
  2. Dubbelklik op het diagram dat je wilt wijzigen.
  3. Klik aan de rechterkant op Aanpassen.
  4. Kies een optie: Diagramstijl: hier kun je het uiterlijk van het diagram wijzigen.

Vervolgens, hoe teken je graden in een cirkeldiagram?

Er zijn een paar stappen nodig om graden te tekenen in een taartdiagram. Eerst moet u de grootte van elk deel van de taart berekenen. Daarvoor moet u de totale waarde van de gegevensset en de waarde van elk gegevenspunt kennen. Vervolgens kunt u met een gradenboog lijnen trekken van het midden van het taartdiagram naar de rand van elk taartpunt. Tenslotte kunt u met een liniaal een cirkel tekenen rond de buitenkant van het taartdiagram, die zal dienen als de 360-graden lijn. Bovendien, hoe zelf een cirkeldiagram maken? Er zijn een paar stappen nodig om een taartdiagram te maken. Eerst moet u de gegevens verzamelen die u in het taartdiagram wilt weergeven. Deze gegevens kunnen bestaan uit percentages of werkelijke waarden. Zodra je de gegevens hebt, moet je beslissen hoe je ze wilt weergeven. Er zijn een paar verschillende manieren om een taartdiagram te maken, maar de meest gebruikelijke is om een cirkel te gebruiken en die in wiggen te verdelen. Elke wig staat voor een ander gegevenspunt. Om een taartdiagram te maken heb je een gradenboog, een passer en een liniaal nodig. Eerst teken je een cirkel op papier. Daarna gebruik je de gradenboog om de cirkel in gelijke delen te verdelen. Het aantal delen moet gelijk zijn aan het aantal datapunten dat je hebt. Vervolgens trek je met de passer lijnen van het middelpunt van de cirkel naar de rand van de cirkel. Deze lijnen moeten even lang zijn. Tenslotte gebruik je de liniaal om een lijn te trekken die de uiteinden van de lijnen verbindt. Zo ontstaat het taartdiagram.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Wat is een Gegevensbereik?

Wanneer je een grafiek of diagram wil aanmaken in Excel of Google Spreadsheets dien je eerst te bepalen op welke gegevens deze moet gebaseerd zijn. De gegevens die getoond moeten worden in de grafiek noemen we het gegevensbereik. En nog een vraag, hoe bereken je 30 procent van een bedrag? Berekening van het percentage: Het berekenen van een percentage betekent het schatten van de overeenkomst of het verschil die er mathematisch bestaat tussen twee getallen. Om dit te doen, moet men beide getallen delen en het resultaat met honderd vermenigvuldigen.

Hoe ga je van graden Naar procent?

Het hellingspercentage wordt gemeten door te kijken hoeveel de weg stijgt over een vastgestelde afstand. Als de weg over een afstand van duizend meter honderd meter stijgt, bedraagt de helling 100/1000=0,1. In procenten uitgedrukt is dat 10 procent. Dat komt overeen met bijna 6 graden. Wat dit betreft, hoe bereken je een percentage van een getal? Er zijn een paar verschillende manieren om een percentage van een getal te berekenen. De meest gebruikelijke manier is om het getal te nemen en te vermenigvuldigen met het gewenste percentage. Als je bijvoorbeeld 20% van 100 wilt vinden, vermenigvuldig je 100 met 0,2 om 20 te krijgen.
Een andere manier om een percentage van een getal te berekenen is door eerst het percentage om te zetten in een decimaal getal door het procentteken te verwijderen en te delen door 100. Dus 20% wordt dan 0,2. Vervolgens vermenigvuldig je dit decimaalteken met het getal om het gewenste resultaat te krijgen. In het bovenstaande voorbeeld vermenigvuldig je 100 met 0,2 om 20 te krijgen.
Nog een andere manier om een percentage van een getal te berekenen is het getal te delen door het geheel en dan te vermenigvuldigen met 100. Dus voor 20% van 100 deel je 100 door 5 om 20 te krijgen.
Afhankelijk van de context kunnen er nog andere manieren zijn om een percentage van een getal te berekenen.

Daarvan, hoe maak je een strookdiagram in spreadsheet?

Er zijn een paar verschillende manieren waarop u een stripdiagram kunt maken in een spreadsheetprogramma zoals Microsoft Excel. Eén manier is om de ingebouwde grafiekgereedschappen te gebruiken om een lijn- of kolomgrafiek te maken. U kunt ook de tekengereedschappen gebruiken om een basis stripdiagram te maken.
Als u de ingebouwde grafiektools wilt gebruiken, moet u eerst uw gegevens in het spreadsheet invoeren. Vervolgens selecteert u de gegevens die u in het diagram wilt opnemen. Vervolgens klikt u op het tabblad Invoegen en vervolgens op de knop Lijn of Kolom, afhankelijk van het type grafiek dat u wilt maken.
Zodra de grafiek verschijnt, kunt u op het tabblad Ontwerp klikken om het uiterlijk van de grafiek aan te passen. U kunt bijvoorbeeld de kleuren veranderen, een titel toevoegen en aslabels toevoegen.
Als u de tekengereedschappen wilt gebruiken, moet u eerst een basisraster op het spreadsheet maken. Gebruik vervolgens het potloodgereedschap om horizontale lijnen over het raster te trekken. Zorg ervoor dat u de lijnen labelt, zodat u weet welke gegevens waar horen.
Zodra u uw stripdiagram hebt gemaakt, kunt u de opmaakopties gebruiken om het uiterlijk van het diagram aan te passen. U kunt bijvoorbeeld de kleuren veranderen, een titel toevoegen en aslabels toevoegen.

Door Bunde Crebs

Vergelijkbare artikelen

Hoe krijg je pen uit je jas? :: Hoe maak je een cirkeldiagram in Google formulieren?
Handige links