Huis > H > Hoe Maak Je Een Screenshot Op De Pc?

Hoe maak je een screenshot op de PC?

Maak een screenshot van het hele scherm met de knop Print Screen (soms heeft deze knop het label PrtScn of PrtScrn) op het toetsenbord. U vindt deze meestal bovenaan, rechts naast de functietoetsen (F1, F2, enzovoort) ter hoogte van de pijltoetsen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Dit in overweging nemend, waar vind ik mijn screenshots windows 10?

Het antwoord op deze vraag hangt af van hoe u de schermafbeelding heeft gemaakt. Als u de functie Print Screen op uw toetsenbord hebt gebruikt, wordt het screenshot opgeslagen op uw klembord. U kunt het screenshot dan plakken in een beeldbewerkingsprogramma zoals Paint of Photoshop. Als u de Snipping Tool gebruikt, wordt het screenshot automatisch op uw computer opgeslagen. De standaard opslaglocatie is de map Screenshots, die zich in de map Afbeeldingen bevindt. Hoe maak je een screenshot van een gedeelte van je scherm? De PrintScreen-toets in combinatie met de Alt-toets maakt een afdruk van alleen het actieve venster. De schermafdruk wordt als afbeelding op het virtuele klembord geplaatst, om vervolgens eenvoudig met de toetscombinatie Ctrl-V of Win-V in een willekeurig document of bewerkingsprogramma te plakken.

Dus, hoe maak je een screenshot zonder print screen?

Er zijn een paar verschillende manieren om een screenshot te maken zonder de print screen knop te gebruiken.
U kunt de Snipping Tool gebruiken, een ingebouwde Windows-toepassing waarmee u een screenshot kunt maken en opslaan als een afbeeldingsbestand.
U kunt ook de sneltoets Windows + H gebruiken om een schermafbeelding te maken en deze onmiddellijk te delen.
Als u een Windows 10-apparaat met een aanraakscherm hebt, kunt u de Snip & Sketch-app gebruiken om een schermafbeelding te maken.
Om een screenshot te maken op een Mac kun je het ingebouwde programma Grab gebruiken of de sneltoetsen Command + Shift + 3 of Command + Shift + 4. En nog een vraag, welke knoppen gebruik je voor een print screen? Er zijn een paar verschillende manieren om een screenshot te maken op een Windows-computer:
1. Druk op de toets "Print Screen" op uw toetsenbord. Dit maakt een momentopname van uw hele scherm en kopieert deze naar uw klembord. U kunt de schermafdruk dan plakken in een beeldbewerkingsprogramma zoals Paint of Microsoft Word.
2. Druk tegelijkertijd op de toetsen "Alt" en "Print Screen". Dit maakt een momentopname van het actieve venster en kopieert deze naar uw klembord. U kunt de schermafbeelding dan plakken in een beeldbewerkingsprogramma zoals Paint of Microsoft Word.
3. Gebruik het knipgereedschap. Dit is een met Windows meegeleverd programma waarmee u een specifiek deel van uw scherm kunt selecteren om vast te leggen. Om het knipselgereedschap te gebruiken, opent u het programma en klikt u op de knop "Nieuw". Vervolgens selecteert u met uw muis het gedeelte van het scherm dat u wilt vastleggen. Zodra u het gewenste gebied hebt geselecteerd, klikt u op de knop "Opslaan" om de schermafbeelding op uw computer op te slaan.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Dus, hoe maak je een screenshot op windows 11?

Dit zijn de meest effectieve methoden om schermafbeeldingen te maken in Windows 11:

  1. 1 Print Screen-toets. 1.1 Alt + Print Screen. 1.2 Windows-toets + Print Screen.
  2. 2 PrtSc met OneDrive.
  3. 3 Knipprogramma.
  4. 4 Schermafbeeldingen met de spelbalk.
  5. 5 Externe screenshot-applicaties. 5.1 screenshot. 5.2 ShareX. 5.3 Quick Capture.
Dienovereenkomstig, waar wordt schermknipsel opgeslagen? Volledig scherm-knipsel

Maak een schermopname van het hele scherm. Wanneer je een knipsel hebt vastgelegd, wordt dit automatisch naar het venster van Knipprogramma gekopieerd waar je wijzigingen kunt aanbrengen, opslaan en delen.

Waar worden screenshots opgeslagen Windows 11?

Je kunt screenshots ook meteen als bestand opslaan door de Windows-toets samen met PrtScrn in te drukken. Het bestand wordt dan opgeslagen als . png-bestand, in de map Afbeeldingen. Bovendien, waarom doet mijn print screen het niet? Er zijn een paar mogelijke redenen waarom uw print screen knop niet werkt. Een mogelijkheid is dat de knop niet is toegewezen aan de print screen functie. Om dit te controleren kunt u naar het instellingenmenu gaan en de toewijzing van de knop opzoeken. Een andere mogelijkheid is dat de knop fysiek beschadigd of gebroken is. In dat geval moet u de knop vervangen. Ten slotte is het ook mogelijk dat er een softwareprobleem is waardoor de knop niet werkt. In dat geval moet u de software oplossen of het besturingssysteem opnieuw installeren.

Wat is een Schermknipsel?

Een Screen Cut is een term die in de grafische industrie wordt gebruikt voor het maken van een screenshot van een afbeelding op een computerscherm. Dit kan worden gedaan door op de toets "Print Screen" op een toetsenbord te drukken, of door een softwareprogramma als Snagit te gebruiken.

Door Hyacinthie Malowney

Vergelijkbare artikelen

Hoe kan ik een schermafbeelding maken? :: Hoe maak ik een screenshot op een Android tablet?
Handige links