Huis > W > Wat Is De Sneltoets Voor Print Screen?

Wat is de sneltoets voor Print Screen?

Afhankelijk van uw hardware, kunt u de Windows-logotoets + PrtScn-knop gebruiken als snelkoppeling voor schermafdruk. Als uw apparaat niet over de PrtScn-knop beschikt, kunt u Fn + Windows-logotoets + spatiebalk gebruiken om een schermopname te maken, die vervolgens kan worden afgedrukt.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Waar vind ik mijn Print Screen in Windows 10?

De schermafbeelding direct opslaan

Met een sneltoets is het mogelijk de schermafbeelding zo te maken dat deze direct wordt opgeslagen in de map 'Schermopnamen'. Deze map is te vinden in de map 'Afbeeldingen' in de Verkenner. Gebruik de toetscombinatie Windows+Print Screen en de schermafbeelding is meteen opgeslagen.
Daarvan, hoe maak je een screenshot zonder print screen? Screenshots maken met Windows+Shift+S

De sneltoets voor de screenshot-functionaliteit die we in Windows terugvinden is Windows+Shift+S.

Hoe maak je een screenshot op Windows 11?

Er zijn een paar verschillende manieren om een screenshot te maken in Windows 11. De eenvoudigste manier is om het knipselgereedschap te gebruiken. Om het knipselgereedschap te openen, gaat u naar Start > Alle programma's > Accessoires > Knipselgereedschap.
Zodra het knipselgereedschap is geopend, kunt u kiezen of u een vrije vorm, rechthoek, venster of volledig scherm wilt knippen. Om een screenshot te maken, klikt en sleept u de muis over het gebied dat u wilt vastleggen. Zodra u de muis loslaat, wordt het screenshot opgeslagen op uw klembord.
Een andere manier om een screenshot te maken is de Print Screen (PrtScn) toets. Om een schermvullende schermafdruk te maken, drukt u op de PrtScn-toets. De schermafbeelding wordt opgeslagen op uw klembord en u kunt deze plakken in een beeldbewerkingsprogramma zoals Paint of Photoshop.
Als u een screenshot wilt maken van slechts één venster, kunt u er eerst voor zorgen dat dat venster actief is en vervolgens op de toetsen Alt + PrtScn drukken. Dit maakt een screenshot van alleen het actieve venster en slaat het op het klembord op. Dit in overweging nemend, waar kan ik mijn screenshots vinden? Op een Windows PC worden uw screenshots opgeslagen in de map "Screenshots", die zich in uw map "Afbeeldingen" bevindt. Op een Mac worden ze opgeslagen op uw bureaublad.

Gerelateerde artikelen

Waar gebruik je PNG voor?

Het is geschikt voor logo's, iconen, afbeeldingen met tekst en tekeningen. Wanneer u geen compromissen wilt sluiten over bepaalde details in een afbeelding, en wanneer u een transparante achtergrond nodig hebt, gebruikt u PNG.

Vervolgens, hoe print screen activeren?

Shortcut Printscreen

Windows-toets + PrtSc (screenshot automatisch in Afbeeldingen/Schermopnamen/ 2. Alleen PrtSc-toets indrukken (Doe 'Ctrl + V' in aparte app)
Welke sneltoetsen zijn er?

Druk op deze toetsOm dit te doen
Ctrl + AAlle items in een document of venster selecteren.
Ctrl + D (of Delete)Het geselecteerde item verwijderen en verplaatsen naar de Prullenbak.
Ctrl + EZoeken openen (in de meeste apps).
Ctrl + R (of F5)Het actieve venster vernieuwen.

Hoe maak je een Schermknipsel?

Druk op de toetsen Ctrl + PrtScn. Het volledige scherm wordt grijs, met inbegrip van het menu Openen. Selecteer Modusof in eerdere versies van Windows, selecteer de pijl naast de knop Nieuw. Selecteer het soort knipsel dat u wilt en selecteer vervolgens het gebied van de schermopname die u wilt vastleggen. Dit in overweging nemend, waar worden screenshots opgeslagen windows 11? In Windows 11 worden schermafbeeldingen standaard opgeslagen in de map "Schermafbeeldingen" in de bibliotheek "Afbeeldingen".

Dienovereenkomstig, hoe kan je een screenshot maken op samsung?

Om een screenshot te maken op een Samsung-toestel, moet u de aan/uit-knop en de home-knop tegelijkertijd ingedrukt houden. Zodra u dit hebt gedaan, ziet u het scherm knipperen en hoort u een sluitergeluid van de camera, wat aangeeft dat er een schermafbeelding is gemaakt. De schermafbeelding wordt opgeslagen in de galerij van uw toestel.

Door Inglebert Bendlage

Vergelijkbare artikelen

Wat is een goede gratis QR code scanner? :: Welke browser gebruiken voor Teams?
Handige links