Huis > H > Hoe Laat Je Excel Naar Boven Afronden?

Hoe laat je Excel naar boven afronden?

Met de functie AFRONDEN. NAAR. BOVEN wordt een getal altijd naar boven afgerond. Met de functie afronden wordt een getal afgerond op de volgende waarde: als het deel achter de komma 0,5 of hoger is, wordt het getal omhoog afgerond.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe CD rippen naar mp3?

Windows Media Player wordt gebruikt om de CD af te spelen. Zet Windows Media Player in bibliotheekmodus. In bibliotheekmodus gebruiken we Windows Media Player. Bovenaan in het menu kunt u het bestandsformaat instellen op mp3.

Men kan zich ook afvragen: hoe afronden na de komma?

Bij het afronden kijk je naar het tweede getal achter de komma en kijk je of deze 5 of hoger is of lager. Bij 5 of hoger rond je het tweede getal achter de komma naar boven af, bij 4 of lager rond je het getal naar beneden af. Zo wordt 5,24 afgerond op één decimaal 5,2 en 5,25 afgerond op één decimaal 5,3. Dienovereenkomstig, hoe rond je af op 2 decimalen excel? Formule afronden op 2 decimalen

  1. In cel F9 willen we de uitkomst afronden op 2 decimalen.
  2. In dit geval kunnen we de formule uit F8 kopiëren naar cel F9 en alleen het aantal decimalen veranderen.
  3. Het resultaat is de formule: =AFRONDEN(D9/E9;2)

Wat zijn decimale getallen?

Decimale getallen zijn getallen met een decimale punt erin. Een decimale punt is een punt dat het gehele getal scheidt van het breukdeel. Het gehele getal is het deel links van de komma, terwijl het breukdeel het deel rechts van de komma is. Decimale getallen kunnen positief of negatief zijn, en ze kunnen met of zonder breukdeel worden geschreven. Hoe rond je af op een heel getal? De meest gebruikelijke manier om af te ronden op een geheel getal is het dichtstbijzijnde gehele getal te vinden. Daarvoor kijk je naar het getal dat je afrondt en vergelijk je het met de getallen eromheen. Als het getal dichter ligt bij het getal erboven, dan rond je af naar boven. Is het getal dichter bij het getal eronder, dan rond je naar beneden af.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Wat is het verschil tussen de formule afronden boven en afronden naar boven?

BOVEN lijkt veel op AFRONDEN, met dit verschil dat met AFRONDEN. NAAR. BOVEN altijd naar boven wordt afgerond. Als aantal-decimalen groter dan 0 (nul) is, wordt getal naar boven afgerond op het opgegeven aantal decimalen. Wat is afronden op een honderdtal? Als je probeert af te ronden naar het dichtstbijzijnde 100 tal, kijk je naar de plaats van de tientallen, de plaats rechts van het getal waar je naar afrond. Als de plaats van het tiental 5 of hoger is, dan rond je af naar boven. Het is een 5 (of hoger) dus ronden we af naar boven, naar 400. Wat heel logisch is.

Vervolgens, wat is rond af op tienden?

Je legt uit dat je een kommagetal af kunt ronden op tienden, door te kijken naar het cijfer dat achter de tienden staat, het aantal honderdsten. Dit is het tweede cijfer achter de komma. Is het cijfer lager dan 5, dan blijft het aantal tienden hetzelfde. Is het cijfer 5 of hoger, dan komt er 1 tiende bij. Vervolgens, hoe rond je af op 2 cijfers achter de komma? Om naar 2 decimalen af te ronden, neem je het getal dat je wilt afronden en kijk je naar de 3e decimaal. Als de 3e decimaal kleiner is dan 5, laat je de 2e en 1e decimaal ongewijzigd. Als de 3e decimaal 5 of groter is, voeg je 1 toe aan de 2e decimaal en laat je de 1e decimaal ongewijzigd.

Daarvan, hoe moet je graden afronden?

De meest eenvoudige manier om graden af ​​te ronden, is om ervoor te zorgen dat het aantal graden dat je wilt afronden een veelvoud is van 5. Als je bijvoorbeeld 31 graden wilt afronden, kun je het aantal graden verhogen tot 35 graden door er 4 graden aan toe te voegen. Dit is de eenvoudigste methode en werkt het beste als je het aantal graden dat je wilt afronden kleiner dan 25 maakt.

Door Darill

Vergelijkbare artikelen

Hoe rond je minuten af? :: Waar staat de K voor in 1000?
Handige links