Huis > H > Hoe Moet Je Horizontaal Zoeken In Excel?

Hoe moet je horizontaal zoeken in Excel?

Concreet voorbeeld: horizontaal zoeken in Excel

  1. Plaats de cursor waar je het eindresultaat wilt bekomen.
  2. Gebruik de formule “=HORIZ.ZOEKEN(zoekwaarde; tabelmatrix; rij-index_getal; benaderen)” –> Zoekwaarde: selecteer de waarde die je wilt zoeken, dit kan zowel een concreet getal zijn of een bepaalde celverwijzing.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe moet ik verticaal zoeken?

In zijn eenvoudigste vorm ziet de functie VERT. ZOEKEN er als volgt uit: =VERT. ZOEKEN(Wat u wilt opschonen, waar u het wilt zoeken, het kolomnummer in het bereik met de waarde die u wilt retourneren, retourneert een Geschatte of Exacte overeenkomst, aangegeven als 1/WAAR of 0/ONWAAR). Wat is vert zoeken Excel? ZOEKEN (VLOOKUP in de Engelse versie van Excel) staat voor Verticaal Opzoeken. Deze functie laat Excel een bepaalde waarde opzoeken in een kolom (een zogenaamde tabel array), om de waarde van een cel in een andere kolom, maar uit dezelfde rij terug te geven.

Wat is het verschil tussen horizontaal en verticaal?

Horizontale lijnen zijn evenwijdig aan de horizon, terwijl verticale lijnen loodrecht op de horizon staan. Hoe kun je zoeken in Excel? Er zijn een paar manieren waarop u in Excel kunt zoeken:
1. Gebruik de functie Zoeken en selecteren. Ga hiervoor naar het tabblad Home en klik op Zoeken en selecteren in de groep Bewerken. Klik vervolgens op Zoeken. Dit opent het dialoogvenster Zoeken en vervangen. Vanaf hier kunt u de tekst of waarde waarnaar u wilt zoeken invoeren in het veld Zoek wat.
2. Gebruik de functie Ga naar. Ga hiervoor naar het tabblad Home en klik in de groep Bewerken op Zoeken en selecteren. Klik vervolgens op Ga naar. Dit opent het dialoogvenster Ga naar. Van hieruit kunt u in het veld Referentie het celadres of de waarde invoeren waarnaar u wilt zoeken.
3. Gebruik de filterfunctie. Ga hiervoor naar het tabblad Gegevens en klik op Filter in de groep Sorteren en filteren. Dit zal uitklappijltjes invoegen in de kopcellen van uw gegevens. U kunt dan klikken op de pijl in de kopregel van de kolom die u wilt filteren en de criteria selecteren die u wilt gebruiken om de kolom te filteren.

Gerelateerde artikelen

Hoe moet je WinRAR downloaden?

De software Winrar kan gratis worden gedownload op Winrar.co.uk. U zult iets ontvangen. De software wordt geopend in Winrar. Na het uitpakken van de software ziet u het installatiebestand.

Wat betekent n B in Excel?

#N/B staat voor 'niet beschikbaar'. Gebruik NB om lege cellen te markeren. Door #N/B in te voeren in cellen die geen gegevens bevatten, kunt u voorkomen dat lege cellen in een berekening worden opgenomen. Wanneer een formule naar een cel met #N/B verwijst, geeft de formule de foutwaarde #N/B als resultaat. Hoe gebruik je de als functie in Excel? Gebruik de functie ALS, een van de logische functies, om één waarde te retourneren als een voorwaarde waar is en een andere waarde als de voorwaarde onwaar is. Bijvoorbeeld: =ALS(A2>B2;"Budget overschreden";"OK") =ALS(A2=B2;B4-A4,"")

Is aantal Excel Engels?

NEDERLANDSENGELS
AANTALCOUNT
AANTAL.ALSCOUNTIF
ABSABS
ALSIF
Hoe werkt Xlookup? De functie Xlookup zoekt een waarde in de eerste kolom van een tabel en geeft de waarde in dezelfde rij van een andere kolom in de tabel terug. De tabel kan een genoemd bereik zijn, een verwijzing naar een tabel of een formule die een tabel teruggeeft.

Waarom doet verticaal zoeken het niet?

Verticale zoekmachines zijn ontworpen om specifieke soorten inhoud te doorzoeken, zoals afbeeldingen, video's of nieuws. Ze zijn niet zo effectief in het doorzoeken van algemene webpagina's omdat ze niet zijn ontworpen om het hele web te indexeren.

Door Guimond Swonke

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak je een vermenigvuldiging in Excel? :: Wat moet er in een content kalender?
Handige links