Huis > W > Welke Formules Zijn Er In Excel?

Welke formules zijn er in Excel?

VergelijkingsoperatorBetekenisVoorbeeld
= (gelijkteken)Gelijk aan=A1=B1
> (groter dan)Groter dan=A1>B1
< (kleiner dan)Kleiner dan=A1<B1
>= (groter dan of gelijk aan)Groter dan of gelijk aan=A1>=B1

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Men kan zich ook afvragen: hoe bereken je de verhouding tussen 2 getallen?

Je schrijft het met een deelteken "2 : 3". De verhouding 10 : 15 is hetzelfde als 20 : 30. Als je de getallen aan beide kanten van het deelteken met dezelfde waarde vermenigvuldigt, blijft de verhouding gelijk. 8 is 4x2, dus de getallen in de rechter verhouding zijn 4x zo groot als in de linker verhouding. Dienovereenkomstig, hoe bereken je het verschil? Het verschil van twee getallen krijg je door deze getallen van elkaar af te trekken. Voorbeeld: Bereken het verschil van 80 en 14. De delen die je van elkaar aftrekt, noem je ook termen. De termen in het voorbeeld 80 – 14 zijn 80 en –14.

Dienovereenkomstig, hoe bereken je hoeveel procent een getal van een ander getal is?

Om uit te rekenen hoeveel procent een getal is van een ander getal, moet je eerst het getal delen door het andere getal. Daarna moet je het antwoord met 100 vermenigvuldigen. Dit in overweging nemend, waar vind ik voorwaardelijke opmaak in excel? In Excel is voorwaardelijke opmaak te vinden onder het tabblad Home, in de groep Stijlen. Er is een pictogram voor voorwaardelijke opmaak, dat een uitklapmenu opent met alle beschikbare opties.

Gerelateerde artikelen

Welke app opent ePub?

Welke ebook reader kan ik gebruiken? Het programma kan worden gebruikt om ebooks in verschillende bestandsformaten te beheren. De Adobe Digital Editions zijn voor Macintosh computers. Adobe's Digital Editions is de meest gebruikte software voor het openen en weergeven van eBooks op PC's en laptops. De reader heet de FBReader.

Wat als Excel kleur?

Het beste antwoord

Het werkt als volgt: 1) Selecteer de cel die straks rood of groen moet kleuren, ik ga er in dit voorbeeld vanuit dat het cel C2 is. 2) Kies bovenin het menu de optie "Opmaak". 3) Kies nu vervolgens "Voorwaardelijke opmaak...". 4) Kies bij "Voorwaarde 1" vervolgens "Formule is" uit de dropdown lijst.
Men kan zich ook afvragen: hoe gebruik je de als functie in excel? Gebruik de functie ALS, een van de logische functies, om één waarde te retourneren als een voorwaarde waar is en een andere waarde als de voorwaarde onwaar is. Bijvoorbeeld: =ALS(A2>B2;"Budget overschreden";"OK") =ALS(A2=B2;B4-A4,"")

Hoe zet je een kwadraat in Excel?

Een getal tot de macht verheffen in zijn eigen cel

  1. Klik in een cel in het werkblad.
  2. Typ =N^2 in de cel, waarbij N het getal is dat u tot de tweede macht wilt verheffen. Als u bijvoorbeeld het kwadraat van 5 in cel A1 wilt invoegen, typt u =5^2 in de cel.
  3. Druk op Enter om het resultaat weer te geven.
Hoe bereken je werkuren? Werkuren worden berekend door het aantal uren te nemen dat een werknemer gemiddeld per week werkt, en dit te vermenigvuldigen met het aantal weken dat de werknemer gedurende het kalenderjaar heeft gewerkt. Voorbeeld: een werknemer werkt gemiddeld 40 uur per week en heeft 50 weken gewerkt in het kalenderjaar. 40 uur per week x 50 weken = 2.000 uur.

Kan je optellen in Word?

Ja, je kunt optellen in Word. Word heeft een optellingfunctie die je kunt gebruiken om getallen op te tellen in een document. Om de optellingfunctie te gebruiken, moet je eerst de cellen selecteren waarin de getallen staan die je wilt optellen. Vervolgens klik je op de knop 'Optellen' in de 'Start' tab in de ribbon. Word zal dan het totaal van de geselecteerde cellen weergeven.

Door Albarran

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak ik een afvinklijst in Excel? :: Hoe bereken je de omzetdaling?
Handige links