Huis > H > Hoe Werkt De Index Functie In Excel?

Hoe werkt de INDEX functie in Excel?

Gebruik van INDEX functie. Je gebruikt de INDEX functie als je een waarde wilt ophalen uit een tabel of bereik gebaseerd vanaf een bepaalde positie. Bijvoorbeeld, de formule =INDEX ( A1:B5 ; 2 ; 2 ) geeft als resultaat de waarde uit cel B2. De INDEX functie heeft twee vormen: verwijzing of matrix.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe zoek je in een Excel bestand?

Als u iets wilt zoeken, drukt u op Ctrl+F of gaat u naar Start > Zoeken & Selecteer > Zoeken. Typ in het vak Zoeken naar: de tekst of getallen die u wilt zoeken. Klik op Volgende zoeken om uw zoekopdracht uit te voeren. Waarom doet verticaal zoeken het niet? VERT. ZOEKEN werkt niet meer als u een kolom aan de tabel wilt toevoegen, omdat deze functie statisch naar de tabel verwijst. INDEX en VERGELIJKEN bieden meer flexibiliteit bij overeenkomsten. INDEX en VERGELIJKEN kunnen een exacte overeenkomst vinden, of waarden die groter of kleiner zijn dan de zoekwaarde.

Dienovereenkomstig, hoe bereken je de index?

Er zijn een paar verschillende manieren om een index te berekenen, maar de meest gebruikelijke methode is het gemiddelde te nemen van de aandelen in de index. Daarvoor moet u eerst bepalen welke aandelen in de index zitten. Dan moet je de koersen van die aandelen vinden en het gemiddelde nemen. Dus, is de index overschreden? Er zijn een paar verschillende manieren om deze vraag te beantwoorden, afhankelijk van wat er precies gevraagd wordt.
Eén manier om deze vraag te beantwoorden is te zeggen dat de index niet overschreden is als de waarde van de index lager is dan de maximaal toegestane waarde voor die index. Bijvoorbeeld, als de maximaal toegestane waarde voor de index 10 is, en de huidige waarde van de index 9 is, dan is de index niet overschreden.
Een andere manier om deze vraag te beantwoorden is te zeggen dat de index niet overschreden is als de index binnen de grenzen van de array valt. Bijvoorbeeld, als de array een lengte van 10 heeft, en de index is 9, dan is de index niet overschreden.
Een laatste manier om deze vraag te beantwoorden is te zeggen dat de index niet overschreden is als de index kleiner is dan de grootte van de array. Bijvoorbeeld, als de array een lengte heeft van 10, en de index is 9, dan is de index niet overschreden.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

En nog een vraag, hoe werkt index match?

Met de INDEX functie haal je de zoveelste waarde uit een kolom op. De “zoveelste” waarde is vaak door een MATCH bepaald. Het format is: INDEX(C1:C10;X) waarin C1:C10 de rij is waaruit je de X'ste waarde nodig hebt. Je kunt ook vragen hoe werkt verschuiving in excel? De formule VERSCHUIVING geeft een verwijzing naar een andere cel (of cellen) die een aantal regels of kolommen is opgeschoven. Je kan hiermee aangeven hoeveel regels of kolommen weergegeven moeten worden.

Hoe werkt lookup?

ZOEKEN (VLOOKUP in de Engelse versie van Excel) staat voor Verticaal Opzoeken. Deze functie laat Excel een bepaalde waarde opzoeken in een kolom (een zogenaamde tabel array), om de waarde van een cel in een andere kolom, maar uit dezelfde rij terug te geven. Hoe vervang je een woord in Excel? Om een woord in Excel te vervangen, moet u eerst de cellen selecteren die het woord of de zin bevatten die u wilt vervangen. Zodra de cellen zijn geselecteerd, klikt u op de knop "Vervangen" in de groep "Bewerken" op het tabblad "Home". Er verschijnt een dialoogvenster "Zoeken en vervangen". Typ in het veld "Zoek wat" het woord of de zin die u wilt vervangen. In het veld "Vervangen door" typt u het woord of de zin die u wilt vervangen. Klik tenslotte op de knop "Alles vervangen".

Waar vind ik voorwaardelijke opmaak in Excel?

Om voorwaardelijke opmaak in Excel te vinden, selecteert u eerst de cellen die u wilt opmaken. Klik vervolgens op het tabblad Home in het lint. Klik in de groep Stijlen op Voorwaardelijke opmaak. Er verschijnt een menu met opties. Kies het type voorwaardelijke opmaak dat u wilt gebruiken.

Door Randell

Vergelijkbare artikelen

Welke naam betekent vreugde? :: Hoe werkt de INDEX formule?
Handige links