Huis > H > Hoe Kun Je Zien Waar Een Mail Vandaan Komt?

Hoe kun je zien waar een mail vandaan komt?

De echte afzender van een e-mail kun je vinden in de zogenaamde header. Deze informatie kun je in je e-mailprogramma analyseren. Kijk in het onderste 'Received'-blok waarin niet 'localhost' staat vermeld. De server die de e-mail heeft verstuurd (from) , is meestal de verzender van de spam.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Wat verdien je als hacker?

Werk je 1 tot 4 jaar als gecertificeerd hacker, dan ligt jouw Certified Ethical Hacker salaris rond de 41.000 euro per jaar. Werk je 5 tot 9 jaar als hacker, dan verdien je al snel 56.000 euro per jaar. Heb je meer dan 9 jaar ervaring als hacker, dan kun je zelfs meer dan 80.000 euro per jaar verdienen. Wat kunnen hackers met je adres? Denk hierbij aan persoonlijke gegevens als je woonadres, namen van familieleden en hun adressen, strafblad, etc. Hackers kunnen deze gegevens gebruiken om je te chanteren, stalken of voor identiteitsdiefstal.

Hoe komt een hacker bij je binnen?

Er zijn veel manieren waarop een hacker je huis kan binnendringen. Eén manier is via uw computer. Als u een draadloze router hebt, kan een hacker toegang krijgen tot uw netwerk als hij dicht genoeg bij uw huis is. Ze kunnen ook toegang krijgen tot uw computer als u een gedeeld netwerk hebt. Een andere manier is via uw telefoonlijn. Als je een vaste lijn hebt, kan een hacker je telefoonlijn aftappen en je gesprekken afluisteren. Bovendien, hoe weet je of je slachtoffer bent van een datalek? Er zijn een paar manieren om te vertellen of u mogelijk het slachtoffer bent geworden van een datalek:
1. Controleer uw kredietrapport op ongewone activiteiten. Als u onbekende rekeningen of activiteiten ziet, kan dit een teken zijn dat uw persoonlijke gegevens zijn gecompromitteerd.
2. Kijk uit voor onverwachte of ongevraagde e-mails, telefoontjes of sms-berichten. Als iemand uw persoonlijke gegevens heeft, kan hij proberen contact met u op te nemen om u geld afhandig te maken.
3. Kijk uit voor valse websites die zich voordoen als een bedrijf waarmee u zaken doet. Deze sites kunnen proberen uw persoonlijke gegevens te verzamelen. Voer uw gegevens alleen in op vertrouwde websites.
4. Als u een melding van een datalek ontvangt van een bedrijf, betekent dit dat uw persoonlijke gegevens mogelijk zijn blootgesteld bij een inbreuk bij dat bedrijf.

Gerelateerde artikelen

Waar gratis ebooks downloaden illegaal?

Ebooks worden gedownload van The Pirate Bay.

Is mijn 06 gelekt?

Zo moet je in de 'Facebook leak checker' je voor- en achternaam invullen om uit te vinden of jouw mobiele nummer is gelekt. Als er één of meerdere matches in de Nederlandse database is gevonden, zie je van iedere match de laatste drie cijfers van het bij Facebook bekende 06-nummer. En nog een vraag, wat wordt verstaan onder een datalek? Bij een datalek gaat het om ongeoorloofde of onbedoelde toegang tot persoonsgegevens. Maar ook om het ongewenst vernietigen, verliezen, wijzigen en verstrekken van persoonsgegevens. Ook hierdoor kunnen de betrokken personen namelijk schade leiden. De term 'datalek' komt niet voor in de wet.

Waarom krijg ik mails van iemand anders?

Als de afzender punten aan je adres heeft toegevoegd, krijg je die e-mail toch. Niemand anders ziet je e-mails en niemand kan toegang tot je account krijgen. Als je e-mailadres bijvoorbeeld [email protected] is, ben je eigenaar van alle versies van dit adres waaraan punten zijn toegevoegd: [email protected]. Hoe werkt spoofing? Spoofing is het gebruik van een synthetische identiteit om toegang te krijgen tot informatie of middelen. Dit kan gebeuren door een valse identiteit te creëren, een echte identiteit te gebruiken zonder toestemming, of zich voor te doen als een andere persoon. Spoofing kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot systemen, gegevens of netwerken. Het kan ook worden gebruikt om fraude of andere kwaadaardige activiteiten te plegen.

Wat als je op een sms link hebt geklikt?

Als u op een tekstberichtlink klikt, gaat u naar de website waarmee de link verbonden is.

Door Gae Cedor

Vergelijkbare artikelen

Hoe kom ik weer op mijn Facebook? :: Hoe kan ik zien of mijn account gehackt is?
Handige links