Huis > H > Hoe In Excel Optellen En Aftrekken?

Hoe in Excel optellen en aftrekken?

Exceloptellen en aftrekken

Getallen aftrekken met behulp van celverwijzingen

  1. Typ een getal in cel C1 en D1,
  2. Typ in cel E1 een gelijkteken (=) om de formule te beginnen.
  3. Typ na het gelijkteken C1-D1.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Trouwens, hoe kan je de som van een kolom rij in de tabel maken?

Klik op de tabelcel waarin u het resultaat wilt weergeven. Selecteer op het tabblad Indeling naast het tabblad Tabelontwerp de optie Formule. Controleer of tussen de haakjes de cellen staan die u wilt optellen. Met =SOM(BOVEN) worden de getallen opgeteld in de kolom boven de geselecteerde cel. Bovendien, hoe tel je bij elkaar op in excel? Selecteer een cel naast de getallen die u wilt optelen, klik op AutoSom op het tabblad Start, druk op Enter (Windows) of Return (Mac) en dat is alles! Wanneer u op AutoSom klikt, wordt automatisch een formule (met de functie SOM) ingevoerd om de getallen op te tellen.

Hoe bereken je optellen?

Om optelling te berekenen neem je de som van de getallen die je optelt. Bijvoorbeeld, om 2 + 3 op te tellen, neem je 2 + 3 = 5. Hoe maak ik van 2 cellen 1 cel in Excel? De eenvoudigste manier om van twee cellen één cel te maken in Excel is het gebruik van de functie CONCATENATE. Deze functie neemt twee of meer tekenreeksen en voegt ze samen tot één enkele tekenreeks. Bijvoorbeeld, indien cel A1 "Hallo" bevat en cel B1 "Wereld", dan geeft de formule =CONCATENATE(A1,B1) de tekenreeks "HalloWereld" in cel C1.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Hoe maak je een negatief getal positief in Excel?

Verander snel en eenvoudig negatieve getallen in positief met Kutools voor Excel

  1. Selecteer een bereik inclusief de negatieve getallen die u wilt wijzigen, en klik op Kutools > Content > Verander Sign of Values.
  2. Check Verander alle negatieve waarden in positief voor operatieen klik Ok.
Dit in overweging nemend, kan je optellen in word? Klik op het tabblad Indeling (onder Hulpmiddelen voortabellen) op Formule. Controleer in het vak Formule de tekst tussen de haakjes om zeker te weten dat Word de cellen bevat die u wilt optellen en klik op OK. Met =SOM(BOVEN) worden de getallen opgeteld in de kolom boven de geselecteerde cel.

En nog een vraag, hoe zet je een kolom vast in excel?

Kolommen of rijen blokkeren

  1. Selecteer de cel onder de rijen en rechts van de kolommen die u zichtbaar wilt houden terwijl u door het werkblad schuift.
  2. Selecteer Weergave > Titels blokkeren > Titels blokkeren.
Hoe maak je een formule in Word? Er zijn een paar verschillende manieren waarop u een formule kunt maken in Word. Eén manier is om de vergelijkingseditor te gebruiken. Daarvoor moet u op het tabblad "Invoegen" klikken en vervolgens op de knop "Vergelijking". Dit opent de vergelijkingseditor en u kunt uw formule erin typen.
Een andere manier om een formule te maken in Word is door het dialoogvenster Symbool te gebruiken. Daarvoor klikt u op het tabblad "Invoegen" en vervolgens op de knop "Symbool". Hierdoor wordt het dialoogvenster Symbool geopend en kunt u de symbolen selecteren die u voor uw formule wilt gebruiken.
Tenslotte kunt u ook een formule maken met behulp van de functie AutoCorrectie. Hiervoor moet u uw formule in het document typen en vervolgens op "F9" drukken. Hierdoor wordt het dialoogvenster AutoCorrectie geopend en kunt u de optie "Formule" selecteren.

Dus, wat is het deelteken in excel?

Het deelteken in Excel is een manier om een breuk weer te geven zonder een breukbalk te gebruiken. Wanneer u een breuk in een cel invoert, wordt het deelteken automatisch ingevoegd. Als u bijvoorbeeld "1/2" in een cel invoert, wordt het deelteken na de 1 ingevoegd.

Door Abate Partee

Vergelijkbare artikelen

Waar vind ik AutoSom? :: Waarom kan ik geen kolom verwijderen in Excel?
Handige links