Huis > H > Hoe Beveilig Je Cellen In Excel?

Hoe beveilig je cellen in Excel?

Cellen vergrendelen om ze te beveiligen

  1. Selecteer de cellen die u wilt vergrendelen.
  2. Klik op het tabblad Start in de groep Uitlijning op de kleine pijl om het pop-upvenster Cellen opmaken te openen.
  3. Schakel op het tabblad Beveiliging het selectievakje Vergrendeld in en klik vervolgens op OK om de pop-up te sluiten.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Dienovereenkomstig, hoe kan ik sorteren in excel?

Selecteer een cel in de kolom die u wilt sorteren. Klik op het tabblad Gegevens, in de groep Sorteren en filteren, op Sorteren. In het dialoogvenster Sorteren selecteert u de kolom die u wilt sorteren met behulp van een aangepaste lijst in het vak Sorteren op of Vervolgens op onder Kolom. Hoe kolommen blokkeren in Excel? Kolommen of rijen blokkeren

  1. Selecteer de cel onder de rijen en rechts van de kolommen die u zichtbaar wilt houden terwijl u door het werkblad schuift.
  2. Selecteer Weergave > Titels blokkeren > Titels blokkeren.

Dienovereenkomstig, hoe voeg ik 2 kolommen samen in excel?

Er zijn een paar verschillende manieren om kolommen samen te voegen in Excel. Eén manier is het gebruik van de functie CONCAT. Deze functie kan worden gebruikt om twee of meer kolommen samen te voegen. Een andere manier om kolommen samen te voegen is met de functie TEXTJOIN. Deze functie kan worden gebruikt om twee of meer kolommen samen te voegen met een opgegeven scheidingsteken. Hoe eerste kolom vastzetten in Excel? Er zijn een paar manieren om de eerste kolom in Excel op te lossen:
1. Klik op het tabblad Bestand en vervolgens op Opties.
2. Klik op het tabblad Geavanceerd.
3. Schakel in de sectie Weergave het vakje naast "Toon rij- en kolomkoppen." in.
4. 4. Klik op OK.
U kunt ook de sneltoets Ctrl+O gebruiken om het dialoogvenster Opties te openen.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Hoe rij vastzetten Excel?

Regel Vastzetten Excel

Een regel vastzetten in Excel is erg handig in spreadsheets met veel data waarin de bovenste regel relevante informatie bevat. Ga hiervoor naar Beeld -> Blokkeren -> Bovenste rij blokkeren.
Waar vind ik voorwaardelijke opmaak in Excel? Selecteer de cellen die u voorwaardelijk wilt opmaken. Klik op het tabblad Start in de groep Stijlen op de pijl naast Voorwaardelijke opmaak en klik vervolgens op Regels beheren. Het dialoogvenster Regels voor voorwaardelijke opmaak beheren wordt weergegeven.

Vervolgens, hoe excel bestand alleen lezen beveiligen?

Opslaan als alleen-lezen

  1. Klik op de Microsoft Office-knop. en klik vervolgens op Opslaan, of op Opslaan als als u het document eerder hebt opgeslagen.
  2. Klik op Extra.
  3. Klik op Algemene opties.
  4. Schakel het selectievakje Alleen-lezen aanbevolen in.
  5. Klik op OK.
  6. Sla het document op.
Mensen vragen ook: hoe beveilig je een werkblad in excel? Er zijn een paar manieren waarop je een werkblad in Excel kunt beveiligen:
1. U kunt het werkblad met een wachtwoord beveiligen, zodat alleen mensen met het wachtwoord toegang hebben. Ga hiervoor naar het menu Bestand en selecteer "Werkboek beveiligen". Voer vervolgens een wachtwoord in en klik op "OK".
2. U kunt het werkblad ook versleutelen met een digitaal certificaat. Ga hiervoor naar het menu Bestand en selecteer "Opslaan als". Klik vervolgens op het keuzemenu "Extra" en selecteer "Algemene opties". In het dialoogvenster "Algemene opties" selecteert u het selectievakje "Coderen met wachtwoord". Voer een wachtwoord in en klik op "OK".
3. Tot slot kunt u de ingebouwde beveiligingsfuncties van Microsoft Office gebruiken. Ga hiervoor naar het menu Bestand en selecteer "Opslaan als". Klik vervolgens op het vervolgkeuzemenu "Extra" en selecteer "Algemene opties". In het dialoogvenster Algemene opties selecteert u het tabblad Beveiliging. In het dialoogvenster "Beveiliging" kunt u selecteren welke gebruikers toegang hebben tot het werkblad en welk toegangsniveau zij hebben.

Dienovereenkomstig, hoe kan ik een werkblad beveiligen en vergrendelen?

De beste manier om een werkblad te beveiligen en te vergrendelen is met een wachtwoord. Open hiervoor het werkblad in Excel en klik op het tabblad "Extra". Klik hier op "Algemene opties" en voer een wachtwoord in in het veld "Wachtwoord om te openen". Gebruik een sterk en moeilijk te raden wachtwoord. Zodra u een wachtwoord hebt ingesteld, klikt u op "OK" om uw wijzigingen op te slaan.

Door Orfield Harader

Vergelijkbare artikelen

Waarom kan ik een Excel bestand niet Sorteren? :: Wat is een koptekst en voettekst?
Handige links