Huis > H > Hoe Maak Je Een Staafdiagram?

Hoe maak je een staafdiagram?

Je vindt hem bovenaan op het Excelvenster, net rechts van de Thuistab. Klik op het icoontje 'Staafdiagram'. Je vindt het in de groep 'Grafieken' aan de rechterkant onder de tab Invoegen; het ziet eruit als drie verticale staafjes op een rijtje. Klik op een van de verschillende soorten staafdiagrammen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Trouwens, hoe maak je een gestapelde staafdiagram?

Hoe maak je een gestapeld geclusterd kolom- / staafdiagram in Excel?

  1. Maak een gestapeld geclusterd kolomdiagram in Excel.
  2. Selecteer na het ordenen van de gegevens het gegevensbereik waarop u een diagram wilt maken en klik vervolgens op Invoegen > Kolom- of staafdiagram invoegen > Gestapelde kolom, zie screenshot:
Hoe bewerk je een grafiek in Word? Klik met de rechtermuisknop op de grafiek en kies vervolgens Gegevens selecteren. Klik in het vak Legendagegevens (reeksen) op de reeks die u wilt wijzigen. Klik op Bewerken, breng uw wijzigingen aan en klik op OK. Uw wijzigingen kunnen ertoe leiden dat koppelingen naar de brongegevens in het werkblad worden verbroken.

Je kunt ook vragen hoe draai je assen om in excel?

Om assen om te keren in Excel, moet u eerst de gegevens selecteren die u wilt plotten. Klik vervolgens op het tabblad "Invoegen" en kies het grafiektype "Verspreiding". Nadat de grafiek is ingevoegd, klikt u op het tabblad "Grafiekindeling". In het gedeelte "Assen" klikt u op het keuzemenu "Primaire horizontale as" en selecteert u de optie "Meer opties voor primaire horizontale assen". Dit opent het venster "As opmaken". Selecteer in het venster "As opmaken" het tabblad "Assen" en vink het vakje "Omgekeerd" aan naast de optie "Categorieën in omgekeerde volgorde". Klik tenslotte op de knop "Sluiten" om het venster te sluiten en de wijzigingen toe te passen. Je kunt ook vragen hoeveel verschillende diagrammen zijn er? Er zijn oneindig veel verschillende diagrammen die getekend kunnen worden.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Is een diagram een tabel?

Tabellen kom je overal tegen, bijvoorbeeld in een lesrooster of bij de eindscores van een voetbalwedstrijd. Een grafiek is een soort plaatje waarin informatie wordt gegeven doormiddel van lijnen en staven. Er zijn verschillende soorten grafieken. Een diagram is een soort plaatje waarin informatie wordt gegeven. Wat betekent het diagram? het diagram

diagrammen (meerv.) een symbolische en grafische voorstelling van een aantal zaken en hun onderling verband.

Hoe bereken je een omgekeerd evenredig?

Formules van de vorm x × y = c , waarbij c een constant getal is, horen bij een omgekeerd evenredig verband. Je kunt deze formule ook in de vorm y = c x en x = c y schrijven. Voorbeelden zijn y = 3 x en a = –5 b . Men kan zich ook afvragen: hoe maak je een overzichtelijke tabel? Er zijn een paar dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw tabel duidelijk en gemakkelijk leesbaar is. Ten eerste, zorg ervoor dat de kolommen en rijen even breed en hoog zijn. Ten tweede, gebruik duidelijke en beknopte koppen voor uw kolommen en rijen. Gebruik tenslotte een consistent formaat voor je gegevens.

Hoe maak je twee kolommen in Word?

U kunt in Microsoft Word op verschillende manieren twee kolommen maken.
Eén manier is om het gereedschap Kolommen te gebruiken onder het tabblad Pagina-indeling. U kunt selecteren hoeveel kolommen u wilt en Word zal uw document automatisch in kolommen opmaken.
Een andere manier is het invoegen van een tabel met twee kolommen. Dat doet u door naar het tabblad Invoegen te gaan en Tabel te selecteren. Vervolgens klikt u op Tabel invoegen en kiest u hoeveel kolommen en rijen u in uw tabel wilt.
Als je meer controle wilt over de kolommen, kun je het commando Kolommen breken gebruiken. Plaats daarvoor je cursor waar je wilt dat de kolommen beginnen en ga dan naar het tabblad Pagina-indeling. Klik in de sectie Pagina-instelling op Onderbrekingen en kies dan Kolommen. Hierdoor wordt een kolomeinde ingevoegd, waarna je de kolommen kunt aanpassen zoals je wilt.

Door Magavern

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak je een tabel in Word? :: Hoe werkt een staafdiagram?
Handige links