Huis > H > Hoe Maak Je Een Tabel In Word?

Hoe maak je een tabel in Word?

Voor een basistabel klikt u op Invoegen > Tabel en beweegt u de muisaanwijzer over het raster totdat het gewenste aantal rijen en kolommen is gemarkeerd. Voor een grotere tabel, of als u een tabel wilt aanpassen, selecteert u Invoegen > Tabel > Tabel invoegen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Daarvan, hoe maak je een goede grafiek?

Maak een goede schaalverdeling, het liefst met mooie afgeronde getallen. Gebruik het papier optimaal en probeer de X-as en Y-as ongeveer even lang te maken. Plaats ook niet teveel getallen op de assen, om de grafiek goed leesbaar te houden. Vermeld bij beide assen duidelijk de grootheid en eenheid. Hoe maak je een gestapelde staafdiagram? Hoe maak je een gestapeld geclusterd kolom- / staafdiagram in Excel?

  1. Maak een gestapeld geclusterd kolomdiagram in Excel.
  2. Selecteer na het ordenen van de gegevens het gegevensbereik waarop u een diagram wilt maken en klik vervolgens op Invoegen > Kolom- of staafdiagram invoegen > Gestapelde kolom, zie screenshot:

Wat is het verschil tussen een staafdiagram en een histogram?

Het belangrijkste verschil tussen een staafdiagram en een histogram is dat een staafdiagram wordt gebruikt om verschillende gegevensverzamelingen te vergelijken, terwijl een histogram wordt gebruikt om te laten zien hoe vaak een bepaalde gebeurtenis voorkomt. Een staafdiagram bestaat uit staven die verschillende gegevensreeksen voorstellen, en elke staaf is gelabeld met de gegevensreeks die hij vertegenwoordigt. Een histogram bestaat uit staven die aangeven hoe vaak een bepaalde gebeurtenis voorkomt, en op elke staaf staat de gebeurtenis vermeld. Bovendien, hoe werkt een staafdiagram? Bij het maken van een staafdiagram moet met een paar dingen rekening worden gehouden. Ten eerste de gegevens die worden weergegeven. Deze gegevens kunnen categorisch zijn, zoals verschillende soorten fruit, of numeriek, zoals verschillende waarden op een schaal. Zodra de gegevens bepaald zijn, is de volgende stap te kiezen hoe die gegevens worden weergegeven. Staafdiagrammen gebruiken meestal horizontale of verticale balken om de gegevens weer te geven. De lengte van elke staaf staat in verhouding tot de waarde die hij vertegenwoordigt. De laatste stap is het toevoegen van labels en een titel aan de grafiek, zodat de kijker begrijpt waar hij naar kijkt.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Dit in overweging nemend, hoe noem je een grafiek waarin meerdere grafiektypes door elkaar zichtbaar zijn?

U kunt twee of meer grafieken in één grafiek combineren om verschillende soorten gegevens in een grafiek te accentueren. U kunt bijvoorbeeld een lijndiagram met prijsgegevens combineren met een kolomdiagram met verkoopvolumes. Hoe maak ik een grafiek met 2 Assen? Een secundaire as aan een grafiek toevoegen of hieruit verwijderen in Excel

  1. Selecteer een grafiek om Hulpmiddelen voor grafieken te openen.
  2. Selecteer Ontwerpen > Grafiektype wijzigen.
  3. Selecteer Combinatie > Gegroepeerde kolom - lijn op secundaire as.
  4. Selecteer Secundaire as voor de gegevensreeks die u wilt tonen.

Wat voor soort grafieken zijn er?

Verschillende diagrammen

  • grafieken.
  • diagrammen.
  • lijndiagram.
  • staafdiagram.
  • histogram.
  • cirkeldiagram.
  • beelddiagram.
  • steelbladdiagram.
Hoe maak je een overzichtelijke tabel? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, want het hangt af van de specifieke tabel en wat er precies moet gebeuren om hem overzichtelijk te maken. Enkele tips om een duidelijke tabel te maken zijn echter:
- Zorg ervoor dat de tabel goed georganiseerd en gemakkelijk te begrijpen is. Dit betekent het gebruik van duidelijke koppen, labels en bijschriften.
Gebruik kleuren, schaduw en andere opmaaktechnieken om belangrijke informatie op te laten vallen.
Houd de tabel eenvoudig en overzichtelijk. Neem alleen de meest essentiële informatie op.
Zorg ervoor dat de tabel visueel aantrekkelijk is. Zo wordt hij duidelijker en begrijpelijker.

Hoe een tabel opmaken?

Bij het maken van een tabel moet u het volgende beslissen:
Het aantal kolommen, het aantal rijen, de breedte van de kolommen, de hoogte van de rijen, de uitlijning van de gegevens in de cellen. Daarvoor moet u HTML-code gebruiken.
Als je een tabel met drie kolommen en twee rijen wilt maken, ziet de code er als volgt uit:











Kolom 1 Kolom 2 Kolom 3
Rij 1 Rij 2

Je kunt ook de breedte en hoogte van de kolommen en rijen opgeven. Daarvoor moet je de attributen "width" en "height" gebruiken.
Als u wilt dat de eerste kolom 50 pixels breed is, de tweede kolom 100 pixels breed en de derde kolom 150 pixels breed, ziet de code er als volgt uit:









Kolom 1 Kolom 2 Kolom 3
Rij 1 Rij 2

U kunt ook de uitlijning van de gegevens in de cellen opgeven. Daarvoor moet je het "align" attribuut gebruiken.
Als je de gegevens in de eerste kolom rechts uitgelijnd wilt hebben

Door Bullivant

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak je een horizontale lijn in Word? :: Hoe maak je een staafdiagram?
Handige links