Huis > W > Wat Is Een Lijngrafiek In Excel?

Wat is een lijngrafiek in Excel?

Excel toont verschillende opties voor een lijngrafiek. Houd de muisaanwijzer een tijdje op een plaatje en de naam van de grafiek verschijnt met een korte beschrijving. Wij klikken op Lijn met markeringen. De grafiek staat direct in het gegevensblad.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Trouwens, hoe maak je een lijngrafiek?

Een lijndiagram bestaat uit stippen die verbonden worden door een lijn. Elke stip in het assenstelsel geeft een meting weer. Als je gegevens beginnen met een hoge waarde op de y-as, dan kun je een scheurlijn gebruiken. Door middel van een scheurlijn kan je de waardes op de y-as direct met hoge getallen laten beginnen. Vervolgens, hoe maak je een chart? Een stroomschema of flowchart maken in Word

  1. Open een leeg document in Word.
  2. Voeg vormen toe via SmartArt of Vormen.
  3. Voeg tekst toe om de processen te verduidelijken.
  4. Weergeef relaties tussen vormen door lijnen toe te voegen.
  5. Formatteer lijnen en vormen om de gewenste stijl te hanteren.

Wat betekent een steile lijn in de grafiek?

Een steile lijn in de grafiek betekent dat de datapunten dicht bij elkaar liggen en dat de lijn steil is. Dus, hoe werkt een grafiek? Een grafiek is een verzameling knooppunten, ook wel hoekpunten genoemd, en de randen die ze verbinden. Elk knooppunt stelt een entiteit voor, en de randen stellen de relaties tussen die entiteiten voor. Grafieken kunnen worden gebruikt om veel verschillende soorten relaties te modelleren, waaronder sociale netwerken, transportsystemen en biologische netwerken.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Hoe zet je 2 grafieken combineren Excel?

Klik ergens in de grafiek die u wilt wijzigen in een combinatiegrafiek om de HULPmiddelen voor grafiekenweer te geven. Klik op ontwerpen > grafiek type wijzigen. Kies op het tabblad alle grafieken de optie combinatieen kies vervolgens het diagram gegroepeerde kolom-lijn op secundaire as . Hoe een lijn trekken in Excel? Klik op het tabblad Invoegen in de groep Illustraties op Vormen. Klik onder Lijnen op de gewenste lijnstijl. Klik op een beginlocatie in het document, sleep de muisaanwijzer naar een andere locatie en laat de muisknop los.

Hoe maak je een vloeiende lijn in Excel?

Tekenen van een grafiek met Excel

  1. Selecteer de getallen uit de tabel.
  2. Druk op de knop 'Wizard Grafieken'. (
  3. Kies als soort grafiek 'Spreiding'.
  4. Kies daarna 'Spreiding met gegevenspunten verbonden via vloeiende lijnen'. (
  5. Druk op 'Volgende'. (
  6. Druk op 'Reeks'. (
  7. Controleer onder 'Reeks' de X- en Y-waarden.
Hoe maak je een lijngrafiek in Word? Er zijn een paar stappen nodig om een lijngrafiek te maken in Word. Open eerst een nieuw Word-document en selecteer het tabblad "Invoegen". Klik vervolgens op het pictogram "Grafiek". Een nieuw venster verschijnt met verschillende grafiekopties. Selecteer "Lijn" uit de lijst en klik op "OK".
Vervolgens moet u uw gegevens in de grafiek invoeren. Om dit te doen klikt u nogmaals op het pictogram "Grafiek" en selecteert u "Gegevens". Een nieuw venster wordt geopend waarin u uw gegevens kunt invoeren. Zodra u uw gegevens hebt ingevoerd, klikt u op de knop "OK".
Uw lijngrafiek zou nu gecreƫerd moeten zijn!

Je kunt ook vragen hoe werkt een lijndiagram?

Een lijngrafiek is een soort grafiek die wordt gebruikt om te laten zien hoe iets in de loop der tijd verandert. Het is een zeer populaire manier om gegevens te visualiseren, en wordt vaak gebruikt door bedrijven en organisaties om trends en veranderingen te volgen. Lijndiagrammen zijn gemakkelijk te maken en kunnen zeer nuttig zijn om gegevens te begrijpen.

Door Virgin

Vergelijkbare artikelen

Hoe lees je een lijndiagram af? :: Hoe doe je automatisch nummeren in Word?
Handige links