Huis > H > Hoe Maak Je In Excel Een Drop Down Menu?

Hoe maak je in Excel een drop down menu?

Hoe maak je een Excel Drop Down Lijst?

  1. Selecteer de cellen waarin je een drop down menu wilt maken.
  2. Ga naar Gegevens -> Gegevensvalidatie.
  3. Kies vervolgens bij 'Toestaan' voor 'Lijst'
  4. Vul vervolgens bij 'Bron' de gegevens die je in het drop down menu wilt hebben in.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe maak je een vervolgkeuzelijst in Excel?

Een vervolgkeuzelijst maken

  1. Typ in een nieuw werkblad de items die u wilt weergeven in de vervolgkeuzelijst.
  2. Selecteer de cel in het werkblad waarin u de vervolgkeuzelijst wilt opnemen.
  3. Ga op het tabblad Gegevens op het lint naar Gegevensvalidatie.
  4. Klik op het tabblad Instellingen in het vak Toestaan op Lijst.
Hoe vul ik automatisch andere cellen in bij het selecteren van waarden in de vervolgkeuzelijst van Excel? Gegevens in werkbladcellen automatisch doorvoeren
  1. Selecteer een of meer cellen die u wilt gebruiken als basis om andere cellen te vullen. Voor een reeks zoals 1, 2, 3, 4, 5... typt u 1 en 2 in de eerste twee cellen.
  2. Sleep de vulgreep .
  3. Klik indien nodig op Opties voor automatisch doorvoeren. en kies de gewenste optie.

Vervolgens, hoe maak je een listbox in excel?

Om een lijstbox in Excel te maken, selecteert u eerst de cellen waarin u de lijstbox wilt laten verschijnen. Klik vervolgens op het tabblad Ontwikkelaar op Invoegen. In de groep ActiveX-besturingselementen klikt u op ListBox.
Wanneer u een lijstbox invoegt, moet u de bron van de lijst die in de lijstbox verschijnt opgeven. Klik hiervoor op de knop Eigenschappen. In de eigenschap ListFillRange voer je het celbereik in dat de lijst bevat.
U kunt ook het aantal rijen specificeren dat zichtbaar moet zijn in de lijstbox. Stel daartoe de eigenschap RowSourceType in op "ListRows" en voer het aantal rijen in de eigenschap RowSource in. Wat dit betreft, hoe werkt gegevensvalidatie in excel? In Excel is gegevensvalidatie een functie waarmee u kunt bepalen welke gegevens in een cel kunnen worden ingevoerd. U kunt gegevensvalidatie zo instellen dat alleen bepaalde gegevenstypen, alleen bepaalde waarden of alleen bepaalde tekens zijn toegestaan. U kunt gegevensvalidatie ook instellen om een cel verplicht te maken of om een aangepast bericht weer te geven wanneer gegevens in een cel worden ingevoerd.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

En nog een vraag, waar vind ik voorwaardelijke opmaak in excel?

Selecteer de cellen die u voorwaardelijk wilt opmaken. Klik op het tabblad Start in de groep Stijlen op de pijl naast Voorwaardelijke opmaak en klik vervolgens op Regels beheren. Het dialoogvenster Regels voor voorwaardelijke opmaak beheren wordt weergegeven. Dus, hoe moet je verticaal zoeken in excel? In zijn eenvoudigste vorm ziet de functie VERT. ZOEKEN er als volgt uit: =VERT. ZOEKEN(Wat u wilt opschonen, waar u het wilt zoeken, het kolomnummer in het bereik met de waarde die u wilt retourneren, retourneert een Geschatte of Exacte overeenkomst, aangegeven als 1/WAAR of 0/ONWAAR).

Hoe maak je een keuzelijst met kleuren in Microsoft Excel?

Selecteer de cellen in de vervolgkeuzelijst en klik op Kutools > Keuzelijst > Gekleurde vervolgkeuzelijst. 2. In de Gekleurde vervolgkeuzelijst dialoogvenster, voer onderstaande instellingen uit. 1) Vink de schaal aan waaraan u kleur wilt toevoegen in de Toepassen op pagina. Hoe werkt verschuiving in Excel? In Excel kunt u met verschuiven cellen verplaatsen binnen uw werkblad. Om cellen te verplaatsen selecteert u de cellen die u wilt verplaatsen en klikt u vervolgens op de knop Cellen verschuiven op het tabblad Home. Er verschijnt een menu waarin u kunt kiezen in welke richting u de cellen wilt verplaatsen.

Hoe automatisch nummeren in Excel?

Er zijn een paar verschillende manieren om automatisch te nummeren in Excel. Eén manier is om de functie Automatisch invullen te gebruiken. Om deze functie te gebruiken, typt u het getal 1 in de eerste cel van de kolom die u wilt nummeren. Klik vervolgens op het kleine zwarte vierkantje in de rechterbenedenhoek van de cel en houd het ingedrukt. Terwijl u de muisknop ingedrukt houdt, sleept u het vierkantje naar de laatste cel in de kolom. Dit zal de cellen vullen met opeenvolgende nummers.
Een andere manier om automatisch te nummeren is de opdracht Vullen. Om deze opdracht te gebruiken, selecteert u de cellen die u wilt nummeren. Klik vervolgens op het tabblad Home in het lint. Klik in de groep Bewerken op de knop Vullen en vervolgens op Reeks. Kies in het dialoogvenster Reeks het type reeks dat u wilt maken en klik op OK.

Door Efrem Poyner

Vergelijkbare artikelen

Waarom meervoudige regressie analyse? :: Wat moet je doen om bekend te worden op YouTube?
Handige links