Huis > W > Wat Is Mfa Microsoft?

Wat is MFA Microsoft?

Wat is MFA (meervoudige verificatie)?

Wanneer gebruikers toegang willen tot een account of app, moeten ze hun identiteit nog een keer extra verifiëren, bijvoorbeeld via een scan van hun vingerafdruk of door het invoeren van een code die ze hebben ontvangen op hun telefoon.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Kan niet meer inloggen met mijn Microsoft-account?

Fix Windows inlog problemen. U moet uw internetverbinding controleren. Als u uw wachtwoord niet weet, controleer het dan. Uw PIN-code moet opnieuw worden ingesteld. Uw wachtwoord moet opnieuw worden ingesteld. U moet zich aanmelden met een andere account. Meld u aan in de veilige modus. Een tijdelijk profiel is vereist om u aan te melden.

Je kunt ook vragen hoe mfa instellen?

Als je alle gebruikers wilt, kan je deze instellen op de Secure Score-website van Microsoft. Om MFA op de Office 365-beheersite in te schakelen, ga je naar de Microsoft Admin Portal en ga je naar “Gebruikers”, “Actieve gebruikers”. Kies “Meer” en vervolgens “Instellingen multifactor authenticatie”. Hoe veilig is MFA? Multi-factor Authenticatie is eigenlijk de basis voor het hebben van een veiliger account. De kans dat een account met MFA in de verkeerde handen terecht komt is minder dan 0,1% (bron: Microsoft). Een hacker moet veel meer moeite doen om accounts met MFA aan te vallen.

Waarom multi-factor authenticatie?

Multi-factor authenticatie (MFA) is een beveiligingssysteem dat meer dan één authenticatiemethode vereist uit onafhankelijke categorieën van referenties om de identiteit van de gebruiker te verifiëren voor een aanmelding of een andere transactie.
MFA kan worden gebruikt om webtoepassingen, netwerkverbindingen en e-mailaccounts te beschermen tegen ongeoorloofde toegang. Door meerdere authenticatiefactoren te vereisen, maakt MFA het veel moeilijker voor aanvallers om toegang te krijgen tot gevoelige gegevens.
Er zijn een aantal redenen waarom MFA een goede beveiligingsmaatregel is:
1. Het is veiliger dan single-factor authenticatie.
Met MFA kan een aanvaller, zelfs als hij uw gebruikersnaam en wachtwoord kent, niet inloggen tenzij hij ook toegang heeft tot de tweede authenticatiefactor. Dit maakt het voor aanvallers veel moeilijker om toegang te krijgen tot uw account.
2. Het is gemakkelijk te gebruiken.
MFA vereist geen speciale hardware of software, en kan eenvoudig worden toegevoegd aan elk bestaand authenticatiesysteem.
3. Het is handiger dan single-factor authenticatie.
Met MFA hoeft u slechts één gebruikersnaam en wachtwoord te onthouden, en u kunt elk van de ondersteunde verificatiemethoden (bijv. sms, app of hardwaretoken) gebruiken om in te loggen.
4. Het is weerbaarder tegen aanvallen.
Als één authenticatiefactor gecompromitteerd is, moet de aanvaller nog steeds de tweede factor compromitteren om toegang te krijgen tot uw account. Dit maakt MFA veel weerbaarder tegen aanvallen dan single-factor authenticatie.
5. Het wordt steeds gebruikelijker.
Naarmate MFA gebruikelijker wordt, ondersteunen meer websites en diensten het. Dit maakt het gemakkelijker om MFA te gebruiken om uw accounts te beschermen. Wat is een twee factor authenticatie? Tweefactorauthenticatie is een extra beveiligingslaag om de identiteit van een gebruiker te verifiëren. Dit gebeurt meestal in de vorm van een code die naar de telefoon of e-mail van een gebruiker wordt gestuurd en die deze vervolgens moet invoeren om toegang te krijgen tot een account. Dit helpt ervoor te zorgen dat zelfs als het wachtwoord van een gebruiker wordt gecompromitteerd, zijn account veilig blijft.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik mijn Microsoft-account herstellen?

U kunt het wachtwoord van uw Microsoft-account wijzigen door het e-mailadres, telefoonnummer of de Skype-naam in te voeren waarmee u zich aanmeldt. U wordt gevraagd waar u de beveiligingscode vandaan wilt halen. Selecteer Code verzenden om de gevraagde informatie in te voeren.

Is MFA verplicht?

De vereiste voor MFA is op 1 februari 2022 van kracht geworden. Klanten die momenteel geen MFA gebruiken, voldoen niet meer aan hun contractuele verplichtingen. Hoe werkt een authenticatie? Dit kan in de vorm van een code die per sms naar je smartphone wordt toegestuurd. Maar een vingerafdruk, een melding die je accepteert in een mobiele app of gezichtsherkenning kan ook een tweede factor zijn. Een bekend voorbeeld van twee factor authenticatie wordt gebruikt bij het pinnen van geld.

En nog een vraag, hoe veilig is tweestapsverificatie?

Tweestapsverificatie is een extra beschermingslaag voor je (online) accounts. Het is dus zeker veilig, al hangt het niveau van de extra veiligheid die het biedt af van de manier waarop het systeem is geregeld. Hoe zet je twee factor authenticatie uit? Er zijn een paar verschillende manieren om tweefactorauthenticatie uit te schakelen, afhankelijk van het systeem dat u gebruikt.
Als u een iPhone gebruikt, kunt u naar Instellingen > Touch ID & Wachtwoordcode gaan en vervolgens de schakelaar voor Wachtwoordcode uitschakelen.
Als u een Android gebruikt, kunt u naar Instellingen > Beveiliging > Schermvergrendeling gaan en vervolgens Geen selecteren in het vervolgkeuzemenu.
Als u een Windows 10-computer gebruikt, kunt u naar Instellingen > Accounts > Aanmeldingsopties gaan en naar beneden scrollen naar het gedeelte met de tekst "Twee-factor-authenticatie". Vanaf hier kunt u op de link "Twee-factor-authenticatie uitschakelen" klikken.
Als u een Mac gebruikt, gaat u naar Systeemvoorkeuren > Beveiliging en privacy > Algemeen en klikt u op de knop "Authenticatie met twee factoren uitschakelen".
Dit zijn slechts enkele voorbeelden - als u een ander systeem gebruikt, moet u de documentatie van dat systeem raadplegen om uit te vinden hoe u de authenticatie met twee factoren kunt uitschakelen.

Men kan zich ook afvragen: hoe werkt de google authenticator?

De Google Authenticator-app genereert tweestapsverificatiecodes op uw telefoon. 2-Step Verification biedt een betere beveiliging voor uw Google-account door een tweede verificatiestap te vereisen wanneer u zich aanmeldt. Naast uw wachtwoord hebt u ook een code nodig die door de Google Authenticator-app op uw telefoon wordt gegenereerd.
Codes die worden gegenereerd door de Google Authenticator-app zijn eenmalige codes op basis van tijd. Dit betekent dat de code elke 30 seconden verandert. Wanneer u 2-Step Verification instelt, wordt u gevraagd back-upcodes af te drukken of te downloaden. Deze codes kunnen worden gebruikt om u aan te melden als u uw telefoon verliest of op een andere manier geen codes van de Google Authenticator-app kunt krijgen.

Door Flor Borchert

Vergelijkbare artikelen

Hoe installeer je authenticator? :: Hoe krijg ik Google Authenticator op mijn nieuwe telefoon zonder mijn oude telefoon?
Handige links