Huis > H > Hoe Maak Je Een Ja Of Nee Vervolgkeuzelijst Met Kleur In Excel?

Hoe maak je een ja of nee vervolgkeuzelijst met kleur in Excel?

Selecteer de lijst die u wilt vullen met de vervolgkeuzelijst JA of NEE en klik op Kutools > Keuzelijst > Gekleurde vervolgkeuzelijst om deze functie in te schakelen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe cellen kleuren in Excel?

Selecteer de cel of het celbereik dat u wilt opmaken. Klik op Start > startpictogram voor dialoogvenster Celeigenschappen of druk op Control+Shift+F. Kies op het tabblad Vullen de gewenste kleur onder Achtergrondkleur. Waar onwaar Excel kleur? Als de waarde “rood” is, geef de waarde X

Met andere woorden, we controleren cellen in een bepaalde kolom en geven een vastgestelde waarde terug als de kleur rood is. Het resultaat is WAAR als de waarde rood is en ONWAAR als de waarde anders is dan rood.

Hoe kan ik een voorwaardelijke opmaak toepassen op tekst gegevens en formules?

Er zijn een paar verschillende manieren waarop u voorwaardelijke opmaak kunt toepassen op tekstgegevens en formules. Eén manier is het gebruik van de opties voor voorwaardelijke opmaak die beschikbaar zijn in Excel. Hiervoor selecteert u de cellen waarop u de voorwaardelijke opmaak wilt toepassen, gaat u naar het tabblad Home en klikt u op de knop Voorwaardelijke opmaak. Van daaruit kunt u het type voorwaardelijke opmaak selecteren dat u wilt toepassen.
Een andere manier om voorwaardelijke opmaak toe te passen op tekstgegevens en formules is het gebruik van een macro. Daarvoor moet u een macro maken die de code voor voorwaardelijke opmaak bevat. Nadat u de macro hebt gemaakt, kunt u deze toewijzen aan een knop of een ander object. Wanneer u op de knop of het object klikt, wordt de macro uitgevoerd en wordt de voorwaardelijke opmaak toegepast op de geselecteerde cellen. Hoe voorwaardelijke opmaak in Excel? Een manier om voorwaardelijk op te maken in Excel is het gebruik van de IF-functie. Als u bijvoorbeeld cellen in kolom A voorwaardelijk wilt opmaken op basis van de vraag of de waarde in kolom B groter is dan 10, kunt u de volgende formule gebruiken: =IF(B1>10,TRUE,FALSE). Deze formule geeft WAAR als de waarde in B1 groter is dan 10, en ONWAAR als dat niet het geval is. U kunt deze formule dan gebruiken in een voorwaardelijke opmaakregel om de cellen in kolom A dienovereenkomstig op te maken.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Hoe maak je een keuzemenu in Excel?

Een vervolgkeuzelijst maken

  1. Typ in een nieuw werkblad de items die u wilt weergeven in de vervolgkeuzelijst.
  2. Selecteer de cel in het werkblad waarin u de vervolgkeuzelijst wilt opnemen.
  3. Ga op het tabblad Gegevens op het lint naar Gegevensvalidatie.
  4. Klik op het tabblad Instellingen in het vak Toestaan op Lijst.
Wat dit betreft, hoe maak ik een listbox in excel? Een keuzelijst aan een werkblad toevoegen
  1. Maak een lijst met items die u wilt weergeven in de keuzelijst, zoals in deze afbeelding.
  2. Klik op Ontwikkelaars > Invoegen.
  3. Klik onder Formulierbesturingselementen op Keuzelijst (formulierbesturingselement).
  4. Klik in de cel waarin u de keuzelijst wilt maken.

Hoe vervolgkeuzelijst maken Excel?

Een vervolgkeuzelijst maken

Klik op het lint op GEGEVENS > gegevensvalidatie. Stel in het dialoogvenster Toestaan voorlijst in. Klik in Bron,typ de tekst of getallen (gescheiden door komma's, voor een lijst met komma's) die u wilt gebruiken in de vervolgkeuzelijst en klik op OK.
Waarom werkt voorwaardelijke opmaak niet? Er zijn een aantal redenen waarom conditional formatting niet werkt. Het kan zijn dat de regels niet correct zijn geconfigureerd, of dat de data niet voldoet aan de criteria die in de regels zijn opgegeven. Soms is het ook mogelijk dat de conditional formatting-regels worden overschreven door andere regels of door een andere functie in Excel.

Wat dit betreft, hoe voorwaardelijke opmaak doortrekken?

Als je conditional formatting wilt toepassen, moet je eerst een paar dingen opzetten. Je hebt een criteria nodig waarop je je conditional formatting gaat baseren. Dit kan een bepaalde waarde zijn, maar ook een bepaalde formule. Vervolgens kies je wat voor soort conditional formatting je wilt toepassen. Er zijn verschillende opties, zoals het verkleuren van celinhoud, het toevoegen van een iconenreeks of het weergeven van data in een sparkline. Als je alle opties hebt ingesteld, klik je op 'OK' om je conditional formatting toe te passen.

Door Cornelie

Vergelijkbare artikelen

Hoe bereken je een procent in Excel? :: Wat is Countif in Nederlands?
Handige links