Huis > H > Hoe Maak Je Een Als Functie In Excel?

Hoe maak je een als functie in Excel?

Gebruik de functie ALS, een van de logische functies, om één waarde te retourneren als een voorwaarde waar is en een andere waarde als de voorwaarde onwaar is. Bijvoorbeeld: =ALS(A2>B2;"Budget overschreden";"OK") =ALS(A2=B2;B4-A4,"")

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Mensen vragen ook: welke formule gebruiken in excel?

Excel

Gegevens
FormuleBeschrijvingResultaat
=A2+A3Telt de waarden in de cellen A1 en A2 op=A2+A3
=A2-A3Trekt de waarde in cel A2 af van de waarde in A1=A2-A3
Hoe werkt de en functie in Excel? De functie EN resulteert in WAAR als het resultaat van alle argumenten WAAR is en resulteert in ONWAAR als het resultaat van een of meer argumenten ONWAAR is. De functie EN wordt vaak gebruikt om andere functies die logische tests uitvoeren uit te breiden.

Hoeveel als functies in Excel?

Er zijn meer dan 400 functies in Excel. Bovendien, welke van onderstaande functies geeft het totaal van de waardes die aan een bepaald criterium voldoen? Er zijn verschillende functies die kunnen worden gebruikt om het totaal te geven van de waarden die voldoen aan een bepaald criterium, waaronder de functies SUMIF en SUMIFS.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Hoe noteer je een bereik in Excel?

Als u een naamloze celverwijzing of -bereik wilt selecteren, typt u de celverwijzing van de cel of het celbereik dat u wilt selecteren en drukt u vervolgens op Enter. Typ bijvoorbeeld B3 om die cel te selecteren of typ B1:B3 om een cellenbereik te selecteren. Trouwens, is niet gelijk aan in excel? Selecteer een cel naast de kolom waarvan u de waarde wilt zoeken en typ deze formule = ALS (A1 = 0, "Gelijk", "Niet gelijk"), druk op Enter -toets en sleep de vulgreep omlaag om de cellen met formule te vullen.

Vervolgens, wat kun je met de formulebouwer?

Deze functie kan erg handig zijn bij kansberekeningen. Hoe ziet de formule eruit? Als het getal geen geheel getal is wordt het naar beneden afgerond. Of maak gebruik van de formulebouwer. Wat betekent apenstaartje in Excel formule? In Excel, the term "monkey tail" is used to refer to the cell reference that appears at the end of a formula. This cell reference is used to determine which cell the formula should be applied to. The monkey tail is typically used when creating a formula that needs to be applied to a range of cells.

Hoe vind ik alle combinaties die gelijk zijn aan een bepaalde SOM in Excel?

De SOM van een rij cijfers is het totaal van de cijfers in die rij. Om alle combinaties van cijfers die een gegeven SOM opleveren te vinden, kunt u een aangepaste functie gebruiken die door een macro wordt aangemaakt.
De macro zal een functie genaamd SOM_Combi maken die een rij cijfers als invoer neemt en een waarde SOM als uitvoer geeft.
De functie zal alle mogelijke combinaties van cijfers in de rij opleveren die bij elkaar opgeteld de waarde SOM opleveren.
Voorbeeld:
Als u de rij cijfers {1,2,3,4,5} en de waarde SOM 10 als invoer geeft aan de functie SOM_Combi, zal de functie de volgende combinaties opleveren:
{1,2,3,4}, {1,2,5}, {1,3,4}, {1,3,5}, {1,4,5}, {2,3,4}, {2,3,5} en {2,4,5}.

Door Cazzie Tarawati

Vergelijkbare artikelen

Wat is het verschil tussen een formule en een functie in Excel? :: Hoe vaak komt dezelfde waarde voor Excel?
Handige links