Huis > W > Waar Zet Je Een Trema?

Waar zet je een trema?

Het trema wordt geplaatst bij de volgende 14 lettercombinaties: ee, ei, eu, ie, aa, ae, ai, au, ui, uu, oe, oi, oo en ou. Als er meer dan twee klinkercombinaties zijn, dan krijgt de klinker na de i geen trema – de e en i die erna volgen krijgen wel een trema.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Hoe heet een dubbele punt op een letter?

Het trema of deelteken is een diakritisch teken in de vorm van twee punten die, naast elkaar, boven een klinker geplaatst worden. Als het trema op de letter i geplaatst wordt, vervalt de gewone punt en wordt deze vervangen door het trema. Hoe maak je een accent aigu? accentaccent

Windows

  1. Zoek de alt toets.
  2. Hou deze toets vast en typ de code 130.
  3. Vervolgens laat je de alt-knop los.
  4. Je hebt de é!

Wat dit betreft, hoe maak je een kleine 2 op chromebook?

Er is geen ingebouwde functie om een 2 te maken op een Chromebook. U kunt echter het ingebouwde symbooltoetsenbord gebruiken om het cijfer 2 in te voegen. Open hiervoor het toetsenbord door tegelijkertijd op de zoektoets en de letter "O" te drukken. Druk vervolgens op de Alt-toets en het cijfer 2. Dit zou het cijfer 2 in uw document moeten invoegen. Hoe doe je een graden Celsius teken? Er is geen specifieke code voor een graden Celsius-teken, maar er zijn een paar manieren om er een te maken. Eén manier is om de HTML-entiteit voor het graden-teken (°) en de HTML-entiteit voor de kleine letter c (℃) te gebruiken. Een andere manier is het gebruik van een Unicode-teken voor het graden-teken (U+00B0) en een Unicode-teken voor de kleine letter c (U+0063).

Gerelateerde artikelen

Waar gratis ebooks downloaden illegaal?

Ebooks worden gedownload van The Pirate Bay.

Bovendien, hoe doe je speciale tekens op chromebook?

Tenminste als je een alt gr-toets hebt op je toetsenbord (veelal aanwezig op Europese Chromebooks). Die zit naast je spatiebalk en daarmee kun je speciale tekens maken. Mensen vragen ook: hoe spreek je a met puntjes uit? A spreek je uit als 'ah', maar Ä spreek je uit als 'eh'. U spreek je uit als 'oe', maar Ü spreek je uit als 'uu'. O spreek je uit als 'oh', maar Ö spreek je uit als 'eu'.

Hoe doe je puntjes op de E HP laptop?

E met puntjes (ë)

Houd de shift toets ingedrukt en druk kort op de toets met “. Laat beide toetsen los en tik de e.
Daarvan, hoe typ je hoofdletter e met puntjes? Er zijn twee manieren om een hoofdletter e met punten te typen. De ene is om de Alt-toets ingedrukt te houden en 0234 te typen op het numerieke toetsenbord. De andere is het gereedschap Tekenkaart inschakelen en het teken van daaruit invoegen.

Hoe noem je het puntje op de i?

De punt op de i heet een tittel.

Door Tavie Koualeski

Vergelijkbare artikelen

Hoe zet ik trending zoekopdrachten uit? :: Hoe maak je een trema op een toetsenbord?
Handige links