Huis > W > Wat Voor Oscilloscoop Nodig?

Wat voor oscilloscoop nodig?

Beste oscilloscoop: Onze selectie

  • RIGOL DS1052E digitale geheugen-oscilloscoop, 2 kanalen, 50 MHz.
  • Hantek 6022BE USB digitale oscilloscoop, 2-kanaal, 20 MHz opslag.
  • Hantek 6022BL digitale oscilloscoop, met USB-poort, 2 digitale en 16 logische kanalen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Hoe moet je een oscilloscoop gebruiken?

Om met de oscilloscoop te meten, dienen de rode meetpen in kanaal A- en zwarte meetpen in de COM-aansluiting geplaatst te worden. Om een signaal te meten dient de rode meetpen (kanaal A, plus) op de signaalaansluiting van de sensor of op de goede plaats in de break-out box geplaatst te worden. Bovendien, waar moet je opletten bij het kopen van een oscilloscoop? Er zijn 2 basis eigenschappen aan een oscilloscoop. Bandbreedte en het aantal kanalen. Hiermee kan het meest eenvoudig onderscheid gemaakt worden tussen modellen en merken. Daarnaast zijn er echter nog veel meer eigenschappen van belang bij aanschaf van een oscilloscoop.

Wat is trigger op een oscilloscoop?

Een trigger op een oscilloscoop is een functie waarmee de gebruiker de sweep van de oscilloscoop kan starten op een specifiek punt in de golfvorm. De trigger kan worden ingesteld om te triggeren bij een opgaande flank, een neergaande flank of beide. De trigger kan ook ingesteld worden op een specifiek spanningsniveau. Hoe bereken je de frequentie van een oscilloscoop? Er zijn een paar verschillende manieren om de frequentie van een oscilloscoop te berekenen. Eén manier is om de vergelijking te gebruiken:
Frequentie = 1/periode
Waarbij periode de tijd is die nodig is voor een complete cyclus. Een andere manier is de vergelijking:
Frequentie = (1/tijdbasis)*(aantal delingen)
Waarbij tijdbasis de tijd is die nodig is voor één horizontale verdeling en aantal delingen het aantal horizontale verdelingen is dat de golfvorm in beslag neemt.

Gerelateerde artikelen

Waar gebruik je PNG voor?

Het is geschikt voor logo's, iconen, afbeeldingen met tekst en tekeningen. Wanneer u geen compromissen wilt sluiten over bepaalde details in een afbeelding, en wanneer u een transparante achtergrond nodig hebt, gebruikt u PNG.

Dit in overweging nemend, wat is de tijdbasis?

Wat is de tijdbasis? Tijdbasis kan ingesteld worden op een oscilloscoop en bepaalt de schaal van de horizontale as (tijdas) op het scherm van de oscilloscoop. Het scherm is ingedeeld in hokjes en de tijdbasis is de tijd die één hokje inneemt. Bijvoorbeeld: Een tijdbasis van 500 μs betekent dat één hokje 500μs duurt. Waar gebruik je een Oscillograaf voor? De oscilloscoop (afegkort scoop) is een instrument, waarmee het verloop van een te onderzoeken spanning als functie van de tijd op een (beeld)scherm zichtbaar kan worden gemaakt. Dit toestel is heel geschikt voor het bestuderen van vooral periode signalen.

Vervolgens, wat is de bandbreedte van een oscilloscoop?

Om een signaal zoals een blokgolf goed weer te geven op een oscilloscoop kan als vuistregel worden aangehouden dat de bandbreedte van die oscilloscoop 10x de frequentie van die blokgolf is. Een 100 MHz oscilloscoop kan dus een 10MHz blokgolf goed weergeven. Daarvan, hoe meet je met een oscilloscoop? Experiment 1 – Gelijkspanning meten

Sluit een probe aan op een oscilloscoop (analoog of digitaal). Stel het schuifje op de probe in op 1x en in geval van een digitale oscilloscoop moet je dat ook instellen op je actieve kanaal. Zorg dat de trace (lijn) van de oscilloscoop verticaal gezien in het midden staat.

Wat is het symbool voor frequentie?

hertz - Zelfstandignaamwoord 1. (natuurkunde), (eenheid) de SI-eenheid voor frequentie van trillingen, weergegeven met symbool Hz ♢ De frequentie van de trilling op de oscilloscoop was 25 hertz (dus 25 trillingen per seconde). Woordherkomst Vernoemd naar Heinrich Hertz (1857-1894), D...

Door Ramberg Keidong

Vergelijkbare artikelen

Welke drie protocollen werken op de applicatie laag van het OSI-model? :: Hoe kom je op een hogere frequentie?
Handige links