Huis > W > Waar Staat De Afkorting Smtp Voor?

Waar staat de afkorting SMTP voor?

SMTP is een afkorting die staat voor Simple Mail Transfer Protocol. Het betreft een communicatie protocol om berichten naar een mailserver te verzenden of om te ontvangen. Voor de ontvangst van berichten wordt veelal IMAP en POP3 gebruikt.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Mensen vragen ook: wat wordt bedoeld met imap server?

IMAP (Internet Messaging Access Protocol)

Met IMAP-accounts worden berichten opgeslagen op een externe server. Gebruikers kunnen zich aanmelden via meerdere e-mailclients op computers of mobiele apparaten en dezelfde berichten lezen.
Hoe stel ik een IMAP account in? Account

Als uw IMAP-account niet automatisch wordt gedetecteerd:

  1. Tik op Geen ___-account en tik vervolgens op IMAP op de pagina Account instellen.
  2. Voer uw wachtwoord in en selecteer Aanmelden.

Trouwens, welke serverpoort voor uitgaande mail?

De serverpoort voor uitgaande mail is gewoonlijk 25. Hoe maak ik verbinding met de server? Aangenomen dat u verwijst naar het verbinden met een externe server, zijn er een paar verschillende manieren om dit te doen. De meest gebruikelijke manier is het gebruik van Secure Shell (SSH). SSH is een protocol waarmee je verbinding kunt maken met een externe server en commando's kunt geven alsof je op de server zelf zit. Om SSH te kunnen gebruiken, moet u een SSH-client op uw computer geïnstalleerd hebben. Als je eenmaal een SSH-client hebt geïnstalleerd, kun je verbinding maken met een externe server door het adres van de server en je inloggegevens in te voeren.
Een andere manier om verbinding te maken met een externe server is via een Virtual Private Network (VPN). Met een VPN kunt u verbinding maken met een extern netwerk alsof u zich op het netwerk zelf bevindt. Dit kan handig zijn als u toegang moet hebben tot bronnen op het externe netwerk die niet publiekelijk toegankelijk zijn. Om een VPN te kunnen gebruiken, moet u een VPN-client op uw computer geïnstalleerd hebben. Zodra u een VPN-client heeft geïnstalleerd, kunt u verbinding maken met een externe VPN-server door het adres van de server en uw aanmeldingsgegevens in te voeren.
Een andere manier om verbinding te maken met een server is via het Remote Desktop Protocol (RDP). RDP is een protocol waarmee u verbinding kunt maken met een computer op afstand en het bureaublad kunt bekijken en ermee kunt werken alsof u op de computer zelf bent. Om RDP te kunnen gebruiken, moet u een RDP-client op uw computer hebben geïnstalleerd. Zodra u een RDP-client hebt geïnstalleerd, kunt u verbinding maken met een externe RDP-server door het adres van de server en uw aanmeldingsgegevens in te voeren.

Gerelateerde artikelen

Waar gratis ebooks downloaden illegaal?

Ebooks worden gedownload van The Pirate Bay.

En nog een vraag, wat te doen bij serverfout?

Vaak kunnen deze fundamentele stappen voor probleemoplossing helpen bij het snel oplossen van deze problemen:

  1. Wis het cachegeheugen en de cookies van de browser of app.
  2. Probeer toegang te krijgen tot de privé-/incognitomodus van de browser.
  3. Start je apparaat opnieuw op.
  4. Installeer de app opnieuw.
Wat moet je doen als de server niet reageert? De DNS-server reageert dan niet, omdat hij tijdelijk niet bereikbaar is. Meestal kan dat probleem worden opgelost door van browser te wisselen of door de instellingen van de firewall te veranderen. Het opnieuw opstarten van de router kan het probleem ook oplossen.

Waarom kan ik geen mail meer ontvangen?

Controleer of alle instellingen van uw e-mail programma correct staan (zie hier). Controleer of u een antivirus programma/firewall hebt. Indien u die hebt, kunt u best eens proberen om deze te deactiveren/verwijderen. Uit ervaring merken we dat deze programma's regelmatig aan de oorzaak liggen van e-mail problemen. Je kunt ook vragen kan geen verbinding maken met de imap server? IMAP-instellingen onjuist

Controleer of de IMAP server en poort correct zijn. De meeste IMAP poorten zullen 993 of 143 zijn. Controleer of de server voldoet aan de technische vereisten voor verbinding via IMAP en SMTP. Het kan zijn dat uw IT-team alleen bepaalde IP-adressen toestaat om verbinding te maken met uw inbox.

Waarom werkt mijn mail niet meer?

Het is mogelijk dat uw firewall, antivirus of netwerkinstellingen uw e-mailprogramma blokkeren. Schakel uw firewall en antivirus tijdelijk uit en probeer het opnieuw. Op een computernetwerk kunnen bepaalde poorten geblokkeerd zijn. Probeer op een ander netwerk verbinding te maken, bijvoorbeeld via uw mobiele provider.

Door Damick Segobia

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak ik een mail sjabloon in Outlook? :: Wat zie je in het mapje inbox?
Handige links