Huis > W > Waar Zet Ik Subwoofer Neer?

Waar zet ik subwoofer neer?

Veelal wordt geadviseerd om de subwoofer vooraan in de kamer te plaatsen, niet bij een hoek en niet TEGEN de muur. Dat is geen slecht advies, maar niet altijd haalbaar. Soms is er geen andere keuze om de subwoofer achteraan in de kamer te plaatsen maar stel dan wel de crossover niet te hoog in.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Daarvan, kan een subwoofer achter de bank?

Zolang de subwoofer ruimte heeft om te “ademen” kan je hem achter de bank plaatsten. Is dat niet het geval, dan is deze plek niet geheel aan te raden. Mocht je de subwoofer hebben aangesloten op een surround-reciever, dan kan het zijn dat je de positie van de subwoofer zelf kan aangeven als achter de bank. Dienovereenkomstig, kan je iets op een subwoofer plaatsen? Heb thuis een sub staan van een goede 30kg (voor mijn gevoel wel 100), maar alles wat je erop zet, blijft staan. Zo lang de sub zelf genoeg gewicht heeft en van degelijke kwaliteit is, (dus niet zo'n auto subwoofer die op het laagste volume je hoedeplank doet trillen) dan zou het gewoon moeten kunnen.

Dienovereenkomstig, waarom 2 subwoofers?

Er zijn vele redenen waarom iemand voor twee subwoofers zou kiezen. De meest voorkomende reden is dat het meer flexibiliteit biedt op het gebied van plaatsing. Twee subwoofers kunnen op verschillende plaatsen in een kamer worden geplaatst, waardoor de geluidskwaliteit kan worden geoptimaliseerd. Bovendien kunnen twee subwoofers zorgen voor een meer meeslepende ervaring, omdat de lage frequenties uit meerdere richtingen komen. Ten slotte kunnen twee subwoofers zorgen voor meer vermogen en een krachtige bas. Waar plaats je subwoofer van soundbar? Bij het plaatsen van een subwoofer voor een soundbar-systeem moet met een paar dingen rekening worden gehouden. Het eerste is om te bepalen waar de soundbar wordt geplaatst, want de subwoofer moet in de buurt van de soundbar worden geplaatst. Als de soundbar op een TV-standaard wordt geplaatst, kan de subwoofer op de vloer bij de TV-standaard worden geplaatst. Als de soundbar aan de muur wordt bevestigd, kan de subwoofer op de vloer of op een plank in de buurt van de soundbar worden geplaatst. Het tweede waar u rekening mee moet houden is de grootte van de kamer. Is de kamer klein, dan kan de subwoofer dichter bij de soundbar worden geplaatst. Is de kamer groot, dan kan de subwoofer verder weg van de soundbar worden geplaatst. Het derde punt van overweging is het soort muziek dat wordt afgespeeld. Als de muziek veel lage tonen heeft, moet de subwoofer dichter bij de soundbar worden geplaatst. Als de muziek geen zware bastonen bevat, kan de subwoofer verder van de soundbar worden geplaatst.

Gerelateerde artikelen

Waar gratis ebooks downloaden illegaal?

Ebooks worden gedownload van The Pirate Bay.

Hoeveel HZ moet een subwoofer staan?

Voor de luidspreker geldt dat de resonantie-frequentie onder de 40 Hz moet liggen; hoe lager, des te beter de luidspreker in staat is om lage tonen weer te geven. In de praktijk geeft een subwoofer meestal alle frequenties lager dan 80 Hz weer, maar dat is meestal zelf in te stellen met een draairegelaar. Men kan zich ook afvragen: hoe subwoofer wegwerken? In de hoek

Sommige subwoofers worden geleverd met een foam-stukje dat in opening aan de achterzijde geplaatst kan worden. Gebruik dit, of een zelf gemaakt stuk foam of een sok, om de interactie met de muur achter de subwoofer te beperken.

Waarom heb ik een subwoofer nodig?

Bij kleine luidsprekers ontbreken die namelijk vaak. Maar als je al een paar grote luidsprekers hebt, misschien zelfs een paar vloerluidsprekers, dan heb je niet echt een extra subwoofer nodig. Als je echter films of concerten met surroundgeluid wilt zien, dan is een subwoofer een absolute must. Dienovereenkomstig, hoe werkt een draadloze subwoofer? De draadloze subwoofer heeft een ingebouwde antenne. Houd water en vocht uit de buurt van de eenheid. Voor het beste resultaat moet je zorgen dat het gebied rond de draadloze subwoofer vrij is van obstakels.

Wat dit betreft, waar subwoofer plaatsen in woonkamer?

De plek waar je het beste de subwoofer hoort, is de beste plek om de subwoofer neer te zetten. Wil je de lage tonen van de sub iets versterken, zet hem dan in de hoek van de kamer. Hierdoor ketsen de lage tonen de woonkamer in. Bij een goede subwoofer zal dit overigens niet nodig zijn.

Door Ingraham Bohmann

Vergelijkbare artikelen

Kan een subwoofer liggen? :: Hoe maak je een eigen afbeelding?
Handige links