Huis > I > Is Een Geheel Getal?

Is een geheel getal?

Gehele getallen zijn alle getallen waar geen komma of breuk achter staat. Vanaf 0 is dat dus 1 2 3 4 5 6 enz. Getallen kleiner dan nul doen ook mee: -1 -2 -3 -4 enz. Let op: laat je niet foppen door een komma en een 0 (b.v. 8,0) achter een cijfer.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is een hexadecimaal getal?

De getallen behoren tot het zestiende getallenstelsel. De letters A tot en met F zijn toegevoegd. In het gewone decimale getallenstelsel zijn 6 letters toegevoegd. A wordt in dit voorbeeld voorgesteld door 10.

Mensen vragen ook: hoe vermenigvuldig je negatieve getallen?

Een negatief getal vermenigvuldigen met een negatief getal geeft een positieve uitkomst, maar een negatief getal · een negatief getal · een negatief getal = een negatieve uitkomst! Je kunt de min getallen tellen. Als dit een oneven aantal is, dan is de uitkomst negatief. 2 min-getallen vermenigvuldigen is dus positief. Je kunt ook vragen hoe moet je een breuk delen? Vuistregels. Een getal delen door een breuk is hetzelfde als het getal vermenigvuldigen met het omgekeerde van de breuk. Een breuk delen door een breuk is hetzelfde als de breuk vermenigvuldigen met het omgekeerde van de breuk.

Vervolgens, wat is een negatieve breuk?

Een negatieve breuk is een getal dat kleiner is dan nul. De meest gebruikelijke manier om een negatieve breuk weer te geven is met een negatief teken voor het getal, zoals -1/2. Een andere manier om een negatieve breuk weer te geven is met een negatieve exponent, zoals 1/2^-1. En nog een vraag, hoe moet je rekenen met letters? Er is niet één definitief antwoord op deze vraag, omdat het afhangt van het soort wiskunde dat je met letters wilt doen. Als je bijvoorbeeld algebra wilt doen, gebruik je letters om onbekende grootheden voor te stellen en gebruik je de algebraïsche bewerkingen optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen om de onbekende grootheden op te lossen. Als je aan calculus wilt doen, gebruik je letters om variabelen en functies voor te stellen en gebruik je de calculusbewerkingen differentiatie en integratie om problemen op te lossen. Er zijn veel andere soorten wiskunde, zoals meetkunde en trigonometrie, die ook letters gebruiken om verschillende grootheden voor te stellen, maar de specifieke bewerkingen die worden gebruikt om problemen met letters op te lossen, variëren afhankelijk van het soort wiskunde dat je doet.

Gerelateerde artikelen

Hoe getal omzetten naar tekst?

De cellen van het celbereik bevatten de getallen die u als tekst wilt opmaken. Selecteren tussen cellen of een bereik. Klik op de pijl naast het vak Nummeropmaak om naar het tabblad Begin te gaan.

Wat is het kwadraat van een getal?

Bij het kwadrateren, vermenigvuldig je een getal met zichzelf. Worteltrekken is de omgekeerde ofwel de tegengestelde bewerking van kwadrateren. Zo is 32 = 9 en √9 = 3. Je spreekt het kwadraat 32 uit als 'drie-in-het-kwadraat' en √9 als 'wortel-negen'. Wat is a kwadraat min a kwadraat? Wanneer een negatief getal wordt gekwadrateert vermenigvuldig je eigenlijk het negatieve getal met zichzelf.

Dienovereenkomstig, wat is het kwadraat van 6?

62 = 36 = 3,5 + 4,5 + 5,5 + 6,5 + 7,5 + 8,5. 72 = 49 = 4 + 5 + 6 + 7 + 8 + 9 + 10. Kan een natuurlijk getal negatief zijn? De verzameling van natuurlijke getallen wordt aangeduid met het symbool N. De verzameling van gehele getallen wordt voorgesteld door symbool Z en bevat naast de natuurlijke getallen ook de gehele negatieve getallen. De verzameling van de gehele getallen bestaat dus uit,-3,-2,-1,0,1,2,3,...

Dus, hoe typ je een minus teken in op een toetsenbord?

Selecteer de − uit het `Speciale tekens` venster. (alt⌥ + cmd⌘ + T) Bij MS-Word kan het via `Insert → Symbol → Advanced Symbol` of `Invoegen → Symbolen → Meer symbolen`.

Door Blackmore

Vergelijkbare artikelen

Waarom kan ik geen posts delen op Instagram? :: Hoe tel je negatieve getallen op?
Handige links