Huis > H > Hoe Begin Je Aan Een Podcast?

Hoe begin je aan een podcast?

Hoe start je een Podcast: Een complete stap-voor-stap handleiding

  1. Het kiezen van een onderwerp & naam.
  2. Show- en episode-indeling.
  3. Dekking kunstcreatie.
  4. Intro- & outro-muziek.
  5. Selectie van apparatuur.
  6. Audio-opname & -bewerking.
  7. Indiening bij (iTunesApple Podcasts)
  8. Promotietips.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe begin je opnieuw met Animal Crossing?

Een nieuwe start op een nieuw eiland is de enige manier om opnieuw te beginnen. Het wissen van back-ups zal alle vooruitgang die je hebt gemaakt teniet doen.

Wat is de feed van Instagram?

Je deelt foto's op Insta in je feed, een overzicht van al je foto's, verdeeld in rijen van drie. Dit is jouw gallerij. Je volgers kunnen deze foto's liken (leuk vinden) en van commentaar voorzien. Dat kun jij uiteraard ook bij de mensen doen die jij volgt. Wat kost het om een podcast te maken? Het werkt heel intuïtief en is in de basis prima. Wil je als organisatie een professionele podcast maken? Investeer dan in een goede opnameset. Dat kost je tussen de €700 en €1000 en helpt je om een podcast zonder galm of echo te maken.

Daarvan, kun je zien wie je podcast luistert spotify?

Ja, je kunt zien wie er naar je podcast luistert op Spotify. Ga hiervoor naar de pagina van je podcast op Spotify en klik op het tabblad "Listeners". Dit toont je een lijst met alle mensen die naar je podcast op Spotify hebben geluisterd. Kun je op Spotify zien wie je podcast luistert? Op dit moment heeft Spotify geen functie waarmee gebruikers kunnen zien wie er naar hun podcasts luistert. Theoretisch zou het voor Spotify mogelijk zijn om een functie te ontwikkelen waarmee makers van podcasts kunnen zien wie er naar hun show luistert, maar dat is op dit moment nog niet beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Hoe begin je je eigen website?

Bereid een bedrijfswebsite voor, zoek een domeinnaam, registreer de domeinnaam, kies een cms-systeem, kies een lay-out en huisstijl, en verrijk de website.

Wat heb je nodig om een podcast op te nemen?

Wat heb je allemaal nodig?

  • Laptop/computer.
  • Microfoon (ik gebruik mijn ingebouwde Mac microfoon, soms iPhone oordopjes)
  • Soundcloud account.
  • Apple ID (als je je Podcast in iTunes wilt)
  • Opname apparatuur (ik doe dit op mijn Mac met QuickTime)
  • Audio bewerkings software – dit kan met Audacity (gratis)
Wat is een podcast hosting? Een podcast host is een plek om de audiobestanden van uw podcast op te slaan en te distribueren.

Wat is de beste podcast app?

De beste podcast apps voor Android: 4 fijne opties

  1. Pocket Casts. Pocket Casts is de favoriete podcast-app van Android Planet.
  2. Podcast Addict. Daar waar Podcast Addict ooit als 'pure' podcast-app begon, is het de laatste jaren steeds meer een algemene audio-app geworden.
  3. Spotify.
  4. Stitcher.
Dit in overweging nemend, kun je zelf een podcast maken? Ja, je kunt je eigen podcast maken door deze stappen te volgen:
1. Kies je onderwerp en format. Waar wil je het over hebben en wat voor soort show wil je maken?
2. Kies je apparatuur. Je hebt niet veel nodig om te beginnen, maar je hebt wel een microfoon en een soort opnameapparaat nodig.
3. Kies je opnamesoftware. Dit hangt af van het soort apparaat dat u gebruikt om op te nemen, maar er zijn veel opties beschikbaar voor zowel Mac als pc.
4. Neem je afleveringen op en bewerk ze indien nodig.
5. Publiceer je afleveringen online. Er zijn veel podcast hosting diensten beschikbaar, of je kunt je afleveringen hosten op je eigen website.
6. Promoot je podcast. Laat mensen weten over je show en waar ze hem online kunnen vinden.

Wat dit betreft, hoe maak je een korte podcast?

Er zijn een paar dingen die je nodig hebt om een podcast te maken:
1. Een microfoon - Dit kan een externe microfoon zijn die je in je computer plugt, of een ingebouwde microfoon op je laptop.
2. Opnamesoftware - Er zijn veel verschillende opties voor opnamesoftware, zowel betaald als gratis. Audacity is een populaire gratis optie.
3. Een rustige plek om op te nemen - U wilt ervoor zorgen dat er minimale achtergrondgeluiden in uw opname zitten, zodat uw luisteraars zich kunnen concentreren op uw inhoud.
4. Een onderwerp - Je moet iets hebben waarover je wilt praten in je podcast. Zodra je een onderwerp hebt, kun je beginnen met brainstormen over ideeën voor afleveringen.
5. Een intro en outro - Je zult aan het begin van je podcast een korte introductie willen hebben die de luisteraars vertelt waar je podcast over gaat, en een outro aan het eind die hen bedankt voor het luisteren.
6. Een hostingplatform - Om je podcast online te zetten, moet je een hostingplatform vinden. Er zijn veel verschillende opties, zowel betaald als gratis. Libsyn is een populaire betaalde optie, en Anchor is een populaire gratis optie.
7. Artwork - Voor je podcast heb je artwork nodig dat op je hostingplatform en in iTunes wordt weergegeven. Je moet een vierkante afbeelding maken van minstens 1400x1400 pixels.
8. Een beschrijving - Je moet ook een korte beschrijving van je podcast schrijven die wordt weergegeven op je hostingplatform en iTunes.
9. Afleveringen - Zodra je al het bovenstaande hebt ingesteld, kun je beginnen met het opnemen van je afleveringen!

Door Gautious

Vergelijkbare artikelen

Wat is een Windat bestand? :: Hoe werkt een RSS feed?
Handige links