Huis > H > Hoe Maak Je Een Samengesteld Staafdiagram In Excel?

Hoe maak je een samengesteld staafdiagram in Excel?

Kies onder het tabblad "invoegen" voor kolom of staafdiagram. Selecteer een van de opties. Klik je op de grafiek dan kun je b.v. de grafiektitel aanzetten en aanpassen door op het "+" teken te klikken.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Dienovereenkomstig, wat is een gestapeld staafdiagram?

Een gestapeld staafdiagram gebruik je wanneer je de ontwikkeling in het relatieve aandeel van de verschillende factoren in het totaal wilt laten zien. Deze factoren moeten dan wel allemaal dezelfde eenheid hebben. Dienovereenkomstig, hoe maak je een curve in excel? Een grafiek maken

  1. Selecteer gegevens voor de grafiek.
  2. Selecteer Invoegen > Aanbevolen grafieken.
  3. Selecteer een grafiek op het tabblad Aanbevolen grafieken om een voorbeeld van de grafiek te bekijken.
  4. Selecteer een grafiek.
  5. Selecteer OK.

Mensen vragen ook: hoe teken je een staafdiagram?

Er is niet één antwoord op deze vraag, want er zijn vele manieren om een staafdiagram te tekenen. Enkele tips voor het maken van een staafdiagram zijn echter:
- Bepaal welke informatie je met je staafdiagram wilt weergeven. Dit kunnen gegevens zijn over de verkoop, de bevolking of iets anders dat gekwantificeerd kan worden.
Kies een geschikte schaal voor je gegevens. Dit zorgt ervoor dat je staafdiagram gemakkelijk te lezen en te begrijpen is.
- Zodra je je gegevens en je schaal hebt, kun je beginnen met het tekenen van je staven. Zorg ervoor dat je elke staaf labelt met de relevante informatie, zodat kijkers je grafiek gemakkelijk kunnen begrijpen. Bovendien, hoe heet een taartpunt in een cirkeldiagram? Een taartpunt in een taartdiagram wordt een "sector" genoemd.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Hoe maak je een staafdiagram in spreadsheet?

Een diagram of grafiek maken

  1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets.
  2. Selecteer de cellen die je wilt opnemen in het diagram.
  3. Klik op Invoegen. Diagram.
Hoe combineer je 2 grafieken in Excel? Klik ergens in de grafiek die u wilt wijzigen in een combinatiegrafiek om de HULPmiddelen voor grafiekenweer te geven. Klik op ontwerpen > grafiek type wijzigen. Kies op het tabblad alle grafieken de optie combinatieen kies vervolgens het diagram gegroepeerde kolom-lijn op secundaire as .

Hoe moet je een cirkeldiagram maken?

Word

  1. Klik op Invoegen > Grafiek.
  2. Klik op Cirkel en dubbelklik vervolgens op het gewenste cirkeldiagram.
  3. Vervang in het werkblad dat wordt weergegeven, de tijdelijke aanduiding voor gegevens door uw eigen gegevens.
  4. Wanneer u klaar bent, sluit u het werkblad.
Dit in overweging nemend, hoe maak je een gestapeld staafdiagram? In een gestapeld staafdiagram zijn de staven opgedeeld in segmenten, waarbij elk segment een andere categorie voorstelt. De totale hoogte van de staaf vertegenwoordigt de totale waarde voor die categorie, en de verschillende kleuren staan voor de verschillende segmenten. Om een gestapeld staafdiagram te maken, hebt u een softwareprogramma nodig dat dit soort diagrammen ondersteunt, zoals Microsoft Excel.

Dienovereenkomstig, wat is het verschil tussen een staafdiagram en een histogram?

Een staafdiagram is een grafische voorstelling van gegevens waarbij rechthoekige balken worden gebruikt om verschillende waarden weer te geven. De balken kunnen horizontaal of verticaal zijn. Een histogram is een grafische weergave van gegevens met staven om verschillende waarden weer te geven. De balken kunnen horizontaal of verticaal staan.

Door Dre Shrawder

Vergelijkbare artikelen

Hoe druk je rasterlijnen mee af? :: Wat doet SSL certificaat?
Handige links