Huis > W > Wat Kan Je Met Een Draaitabel In Excel?

Wat kan je met een draaitabel in Excel?

Een draaitabel is een krachtig hulpmiddel om gegevens te berekenen, samen te vatten en te analyseren om vergelijkingen, patronen en trends in uw gegevens te zien. Draaitabellen werken iets anders, afhankelijk van het platform dat u gebruikt om de Excel.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe werken met draaitabellen?

draaitabellen

Draaitabellen geven dan antwoord op vragen als:

  1. Hoeveel omzet maakt een klant.
  2. Hoeveel stuks worden verkocht in een bepaalde artikelgroep.
  3. Hoe is de verdeling van regio's.
  4. Welke verkoper scoort het best?
  5. Etc. etc.
Je kunt ook vragen waarom kan ik geen draaitabel maken? Dit probleem treedt op omdat het gegevensmodel geen onderscheid kan maken tussen vergelijkbare tekens.

Hoe voeg je een rij toe in een tabel?

Er zijn een paar verschillende manieren om een rij in een tabel toe te voegen. Eén manier is het INSERT INTO commando. Met dit commando kun je een nieuwe rij in een tabel invoegen. De syntaxis voor dit commando is als volgt:
INSERT INTO tablename (column1, column2, column3, ...)
VALUES (value1, value2, value3, ...);
Een andere manier om een rij aan een tabel toe te voegen is met het commando UPDATE. Met dit commando kun je een bestaande rij in een tabel bijwerken. De syntax voor dit commando is als volgt:
UPDATE tablename
SET column1 = value1, column2 = value2, column3 = value3, ....
WHERE condition;
Je kunt ook het INSERT commando gebruiken om een rij aan een tabel toe te voegen. Met dit commando kun je een nieuwe rij in een tabel invoegen. De syntaxis voor dit commando is als volgt:
INSERT INTO tablename
VALUES (value1, value2, value3, ...); Dit in overweging nemend, wat is de vulgreep in excel? De vulgreep is het kleine groene vierkantje dat verschijnt in de rechterbenedenhoek van een geselecteerde cel of cellenbereik. Wanneer u de muis over de vulgreep beweegt, verandert de cursor in een dradenkruis. U kunt dan op de vulgreep klikken en slepen om de inhoud en opmaak van de geselecteerde cellen te kopiëren naar andere cellen in het werkblad.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Hoe tel je alles bij elkaar op in Excel?

Selecteer een cel naast de getallen die u wilt optelen, klik op AutoSom op het tabblad Start, druk op Enter (Windows) of Return (Mac) en dat is alles! Wanneer u op AutoSom klikt, wordt automatisch een formule (met de functie SOM) ingevoerd om de getallen op te tellen. Hoe maak je een tabel in Excel? U kunt een tabel maken en opmaken om gegevens visueel te groeperen en analyseren.

  1. Selecteer een cel in de gegevens.
  2. Selecteer Start > Opmaken als tabel.
  3. Kies een stijl voor de tabel.
  4. Stel in het dialoogvenster Opmaken als tabel het bereik met cellen in.
  5. Markeer als de tabel kopteksten bevat.
  6. Selecteer OK.

Waarmee kun je gegevens in een tabel op meerdere kenmerken filteren?

Klik op een cel in het bereik dat of de tabel die u wilt filteren. Klik op het tabblad Gegevens op Filter. in de kolom met de inhoud die u wilt filteren. Klik onder Filter op Kies een optie en voer uw filtercriteria in. Dit in overweging nemend, hoe gebruik je de als functie in excel? De functie as in Excel kan worden gebruikt om een bepaald gegevenstype te specificeren voor een bepaalde cel. Dit is nuttig wanneer u werkt met gemengde gegevenstypen, of wanneer u ervoor wilt zorgen dat een bepaald gegevenstype altijd wordt teruggegeven door een formule. Als u bijvoorbeeld een kolom met getallen hebt die u als tekst wilt behandelen, kunt u de functie as gebruiken om het gegevenstype als tekst te specificeren. Dit zorgt ervoor dat de formule altijd het gegevenstype tekst teruggeeft, zelfs als de getallen in de kolom worden gewijzigd.

Hoe bereken je een korting in Excel?

Kortingen worden berekend door het bedrag van de korting af te trekken van de oorspronkelijke prijs. Om een korting in Excel te berekenen, voert u de oorspronkelijke prijs in een cel in en het kortingspercentage in een andere cel. Vervolgens voert u in een derde cel de formule "= oorspronkelijke prijs * kortingspercentage" in. Dit geeft u het kortingsbedrag. Om de nieuwe prijs te berekenen nadat de korting is toegepast, voert u in een vierde cel de formule "= oorspronkelijke prijs - kortingsbedrag" in.

Door Gregoire

Vergelijkbare artikelen

Wat is een goede subwoofer? :: Hoe bereken je een subtotaal?
Handige links