Huis > H > Hoe Bereken Je Een Subtotaal?

Hoe bereken je een subtotaal?

Subtotalen berekenen

  1. klik ergens in de kolom 'product'
  2. klik op de knop 'Oplopend sorteren'
  3. de volledige lijst is gesorteerd volgens 'produkt'
  4. plaats de cursor op een willekeurige cel in kolom A.
  5. kies in het menu 'Data' de optie 'Subtotalen' (Subtotals)

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe bereken je het subtotaal?

Subtotalen worden berekend met een overzichtsfunctie. U kunt meer dan één soort overzichtsfunctie tonen. De eindtotalen zijn niet afkomstig van de waarden in de subtotalen.

Wat zijn subtotalen Excel?

Met de functie SUBTOTAAL worden alle rijen die niet in het resultaat van een filter zijn opgenomen genegeerd, ongeacht welke functie_getal-waarde u gebruikt. De functie SUBTOTAAL is bedoeld voor kolommen met gegevens, of verticale bereiken. Deze functie is niet bedoeld voor rijen met gegevens, of horizontale bereiken. Dit in overweging nemend, wat is subtotaal en totaal? 1. bijna totaal. 2. totaal van een onderdeel of van een afdeling.

Hoe moet je groeperen in Excel?

Er zijn een paar verschillende manieren om gegevens in Excel te groeperen. Eén manier is om de ingebouwde groeperingsopties te gebruiken. Selecteer hiervoor de cellen die u wilt groeperen en klik op het tabblad "Gegevens" op het lint. Klik vervolgens op de knop "Groeperen". Dit opent het dialoogvenster "Groeperen". Van hieruit kunt u kiezen hoe u de gegevens wilt groeperen. Een andere manier om gegevens te groeperen is het gebruik van de functie Outline. Hiervoor selecteert u de cellen die u wilt groeperen en klikt u op het tabblad "Gegevens" in het lint. Klik vervolgens op de knop "Outline". Dit opent het dialoogvenster "Outline". Van hieruit kunt u kiezen hoe u de gegevens wilt groeperen. Daarvan, waarom draaitabel excel? Een draaitabel is een krachtig hulpmiddel waarmee u gegevens in Excel kunt samenvatten. U kunt een draaitabel gebruiken om een aangepast rapport te maken dat de gegevens toont die u wilt zien. U kunt bijvoorbeeld een draaitabel gebruiken om te zien hoeveel verkopen er in elke staat zijn gedaan.

Gerelateerde artikelen

Hoe bereken je de 5 5 regel?

Je laagste cijfers in je eindcijfers zijn misschien niet te laag als je maar een 5 hebt voor je kernvakken.

Hoe werkt subtotaal?

Subtotalen invoegen in een lijst met gegevens in een werkblad

  1. Subtotalen worden berekend met een samenvattingsfunctie, zoals Som of Gemiddelde, met behulp van de functie SUBTOTAAL.
  2. Eindtotaal zijn afgeleid van detailgegevens, niet van de waarden in de subtotalen.
Hoe maak je draaitabellen in Excel? Een draaitabel maken in Excel voor Windows
  1. Selecteer de cellen waarvan u een draaitabel wilt maken.
  2. Selecteer Invoegen > Draaitabel.
  3. Hiermee wordt een draaitabel gemaakt op basis van een bestaande tabel of bereik.
  4. Kies waar u het draaitabelrapport wilt plaatsen.
  5. Klik op OK.

Hoeveel euro is 21 procent btw?

Wil je het bedrag incl. BTW uitrekenen, vermenigvuldig het "netto" bedrag met 1,21 in het geval van 21%BTW. Het bedag exclusief de BTW uitrekenen doe je door met het bedrag met 1,21 te delen. Trouwens, hoe maak je een factuur zonder btw? In de Europese Unie kunnen bedrijven zich registreren voor een BTW-nummer waarmee zij andere bedrijven BTW kunnen aanrekenen over goederen en diensten. Als een bedrijf niet voor een BTW-nummer is geregistreerd, kan het geen BTW in rekening brengen.

Vervolgens, wat is een btw factuur?

Een btw-factuur is een document dat bedrijven uitreiken aan hun klanten om aan te tonen hoeveel btw zij verschuldigd zijn. Deze factuur bevat de naam en het adres van de klant, de datum van de transactie, het toepasselijke btw-tarief en het totale bedrag van de verschuldigde btw.

Door Sherlock Herkel

Vergelijkbare artikelen

Wat kan je met een draaitabel in Excel? :: Hoe maak je een subnet?
Handige links